Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Cytat: Mirek w 2015-06-30, 23:52:44
A nawierzchnia z czego zrobiona?
A glinka palona, znaczy cegła kruszona. Po staremu, tyle że wyrównane. Kieś zawody byli.  :)

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2015-07-01, 12:28:11
- Oszalałeś, w takiej zimnej wodzie!  :shock:

dziś przyjemna już była  18,5 st  ,   jeszcze tylko kormorany  kąpały się , powoli na wyspie je oswajam , bo mnie przez sezon zapomniały   :(     ( w niedziele spotkałem 3 morsów , ale dla nich z kolei za ciepła )

Diogenes z Synopy

dziś 19 st C  ,  wypas ,  pod wiatr, niestety łódki i żaglówki już odpalili , i trzeba uważać żeby ich nie staranować ;-)   

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-07-01, 11:07:04
Taką temperaturę wody (17-19) to ma sekcja pływacka, żeby się nie spocić. ;)

niby jak ?  obniżają im na godzinę ćwiczeń  temp wody  o 12 st  ( klima ? )   , a później znowu dla ludzi podwyższają expresowo ?  coś kręcisz ;-)

Gavroche

U mnie (na SGGW) sekcja trenuje rano i wieczorem.
A pompy chodzą non stop, nie wiem czy to duży problem wpompować ciepłej wody po porannym treningu, a zimnej po wyjściu "cywili".
Kolega jest ratownikiem i tak mówił, może kłamie, albo nie wie...  :?

Diogenes z Synopy

właśnie  godzinę temu pytałem się instruktora / nauczyciela  pływania  ,  kłamie !   :)

Gavroche

Może tamci nie dbają o zdrowie i wyniki swoich zawodników?

Blackend

Jakby co, to bieganie też wolę w 25stopniach niż w 17. ;) :D
Rozładowała mi się dzisiaj bateria w moim grajku, ale w końcu to nie powód aby przerywać. ;)
Jest już moc na pełnym dystansie, tylko szybkości jeszcze nie ma.  8)

Gavroche

Nie wiem za wiele o bieganiu, ale co z chłodzeniem?
Mnie się dużo lepiej maszeruje przy niskich temperaturach, a jak już muszą być wysokie, to wilgotność powinna być niska.
W końcu ewoluowaliśmy na równikowym stepie. :)

RafałS

Cytat: Gavroche w 2015-07-02, 19:05:49
...W końcu ewoluowaliśmy na równikowym stepie. :)
Czarni jesteście?  :)

renia

Ty wyglądasz tak, jakbyś jeszcze w ogóle nie ewoluował... :roll: :?

Gavroche

Blackend jest. ;)

Blackend

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-07-02, 19:05:49
Nie wiem za wiele o bieganiu, ale co z chłodzeniem?
Mnie się dużo lepiej maszeruje przy niskich temperaturach, a jak już muszą być wysokie, to wilgotność powinna być niska.
W końcu ewoluowaliśmy na równikowym stepie. :)

Dokładnie jest tak jak piszesz.  :D
W wysokich temperaturach biegam wolniej, aby się nie przegrzać i nie jest to czas na pobijanie rekordów.  8)
Natomiast o wiele gorzej jest w wysokiej wilgotności, gdy człowiek już się klei, a jeszcze nawet nie rozpoczął biegu.
Dzisiaj np. było ciepło i sucho, tak jak lubię.  8)

RafałS

Cytat: renia w 2015-07-02, 19:16:06
Ty wyglądasz tak, jakbyś jeszcze w ogóle nie ewoluował... :roll: :?
Słucham!? Mówiłaś że jestem najpiękniejszy kiedyśmy się widywali...  :mrgreen:

renia

Nie kojarzę Ciebie... :shock: :lol:

RafałS

Pewnie odjechałaś.  :lol: :wink:

renia

...w siną dal... :lol:

Diogenes z Synopy

20 st C    :shock:    gorąca,     50  cm pod  już  ma z 15 st ,   fajnie naprzemiennie  - gorąco  - zimno ,  słońca tak wali, że opala pod wodą .

Diogenes z Synopy

21 - 22 st C  , najlepiej dziś przebywać pod wodą  ;-)    w słońcu jak w hucie  .   8.00  rano i sam byłem na plaży. Gdzie ci ludzie są w sobotę ? Na pejsbukach , czy galerach ? Godzinkę , półtora chłodziłem się . Za 10 min  ponownie  wyglądałem, jakbym  wyszedł z ogniska ( upocony od stania  ;-)   .   o  11,00  spyliłem do domu , przyszli kajakarze trenować w 35 st  C