Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Jaja są jak doskonały nawóz (środek odżywczy),

kto nie wie jak nadzorować uprawę może się zdziwić,
że chwasty się rozpleniły,

a statystycy dowodzą, że większość nie wie.

Jaja tylko dla wtajemniczonych:wink:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20104980

:wink:

administ

Świetne, w pierwszej dekadzie XXIw. a także od połowy XX wieku jaja faktycznie bardzo były szkodliwe naukowo, co potwierdziły miliony badań!  :shock:
Bo miały też dużo choregosterolu.  :lol: :lol: :lol:
Ale teraz są nowoczesne statyny, to jajca już można w ilości 2szt. na tydzień, a nawet na dobę.  :shock: 8)

Jarek

Oby na dwóch zostało, mam duże zaufanie do naukowców ,że będą długo w tym kierunku pracowac

administ

Jasne, do tego dwa pokolenia ma wdrukowane w geny "szkodliwość", więc może tak szybko jajka nie będą drożeć.  8)

Jarek

Myślę że naukowcy, którzy są dobrze opłacani ,to ignoranci .Dlatego nigdy prostej rzeczy nie odróżnią ,bo musieli by, przestać być ignorantami.

administ

Mnie bardziej na wyrachowanych cwaniaków wyglądają... ;)

Diogenes z Synopy

ja wiem, czy ignoranci?

Cytat"W działającym jak przychodnia Wojewódzkim Centrum Onkologii nie ma łóżek szpitalnych. Osoby, które leczą się w WCO po chemioterapiach często mają różne powikłania, które lepiej leczy się w warunkach szpitalnych. Będzie to o wiele prostsze, jak dojdzie do konsolidacji i wspólnego działania obu placówek" - wyjaśniła Pisarewicz.

nikt tam specjalnie nie ściemnia, taśma musi być.

wiesz ile taki, przejazd to takiej taśmie kosztuje? koszt jednostkowy ( przeważnie dają Inclusive, no limit, full wypas ) to 100 i 300 więcej tys. . Wersja tylko ze śniadaniem do 100 tys. ;-) > mówię oczywiście bez powikłań, co raczej niemożliwe jest.

http://stooq.pl/n/?f=979588&c=2&p=4+22

RafałS

Późno bo późno, ale zmieściło się jeszcze 4km. Przyjemnie tak na pustej bieżni, po godzinach. A i tempo ślamazarne sobie dobrałem że spokojnie nawet pomyśleć można o czym innym niż bieg.  :)  :wink:

Gavroche

A ja zrobiłem przez urlop 70km marszu dookoła jeziora. :D
Codziennie około piątki dobrym tempem.

RafałS

Ciekawe musiało jezioro być że tak zbłądziłeś.  :lol:  :wink:

administ

Grunt to dobra motywacja, najlepiej tuż przed maszerującym i to w tym samym kierunku! ;)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2015-07-21, 11:39:48
Ciekawe musiało jezioro być że tak zbłądziłeś.  :lol:  :wink:
Nie bardziej niż Twoje boicho. ;)

RafałS

Niby tak, acz... Odkąd zdecydowałem się zakończyć moją niedorozwiniętą karierę sportową  :lol: pozostały tylko te boicha - dla rekreacji...  :wink: . Teraz trudno o fajne miejsce żeby się poruszać bo tendencja jest taka, że boiska remontuje się po czym w większości ogradza i zamyka na klucz. Więc tak i to spontanicznej rozrywki ubywa. Ale poczekamy, zobaczymy...  8)

Gavroche

A co stoi na przeszkodzie zastąpić boicho jeziorem czy lasem, no bodaj parkiem? :D

Zyon

Ja dzisiaj ide na boicho i bedzeie poltorej godziny biegania we wszystkie strony :D
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: Gavroche w 2015-07-21, 13:57:06
A co stoi na przeszkodzie zastąpić boicho jeziorem czy lasem, no bodaj parkiem? :D
A nie, nic znaczy się. Jednak przyzwyczajenia... No to coś jak gdybym zapytał cię cię  :) czy tak samo nie można kompletnie ciepnąć tależy, gryfa i innego złoma?
Pewnie można, jednak to musi potrwać.  :wink:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2015-07-21, 15:36:39
Cytat: Gavroche w 2015-07-21, 13:57:06
A nie, nic znaczy się. Jednak przyzwyczajenia... No to coś jak gdybym zapytał cię cię  :) czy tak samo nie można kompletnie ciepnąć tależy, gryfa i innego złoma?
Pewnie można, jednak to musi potrwać.  :wink:
Słusznie.
Ale zmylił mnie rozdźwięk, między zamiłowaniem do wolnej przyrody, a bieganiem po bieżni... :D

RafałS

To tylko pozorny rozdźwięk, u mnie przyrodę bardzo wytrzebili wkoło (miasta dla robotów są, nie dla ludzi). A jak się nie ma co się lubi to się korzysta z tego co jest pod nosem. Na razie musi wystarczyć tyle tylko.  :|

Diogenes z Synopy

20 st C , tak na ponad godzinę przebywania w wodzie, to nie za ciepła. Rozgrzałem się jednak, odfajkowałem z 2 km. Bez wiatru, bez żaglówek. Widziałem już drugi raz szczupaka, który nie uciekał przede mną, ranny albo na dopalaczach ;-) . Zostawiłem go w spokoju. Kormorany też go nie chciały, może za duży?

Gavroche

Może zbiornik jest "opływany" i zwierzę się zwyczajnie nie boi? :D
Ja widziałem szczupaki nie reagujące na wahadłową błystkę, bo jezioro było "przebłyszczone".
Duży szczupak zbyt wielu wrogów nie ma, więc nie kuca na robocie. ;)