Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Teraz już chorysterol tak dobrze nie działa na lud, to "wymyślili na straszaka" homocysteinę i dalsze badania konieczne są.  8)  :lol:

renia

Nawet ja, jak się naczytałam o niej, chciałam zbadać u siebie jej poziom, ale u nas w laboratorium (nawet w szpitalu) tego nie robią... 8) Co za "zacofana wiocha"... :? :lol:

vvv

Cytat: renia w 2017-09-16, 15:23:59
chciałam zbadać
"badanie jadłospisu" to jest dopiero rzadka usługa.
:shock:

Blackend

O homocysteinie to się dowiedziałem dopiero w Ciechocinku.  :lol:
Ale jaja, co ja tam w tym towarzystwie robię?  :lol:

administ

Jak się homocysteina okaże "niewypałem", bo musi, to pewnie wygrzebią jakąś nowość na postrach.  8)
Już gdzieś piszą, że obniżanie witaminami homocysteiny nie skutkuje tak jak się spodziewano.  :lol:

RafałS

Pierwszy Bieg Jesienny. 4kilo/21min. Tyle po przerwie.  8)

Blackend

Czekam na znośną pogodę. ;)

administ

:lol:
Tak się lenistwo zaczyna. U mnie też tak było, że jak czekałem na zmianę pogody, to trzyma mnie do dziś, ale w moim wieku, czy ja muszę być sprawniejszy niż dziestolatkowie? :roll:  :lol:

Blackend

Ale chęci mam. ;)

Jarek

Cytat: Blackend w 2017-09-16, 16:10:43
O homocysteinie to się dowiedziałem dopiero w Ciechocinku.  :lol:
Ale jaja, co ja tam w tym towarzystwie robię?  :lol:
:lol:
A bo tam to trzeba się wiedza wykazywać, co jeden to bardziej wiedzący :lol:
No i ten duchowy zwiastun co ma wynagrodzi sprawiedliwością, tą sprawiedliwością. :lol:

Blackend

Większość jest schorowana, najczęściej problemy z otyłością i wynikające z tego choroby. Rozumiem, że szukają pomocy.  8)
Ale te wszystkie homocośtam, magnezy, chorysterol, śruty pestkowe i tak dalej - to zdecydowanie nie moje klimaty.  :?  8)

Blackend

Pogoda dzisiaj idealna do biegania, więc nie ma wymówek, trzeba było pobiec. ;)
Założyłem sobie z góry tylko piątkę, bo długo już nie biegałem (z powodu deszczowej pogody ;)) i nie byłem pewien jak będzie.  8)
A było nadspodziewanie dobrze, bez przerywania i z mocnym długim finiszem. ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2017-09-27, 17:40:27
A było nadspodziewanie dobrze, bez przerywania i z mocnym długim finiszem. ;)
To dlatego ci biegacze takie miny mają rozanielone. ;)

renia

Szczególnie jak w minę wdepną... 8) :wink:

Blackend

Blackend

Temperatury są teraz idealne do biegania.  8)
Bardzo przyjemne uczucie (biegacze pewnie to znają) gdy podczas biegu myślisz o czymkolwiek, a nie o bieganiu, bo wysiłek jest obojętny. Coś jak spacerek do sklepu, gdy zastanawiasz się co miałeś kupić, bo kartki zapomniałeś. ;)
Być może to zasługa niskich temperatur, może wybiegania pod koniec sezonu lub rzadszych wypadów do lasu i jest więcej czasu na regeneracje albo wszystko razem się skumulowało? W każdym razie jest super.  :D

RafałS

Dobrze opisane. Jest tak dzisiaj właśnie. Ale ja bez szaleństw 4kilo/20:30. To pewnie dlatego tak jest że człowiek gotowy do drogi w ciepłe strony jak gęsi.  :lol:

RafałS

A w międzyczasie zaczęło z lekka kropić, oby to nie był koniec pogody typu lato nad Bałtykiem jak ostatnio.  :roll:

Blackend

Kilka dni to jeszcze potrwa.  8)
W jesiennym deszczu nie biegam, bo mi się nie chce.  8)