Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-07-24, 20:01:53
na kolację WiO.
25 wielkich borówek amerykańskich i 15 malin jak 5 zł. Porzeczki czerwone zasypane cukrem ze słoika.

Pewnie wszystkich pobiłeś... :evil: :lol:

administ

Cytat: renia w 2016-07-24, 20:26:34
Cytat: admin w 2016-07-24, 18:34:50
A chleb ze smalcem był? :roll: ;)

Smalec ze skwarkami był i jakiś ciemny chleb też - w tym kąciku z wędlinami. Ale nie widziałam, żeby ktoś tam tern chleb ze smalcem jadł... 8) :lol:
Pewno nie było optymalnych... 8) :lol:

Z ust mnię to wyciągłaś... ;)

Jarek

Tutaj na imprezach jest nudnie , bo żaden znajomy  jeszcze nie pytał o ŻO  :x
Długo trwało ,by w końcu nudy stały się przyjemnością  :lol:

Blackend

Ale to jest niepowtarzalna okazja nawracać na chleb ze smalcem, na pewno piekarze i rzeźnicy się nie obrażą. ;)

Jarek

Jak najbardziej ,tylko że o mój interes się jakoś nikt nie troszczy  :wink: :lol:

Blackend

To trzeba wracać na Wyspę Wolności, tu o obywatela dbają jak nigdzie na świecie. ;)

administ

I na pasożyta 500+ jest. ;)

Jarek

Cytat: Blackend w 2016-07-24, 21:46:33
To trzeba wracać na Wyspę Wolności, tu o obywatela dbają jak nigdzie na świecie. ;)
:lol:
Wiem  :lol:

Jarek

Blackend

Cytat: admin w 2016-07-24, 21:54:16
I na pasożyta 500+ jest. ;)

Ale potem już spoczko, bo pasożyt jest państwowy. ;)

Jarek

Anulka177

Cytat: renia w 2016-07-24, 20:26:34
Cytat: admin w 2016-07-24, 18:34:50
A chleb ze smalcem był? :roll: ;)

Smalec ze skwarkami był i jakiś ciemny chleb też - w tym kąciku z wędlinami. Ale nie widziałam, żeby ktoś tam tern chleb ze smalcem jadł... 8) :lol:
Pewno nie było optymalnych... 8) :lol:
:lol:

Mirek

Cytat: Anulka177 w 2016-07-24, 13:03:48
A ja piekę w wypiekaczu do chleba mieszankę jajek, orzechów zmielonych, masła stopionego i odrobiną  proszku do pieczenia. To modyfikacja przepisu na chleb orzechowy. Wychodzi smaczna podkładka pod masło, smalec, pasztet i salceson  :D
Hmm, ciekawe. Spróbuję.

Diogenes z Synopy

gofra z pasztetową chłopską i pół z pasztetową wiejską. Cwaniaka czarnego plaster i czarne pomidorki. Masło.

Dwie kawy i dwie porcje śmietanki po 100 ml .

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2016-07-24, 20:28:26
Z ust mnię to wyciągłaś... ;)
:shock:  chleb ze smalcem?  :roll:  ;-)

Diogenes z Synopy

na obiad:
cynaderki cielęce z sosem śmietankowym ( dolałem wywaru wołowego) i grzybami.
Kasza jaglana  z masłem. Nawet smakowała, bo dawno nie jadłem.
Mizeria ze śmietaną ukwaszoną presidenta30.

zostało trochu cynaderków, więc wyciągnąłem kości szpikowe z wywaru i cały szpik dodałem do nich i będzie na obiad jutrzejszy. Ale bomba żywnościowa będzie!  :roll:  :shock:   :D  Kości wrzuciłem do dalszej obróbki, po 12 godz wyłączę.

Pojutrze ( bo pewnie 2 dań nie zmieszczę jutro ) będzie bajerancka zupa z mieszanych świeżych grzybów. Z kluskami lanymi, albo coś w tym rodzaju. I śmietana i masło i zasmażka!   8) :D   ;-)  I koperek.

renia

A co w niedzielę będziecie jeść.. :roll: :lol:
A ja przed chwilą skubałam jagody z krzaka i nie liczyłam ile zjadłam... 8) :lol:
Na oko 15... 8) :lol:

renia

Na obiad mieliśmy kotlety z mięsa mielonego. I znowu powtarzam to samo, że najsmaczniejsze są jak do mielenia bierze się sam boczek świeży - bez dodatku innego mięsa... :D Mniam. 8)
A, i fasolka żółta była. :D