Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: renia w 2014-11-17, 15:01:57
:lol: Mogłabym Gavrocha zdiagnozować... 8)
Hm? Ale nie wiem czy jego by to tak uspokoiło jak mnie? :lol: :lol:

renia

Na dwoje babka wróżyła... :roll: 8) :lol:

Dasna

Dasna

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-11-12, 09:13:10
Dasna, tu ładnie widać, jak mu z wysiłku naczynia w oczach poszły:
http://youtu.be/cCRs9ptAXlI
Znalazłam komentarze na forum powerliftingu.

"Ryan Kennelly. He had a bloody nose while benching and it ran all over his face. His eyes weren't bleeding.

His girlfriend is Kara Bohigan, a powerlifter."

A więc "tylko" z nosa.

Dasna

Dzisiaj
1.Rozgrzewka, rozciąganie
2.Protiażka podrzutowa + wyciskanie nad głowę 1 x 5  15 kg
                                                                   5x5   20 kg
3.Zarzut na klatkę  1 x 5  15 kg,
                          1 x 3  20 kg
4.Ciąg podrzutowy 3 x 5  35 kg
5.Przysiady tylne  5 x 5   30kg
6.Pompki z kolan po podpórkach  3 x 10
7.Brzuszki różne
8.Rower  10 min.

Lekki trening i wszystko byłoby fajnie, gdyby Wiktor nie wystartował do mnie z jakimiś pretensjami, że on tu nie jest od podawania mi talerzy, że ja mruknęłam na niego jakby był od podawania talerzy, że on i tak traktuje mnie jak VIP-a i wszystko pode mnie ustawia a ja dzisiaj bez uśmiechu, poważna. Taki trening to stres, należy się uśmiechać. :shock: :shock:
Fakt, nie miałam dzisiaj humoru, bo mam różne sprawy, ale w życiu nie potraktowałabym nikogo jakoś tak z góry. No, potem się tłumaczył mentalnością różną, i że pracuje od 7.00, ale popsuł mi humor do reszty. I z treningu wyszłam niezadowolona. Az mi sie odechciało z nim pracować. :?

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-11-17, 19:22:45

"Ryan Kennelly. He had a bloody nose while benching and it ran all over his face. His eyes weren't bleeding.

A więc "tylko" z nosa.
Ta, a sam Kennelly zapytany o swoją siłę i wygląd, odpowiada: dieta i trening ;)
A na pytanie dlaczego schudł 70 funtów podczas pobytu w więzieniu, powiedział, że więzienny wikt mu nie służył... :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-11-18, 15:04:01

A więc "tylko" z nosa.
Ta, a sam Kennelly zapytany o swoją siłę i wygląd, odpowiada: dieta i trening ;)
A na pytanie dlaczego schudł 70 funtów podczas pobytu w więzieniu, powiedział, że więzienny wikt mu nie służył... :D

Znaczy, jednak oczka mało co mu nie wypłynęły? :roll:

Gavroche

Dasna, akurat wam się linie wykresów biometrycznych skrzyżowały.
Jutro, pojutrze to się rozejdzie, tylko pogadać musita :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-11-18, 15:21:27
Dasna, akurat wam się linie wykresów biometrycznych skrzyżowały.
Jutro, pojutrze to się rozejdzie, tylko pogadać musita :D
:?
Może, choć widzę, że on uznał sprawę za załatwioną.
Owszem przejdzie mi, ale na dzisiaj wkurzona jestem na niego solidnie.Co to ja mam obowiązek uśmiechać się. :?

administ

Cytat: Dasna w 2014-11-18, 14:45:46
on i tak traktuje mnie jak VIP-a i wszystko pode mnie ustawia...

O proszę!  :shock:
Co za miłe i szczere wyznanie!  :wink:

administ

Cytat: Dasna w 2014-11-18, 15:27:07
Co to ja mam obowiązek uśmiechać się. :?

Jak golenie gryfem przeorałaś do krwi, to niekoniecznie!  :wink: :mrgreen:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-11-18, 15:09:40

A więc "tylko" z nosa.

Pewności nie ma, wyjaśnienie z nosem też jest prawdopodobne...
Ale raz widziałem coś takiego, tylko z jednego oka u Magnussona chyba, jak jeszcze Pudzian był popularny i dzięki niemu zawody strongman.
Nie trzeba wiele krwi, by bardzo dramatycznie to wyglądało.
A krwawe wylewy do gałki ocznej znacznie częściej.

Sam kiedyś, po bardzo ciężkich i o dużej objętości ciągach, bardzo się przestraszyłem, gdy zacząłem sikać krwią :shock:
Poleciałem szybko na górę, gdzie gabinet miał lekarz sportowy i mi to ładnie wytłumaczył, uspokajając.
Otóż, do pęcherza moczowego uchodzi żyła, która podczas dużego wysiłku zaczyna "przeciekać" i smuży krwią.
Podobno bardzo częste to jest u sprinterów.
Trzeba wziąć tydzień wolnego i dużo pić by zakażenia nie było i wszystko wraca do normy. :D
Jednak trzeba pamiętać, że sporty siłowe bez wątpienia należą do sportów ekstremalnych, zwłaszcza na pewnym poziomie.

Dasna

Cytat: admin w 2014-11-18, 15:33:44
Cytat: Dasna w 2014-11-18, 14:45:46
on i tak traktuje mnie jak VIP-a i wszystko pode mnie ustawia...

O proszę!  :shock:
Co za miłe i szczere wyznanie!  :wink:
:?

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-11-18, 15:36:52
Cytat: Dasna w 2014-11-18, 15:09:40

A więc "tylko" z nosa.

Pewności nie ma, wyjaśnienie z nosem też jest prawdopodobne...
Ale raz widziałem coś takiego, tylko z jednego oka u Magnussona chyba, jak jeszcze Pudzian był popularny i dzięki niemu zawody strongman.
Nie trzeba wiele krwi, by bardzo dramatycznie to wyglądało.
A krwawe wylewy do gałki ocznej znacznie częściej.

Sam kiedyś, po bardzo ciężkich i o dużej objętości ciągach, bardzo się przestraszyłem, gdy zacząłem sikać krwią :shock:
Poleciałem szybko na górę, gdzie gabinet miał lekarz sportowy i mi to ładnie wytłumaczył, uspokajając.
Otóż, do pęcherza moczowego uchodzi żyła, która podczas dużego wysiłku zaczyna "przeciekać" i smuży krwią.
Podobno bardzo częste to jest u sprinterów.
Trzeba wziąć tydzień wolnego i dużo pić by zakażenia nie było i wszystko wraca do normy. :D
Jednak trzeba pamiętać, że sporty siłowe bez wątpienia należą do sportów ekstremalnych, zwłaszcza na pewnym poziomie.
Hm, zwłaszcza, że Kenelly dostał 10 miesięcy za rozprowadzania sterydów( patrz: sam używa) i jego układ krwionośny jest pewnie osłabiony.
Dobrze, że był to lekarz sportowy. Zwykły chyba by zabronił dalszych treningów w ogóle i zaczęły by się korowody po innych lekarzach.

Gavroche

SAA "zagęszczają krew" przez wzrost składników morfotycznych, więc ciśnienie rośnie, by ją skutecznie rozprowadzać.
Zmieniają też stosunek hdl/ldl i trójglicerydy, więc światło naczyń i ich ściany mogą być słabsze.
Objadanie się, brak aerobiku i wielkie ciężary, którymi się operuje, też nie pomagają układowi krążenia.

Ten nasz lekarz, chyba Doroszewski (był z chłopakami w Seulu) był naprawdę niezły, zafascynowany medycyną wojenną i polową, opowiadał bardzo ciekawe rzeczy, które trudno usłyszeć od przeciętnego przedstawiciela tego zawodu :D
Zwłaszcza, gdy sobie z trenerami chlapnęli "na rozszerzenie naczyń" ;)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-11-18, 15:55:53
SAA "zagęszczają krew" przez wzrost składników morfotycznych, więc ciśnienie rośnie, by ją skutecznie rozprowadzać.
Zmieniają też stosunek hdl/ldl i trójglicerydy, więc światło naczyń i ich ściany mogą być słabsze.
Objadanie się, brak aerobiku i wielkie ciężary, którymi się operuje, też nie pomagają układowi krążenia.

Ten nasz lekarz, chyba Doroszewski (był z chłopakami w Seulu) był naprawdę niezły, zafascynowany medycyną wojenną i polową, opowiadał bardzo ciekawe rzeczy, które trudno usłyszeć od przeciętnego przedstawiciela tego zawodu :D
Zwłaszcza, gdy sobie z trenerami chlapnęli "na rozszerzenie naczyń" ;)
Czyli może chlapnięcie jest pomocne? :roll:
50 ml koniaku przed startem?  :D

Patrzyłam wczoraj na +105 kg. Jedni ładni ładniej zbudowani, drudzy mniej, ale ....brzuchy. Brzuchy ponad pasami. Wszyscy.
Brzuchów nie mają ( nie wszyscy) do 105 kg potem brzuchy.
Natomiast niektórzy są fantastycznie rozciągnięci. To tak a propos objadania się i braku aerobiku.
I jeszcze jedno Amerykanie dużo robią hałasu , ciężary, siłownie, nowe urządzenia a w Ałmaty występowała tylko chyba jedna Amerykanka i to trenowana przez naszego Z.Smalcerza.

Gavroche

W najwyższej kategorii wagowej, bez górnego limitu wagi, zawodnicy często ważą 120-130 kilo.
Kto im zabroni? :lol:
Niektórzy twierdzą, że każda ilość sprężystej tkanki pomaga w dźwiganiu.
To może być prawdziwe dla podrzutu, dla rwania niekoniecznie.
Na pewno pomaga sama waga ciała, im mniejsza różnica między podnoszonym ciężarem a wagą podnoszącego, tym łatwiej.

U nas był taki Antek, którego potem ciężki wypadek samochodowy wykluczył ze sportu, chodził w wadze +105, a ważył 135-140 kg.
Potężny facet, jak baobab :D
Silny jak tur, 220 kilo rwał, a przy tym zaskakująco sprawny, rozciągnięty, szybki i giętki.
Jak graliśmy w halówkę po treningu, a Antek stał na bramce, nie było mowy, by coś wpuścił w siatkę :D
Po schodach wchodził na rękach na 2 piętro i podciągał się 12 razy na drążku!

Dasna

Pewnie, mogą i ważą po 140 kg. Tylko wyglądają jakoś, szczególnie Egipcjanie czy Irańczycy,  na po prostu opasłych.Ja rozumiem chłop jak tur, ale nie w stylu sumo. Koliduje mi to z obrazem zdrowia i siły. Poza tym z ich chodu wynika , że mają chyba płaskostopie? :shock:

Jednak niższe kategoria wagowe są (nie wszyscy) zgrabniejsze.Choć to też nie do końca. Hm?
Nie umniejsza to mojej miłości do PC i sztangi, ale mam takie obserwacje. :D