Autor
|
Wątek: rekacje odkwaszjace organizm (Przeczytany 115144 razy)
|
adampio
Gość
|
hahahahhaha, kocham to nasze forum. Taka mala kwestia i ile wpisow, hahahhahaaa.
Dieta jest jak zycie, Do wszystkiego trzeba dorosnac. Jezeli komus pasuje w diecie jesc 800 gr warzyw aby dostarczyc sobie 40 gr weglowodanu- to super. Jezelo ktoe lubi surowe warzywa, bo sa do jedzenia, to tez super, niech sobie jje, tak?
Ja mam 800 gr warzyw na 4 dni a swoje weglowodany kazdego dnia mam.
I wszystko powinno byc ok! Gdyby nie to, ze surowych warzyw na DO nie powinno sie jjesc i takisch ilosci tez nie, ale jak napisalem, kazdy ma swoja diete optymalna, z tego co widze. Dlatego zycze powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Buraczki i mnie siÄ podobajÄ
Warzyw jadam niewiele, weglowodanĂłw ogĂłĹem rĂłwnieĹź maĹo, i mam siÄ dobrze. BiaĹka 30 - 40 g, wÄglowodanĂłw 20 - 30 gram. Reszta - tĹuszcz. Bardzo dobre. A sprawdzaĹaĹ sobie ketony? Ja tak raczej ostatnio 40 - 50g wÄglowodanĂłw...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Jest dobrze
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To dobrze No i moĹźesz spaÄ spokojnie...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
No i jest super, nie? Tylko nie dostarczaj sobie weglowodanow " z smietanki" jak piszesz. Bo to tylko tluszcz 3,1 g wÄglowodanĂłw w 100g Ĺmietanki jest...jeĹli ktoĹ jej wypija 300 czy 400g dziennie to juĹź trochÄ siÄ "wÄgli" nazbiera... Cholera przeoczylem. az 3 gr weglowodanow  i tylko 30 gr T( u mnie 38gr T)? No tak to dobre zrodlo weglowodanow!!!hahahahaha Od jutra zaczynam diete weglowodanowa: na sniadanie: smietana z jajakmi, na obiad smietana, abuy se dosarczyc weglowodany i na kolacje smietana aby miec T i W!!!super proporcja i na dodatek posiedze caly dzien przed kompem, aby sie poruszac. Nowa DO.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Bardzo lubiÄ warzywa. Na przykĹad taki przepis: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=84 - normalnie moĹźna zjeĹÄ tych warzyw zgodnie z zasadÄ
: "NaleĹźy jeĹÄ wtedy, gdy siÄ chce jeĹÄ i zjadaÄ tyle, by nie czuÄ potrzeby dalszego jedzenia." PYCHOTA!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
30 - 50 gr weglowodanow? To chyba jakas przesada, nie?
Toc to trzeba wiecej smietany!!!!hehehehe
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
To dobrze No i moĹźesz spaÄ spokojnie... Jo   DziĹ z wÄglowodanĂłw ziemniak do şóĹtek sadzonych i duszona cebula do skwarek z tĹustego boczku. ĹÄ
cznie W ca 22 g.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Bardzo lubiÄ warzywa. Na przykĹad taki przepis: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=84 - normalnie moĹźna zjeĹÄ tych warzyw zgodnie z zasadÄ
: "NaleĹźy jeĹÄ wtedy, gdy siÄ chce jeĹÄ i zjadaÄ tyle, by nie czuÄ potrzeby dalszego jedzenia." PYCHOTA! Ja tez, 100 gr selera usmazonego na 100 gr sloniny. To jest "surowka"!!! Normalnie kulinarny orgazm.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
To dobrze No i moĹźesz spaÄ spokojnie... Jo   DziĹ z wÄglowodanĂłw ziemniak do şóĹtek sadzonych i duszona cebula do skwarek z tĹustego boczku. ĹÄ
cznie W ca 22 g. Kocham to Wasze "JO"
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Cholera przeoczylem. az 3 gr weglowodanow  i tylko 30 gr T( u mnie 38gr T)? Normalnie moĹźna siÄ przetĹuĹciÄ takÄ
ĹmietankÄ
, bo w litrze jest tylko 30g wÄglowodanĂłw!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
: "NaleĹźy jeĹÄ wtedy, gdy siÄ chce jeĹÄ i zjadaÄ tyle, by nie czuÄ potrzeby dalszego jedzenia." PYCHOTA! NiewÄ
tpliwie musi byÄ on pyszny... Warto jeszcze o tym praktycznie siÄ przekonaÄ...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Ale na 30g wÄgowodanĂłw dostarczonych w Ĺmietance moĹźna przebiedz na betaoksydacji prawie 30 km! To jest wydajnoĹÄ!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
No tak, ale tego nie mozna widziec siedzac przed komputerem.
Daltego mowie plywaj!!! albo biegaj albo spaceruj obojetie co tylko nie sidz!!
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Kazdy ma swoja DO bo kazdy org jest inny. Teresa jak ty to robisz ze jesz tak malo weglowodanow i nie masz ketonow???????dla mnie zagaka.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Cwiczenie czyni mistrza!! "Friga" kazdy jest inny i nasze organizmy potzrbuja roznych/ innych dawek BTW- Sorry, ze sie wtracam ale gdybym nie plywal, to pdejzewam, ze bym jadl jakies do 50 gr weglowodanow, moze mniej moze wiecej. Nasz organizm to perpetum nobile, bardzo dobra fabryka cdhemiczna, ktora dokladnie wie czego potrzebuje. My jako wlasciciele tej maszyny jestesmy zlymi "mechanikami". Do wszystkiego dojdziemy.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Teresa czy Ty cos cwiczysz??
Ja Adampio pamietam ze tez mialam dluuuugo ketony i pytalam was o to ale cwiczenie nie poogly, na poczatku tak a potem mimo wszystko pasek czarny, dopiero dopasowanie bialka i tluszczu dal rezultat, a dokladnie ich obnizenie, bo tak bym chyba przebiegala 10km bez skutku na ketony a ze skutkiem dla zdrowia napewno.
Wiec mysle ze odp niski poziom bialka i tlusczy do swoich potrzeb , wegiel jest wg moich obserwacji posrednikiem.
Adampio moge zadac prywatne pytanie?Ty przeszles na DO z powodu jakies choroby??(jak nie chcesz nie odp , rozumiem)
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Nie ja zaczalem DO jako zdrowy mezczyana. Mowie tu o wymiernym tego slowa znaczeniu, czylu, ze myslalem, ze bylem zdrowy.
Wracajac do tematu W i cwiczen, uprawiania sportu idt, to powiem Ci tylko tyle; im wiecej cwiczysz tym wieksze zpotrzebowanie na weglowodany bedziesz miala. Dlatego moj wczesniejszy wpis dot. Pani Teresy, nikt uprawiajacy jakis sport nie zjada dziennie 40 gr weglowodanow, tak sie nie da. To znaczy, mozna ale napewno nie ze skutkiem pozytywnym dla zdrowia.
Nie wiem czy dobrze zrozumialem Twoje pytanie, ale mysle, ze chyba tak, i jezeli chcialas zlikwidowac krzyzyki na pasku cwiczeniami nie jedzac weglowodanow, to byl blad. Tu sorry, jezeli pisalas na ten temat i powiedziano Ci, ze cwiczeniami zlikwidujesz krzyzyki. Cwiczenia, sport itd zmuszaja Twoj organizm do spalania przedewszystkim weglowodanow, poniewaz w pierwszej kolejnosci to jest to gorsze paliwo, ktore zostaje wykorzystane, pozniej idzie lepsze czyli tlusz. Dlatego krotkodystansowcy jedza duzo makaronow, bananow itd. Zadko ktory sportowiec zjada maslo czy pije smietane. A szkoda. Ja jak wiem, ze musze plywac 3 godziny, jakies 10 km, to pije smietany 0,5 litra, nie jjem weglowodanow, bo wczesniej je zjadlem i plywam, plywam i plywam, A inni sie dziwia jak to mozliwe. Ja im tego nie tlimacze bo i tak yego nie zrozumieja.
Powiem tak, pol godz biegania to 50 ml smietanki i 20 gr weglowodanu. Tyle Cie to kosztuje.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Myslalam ze cos Ci dolegalo , bo piszesz ze o takich wynikach nawet nie mogles pomarzy:)
Wydaje mnie sie ale nie chce mnie sie spr , ze wlasnie Ty mi wtedy pisales o tych cwiczeniach:)ale faktycznie nie podnosilam wegli bo tego nie pisales:)Wiec pewnie ustalenie proprcji wyeliminowalo ten problem.:)samo:)
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
SportĂłw nie uprawiam, ale trochÄ spacerujÄ chodzÄ
c "na pole".