Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3907769 razy)
|
Radzio
Go
|
Nic nie szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Słońce zaś pogoniło siwiznę... z lasu. O tej porze roku, zdawać by się mogło nijakiej, a przy dobrym naświetleniu koloryt lasu, a szczególnie skupiska młodych buków budzą podziw nad bezmyślną konsekwencją Natury, a tych drzew w szczególności- utrzymały owoc swojej pracy przy sobie. Nie mam pojęcia dlaczego męskiej części populacji ograniczono dostęp DO tych wrażeń. Ale uroiłem sobie, że pewnie po to, aby... żeńska jej część mogła sobie bezkarnie zamalowywać to i owo. Dziś ruch i ... bezruch, ruch i ..., aż do znudzenia, czyli całe 8km. Najpierw powoli, jak żółw, ociężale I w takim stanie dziś pozostaje. Nie goni, nie sapie, nie warczy, nie prycha A kto nie rozumie, niech sobie powzdycha. Ahuuu!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A dziś tak. Nie mam chęci na pierdoły, poleciałem wprost DO Szkoły. +2km DO emerytury.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W las, po emeryturę.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie będzie długich targów. Po południu też w las, po siłę dla mas.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Idę się trochę zakwasić na świeżym powietrzu
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Wyliczono bowiem, że pokonując jeden kilometr – u jednych będzie to więcej, u innych będzie to mniej ze względu na wagę, kondycję, ukształtowanie terenu – spalamy 50 kcal Czyli 10km to ledwie 500 a nie 1000kcal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
zalezy w jakim tempie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W dwie godziny, ale trudno to nazwać "biegiem" 12,5km w godzinkę daje kilowatogodzinę, jak nic!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
zalezy w jakim tempie Jasne. 10x2 martwego ciągu z 100 kg, to zupełnie inny przepał niż 10x2 rwanie olimpijskiego
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W dwie godziny, ale trudno to nazwać "biegiem" 12,5km w godzinkę daje kilowatogodzinę, jak nic! Ale to dla parametrów synusia, a jak 30kg więcej gostek waży, to trzeba doliczyć około 20%, bo im większy, tym mniejsza wydajność skuteczna...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W dwie godziny, ale trudno to nazwać "biegiem" 12,5km w godzinkę daje kilowatogodzinę, jak nic! Ale to dla parametrów synusia, a jak 30kg więcej gostek waży, to trzeba doliczyć około 20%, bo im większy, tym mniejsza wydajność skuteczna... Jasne. Teraz możemy być krótkowidzącymi miśkami Podobno Kromanioński mężczyzna ważył 65 kg przy 180 cm wzrostu. Zabiegani byli, czasu na jedzenie nie mieli
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W dwie godziny, ale trudno to nazwać "biegiem" 12,5km w godzinkę daje kilowatogodzinę, jak nic! Ale to dla parametrów synusia, a jak 30kg więcej gostek waży, to trzeba doliczyć około 20%, bo im większy, tym mniejsza wydajność skuteczna... 1kWh to ~ 850 kcal? No to do 1000 można dobiec w godzinkę
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
1000kcal~1,15kWh, o ile się nie mylę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
1000kcal~1,15kWh, o ile się nie mylę. Czyli jakoś z 860 wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wiem, wiem! Ale w tym roku postanowiłem już nie dziadzieć z lenistwa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|