Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Rower - dla wszystkich jeżdzących w terenie i stacjonarnie.

Zaczęty przez Dasna, 2011-12-19, 12:53:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kryanna

Cytat: admin w 2016-05-10, 19:10:23
Cytat: Kryanna w 2016-05-10, 18:11:00
Cytat: admin w 2016-05-10, 07:52:47
Cytat: Anulka177 w 2016-05-09, 20:54:40
Ładniutko  :)

A gdzie tam. Całą radość i piękno zabija symbol smutnej wiary...  :shock:  :?
Czemu smutnej Adminie?
Nie widzisz pewnej analogii z dr Kwaśniewskim?
Też głosi/ł Dobrą Nowinę i co z Nim zrobili?/robią nadal?
Chętnie by ukrzyżowali "przewrotnego" doktora co uparcie głosi herezje.
Ja jednak wierzę w radość Zmartwychwstania ...

A mnie się zdawało, że Doktor się swoją dietą zajmował, a nie jakąś religią!  8) ;)
Religię to sobie z niego niektórzy zrobili...  :lol:
Oj tam, oj tam ... mnie się zdaje, że Doktor (przynajmniej w tamtym czasie) mocno wierzył, że Jego odkrycie zmieni wiele ... a tu prut! Tyle lat pracy na marne!
Gdyby robił to dla siebie i swojej rodziny ... ale On pracował dla wszystkich, bez wyjątku! To nie mogło Mu ujść na sucho, wyjścia przed szereg się nie wybacza. Kara musi być, Polacy mają to wpisane w geny. Jednak nadejdzie wiekopomna chwila, że dostanie swoją Chwałę - tylko najczęściej u nas te ordery są pośmiertne :-(
Oby tutaj było inaczej. Czego Jemu z całego serca życzę.

renia

Cytat: Kryanna w 2016-05-10, 21:34:28

Oj tam, oj tam ... mnie się zdaje, że Doktor (przynajmniej w tamtym czasie) mocno wierzył, że Jego odkrycie zmieni wiele ... a tu prut! Tyle lat pracy na marne!
..............

Nie na marne. My korzystamy... :D 8)

renia

Cytat: admin w 2016-05-10, 20:45:09
http://www.urantia.org/pl/ksiega-urantii/przekaz-86-wczesne-stadium-ewolucji-religii

"Tym niemniej ciągłe przypisywanie rzeczy trudnych do zrozumienia przyczynom nadprzyrodzonym nie jest niczym innym jak leniwą i wygodną drogą unikania wszelkich form cięższego wysiłku intelektualnego. Los jest po prostu określeniem, stworzonym jako przykrywka tego, co niewytłumaczalne w dowolnej epoce ludzkiego bytu; określa te zjawiska, których ludzie nie potrafią lub nie chcą zgłębiać. Przypadek jest słowem, które oznacza, że człowiek jest zbytnim ignorantem albo jest zbyt leniwy, aby określić przyczynę. "

Dlatego i teraz gros osób woli zawierzyć losowi i lekarzowi, niż zgłębiać temat i myśleć samodzielnie... :roll:

Blackend

Wolą dostać jałmużnę 500+, za którą zapłacą 700zł niż myśleć samodzielnie i nie zawierzać... ;)

Kryanna

Cytat: renia w 2016-05-10, 21:47:19
Cytat: Kryanna w 2016-05-10, 21:34:28

..............

Nie na marne. My korzystamy... :D 8)
My to się za bardzo nie liczymy - odmieńce jakieś, kandydaci na miażdżycę, tłuszczycę i ... co tam jeszcze. Patrzą na nas jak na rarogi ;-)
Miało być dla nieco szerszych mas.

renia

Cieszmy się tym co mamy, a reszta... :roll: czas pokaże... 8)
Też bym chciała, żeby DO było powszechnie znanym, cenionym i zalecanym modelem żywienia. Ale czy tak będzie... :roll:

Kryanna

Cytat: renia w 2016-05-11, 09:44:57
Cieszmy się tym co mamy, a reszta... :roll: czas pokaże... 8)
Też bym chciała, żeby DO było powszechnie znanym, cenionym i zalecanym modelem żywienia. Ale czy tak będzie... :roll:
Przynajmniej żeby nasze dzieci i wnuki tak dobrze jadły jak my ... pomarzyć można, nie?
Spadam już na rower! Męże każą - żona musi (przyjnajmniej On tak myśli)!  :lol:  :lol:  :lol:

renia

Jedź i nie spadaj... :lol: :wink: Miłej przejażdżki, ale deszcze zapowiadają... :roll:

administ

Oczywiście, najwyraźniej szkodzi!  8) ;)
Piłka nożna też, bo ostatnio jakiś kopacz na boisku, podczas meczu zmarł na amen.  :?

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Kryanna

Cytat: renia w 2016-05-11, 09:58:41
Jedź i nie spadaj... :lol: :wink: Miłej przejażdżki, ale deszcze zapowiadają... :roll:
Wróciłam, nie spadłam ani razu :-)
Zaliczone coś ok. 22 km.
Deszczyk kropnął tak, że nie wiedziałam czy to nie jakiś ptaszek w locie ...
Pojechaliśmy nad jezioro Piecki, odpoczęliśmy 15 minut i z powrotem. Dołączyła się do nas sąsiadka, to była trójka. Jutro chyba pojadę tylko z sąsiadką, bo posiedzimy dłużej nad wodą.
Co jeszcze ... a, już i obiad zaliczony, wątróbka, ziemniak, buraczki i papryka.
Teraz czas na kawusię.

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2016-05-11, 12:59:10
Nie wiem na co padł, bo nie podawali.  :?
Cytat26-letni pomocnik miał kardiomegalię (powiększenie sylwetki serca), wynikającą z przerostu lewej komory serca i cierpiał na zaburzenia wieńcowe - stwierdzono w komunikacie instytutu medycyny sądowej w Bukareszcie, gdzie przeprowadzono sekcję zwłok.
http://sport.tvn24.pl/pilka-nozna,105/smierc-patricka-ekenga-przeprowadzono-sekcje-zwlok-zwodnika,642967.html

renia

Czyli to, o czym pisał dr Kwaśniewski. "Serce sportowca"... :?

Kryanna

Już wróciliśmy - 25 km wypedałowane. Cudnie było, posiedzieliśmy nad jeziorkiem, nogi pomoczone, przez jakieś chaszcze wracaliśmy żeby poznać inną drogę. Jeszcze wieczorem obowiązkowo godzinka do Parku Przemysłowego, po dawnym Zachemie (tam są ścieżki rowerowe i mnóstwo zakamarków do zwiedzania).
Na pewno rower w moim przypadku szkodzi ... na głowę :-)

vvv

PodRide the enclosed pedal car by Mikael Kjellman

https://www.youtube.com/watch?v=CxUyPjvkqZ0

(http://s32.postimg.org/60rdjes1h/image.jpg)

8)

Anulka177

Wczorajszy maraton w Głuszycy zapoczątkował cykl III Pucharu Strefy MTB Sudety
Mąż nie odpuścił, choć w ramach odciążenia barku i kostki przejechał najkrótszą trasę MINI (25 km, 900m przewyższenia)
Miejsce OPEN 36
Miejsce w kategorii 8
z czasem 1h 17min 18 sek.