Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Blade - dziennik treningowy

Zaczęty przez Blade, 2013-01-10, 10:40:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: renia w 2013-09-26, 13:18:22
Przeróbka białka na węglowodany jest niekorzystna dla organizmu...

Za to przeróbka węglowodanów i tłuszczu w białko się opłaca! Tylko trzeba egzogenów pilnować!  8)
Szczególnie w chowie monogastrycznych zbija to koszty produkcji.  :D

Gavroche

Przeróbka białka na węglowodany jest niekorzystna dla organizmu... :? Nie umiera się ale gorzej się czuje... :?
No i nerki i wątroba nie lubią dużej ilości białka...
Jasne, ale jak ciut przesadzę(a nawet sporo)z białkiem, to luz.
Jak nawet ciut przesadzę z węglami(u mnie norma to 80-90 g)to szlamuła taka, że hej!
Wiem, że takie są prawidła jak mówisz, ale zupełnie tego nie kupuję :lol:

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-09-26, 13:45:01
Ja chyba na każdym grilu się przebiałczam, ale to nie moja wina, to żona tyle dobrego kupuje ;)
:lol:

administ

Ruszt rządzi się osobnymi prawami!
Dlatego nie częściej niż raz w tygodniu!  :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-26, 13:52:35
Wiem, że takie są prawidła jak mówisz, ale zupełnie tego nie kupuję :lol:
Och popatrz no, jakby znajome.....  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Ja chyba na każdym grilu się przebiałczam, ale to nie moja wina, to żona tyle dobrego kupuje ;)

Tutaj nie chodzi o jednorazowe wyskoki, tylko stałą zdradę.... :lol: Jeśli miesiącami je się za dużo białka, to organizm musi za to zapłacić. Jednorazowe nadwyżki są wyrównane drugiego dnia. Ma się wtedy mniejszą na nie ochotę (przynajmniej tak powinno być :wink:).

renia

Cytat: admin w 2013-09-26, 13:51:30
Przeróbka białka na węglowodany jest niekorzystna dla organizmu...

Za to przeróbka węglowodanów i tłuszczu w białko się opłaca! Tylko trzeba egzogenów pilnować!  8)
Szczególnie w chowie monogastrycznych zbija to koszty produkcji.  :D

A tak w praktyce u nas co to oznacza?

administ

W praktyce?  :roll:
Że można bardzo mało pieniędzy wydawać na jedzenie i bardzo dobre zdrowie mieć, jak się wie co kupować.  :D

Zyon

Cytat: renia w 2013-09-26, 15:26:26

Tutaj nie chodzi o jednorazowe wyskoki, tylko stałą zdradę.... :lol: Jeśli miesiącami je się za dużo białka, to organizm musi za to zapłacić. Jednorazowe nadwyżki są wyrównane drugiego dnia. Ma się wtedy mniejszą na nie ochotę (przynajmniej tak powinno być :wink:).
Oj tlumacze to mlodym, zwlaszcza na forkach pakersko-sportowych. Nie chca sluchac, kulturystyczne mity sa tak gleboko wbite w glowe...niemal na poziomie genow
Work Buy Consume Die

MariuszM

Cytat: Blackend w 2013-09-26, 12:40:34
Cytat: renia w 2013-09-26, 08:08:53
Na szkoleniu dowiedziałam się, że lepiej jest trochę z węglowodanami przeholować niż z białkiem...

A ja wolę nie dojeść niż przeholować, chociaż skłamałbym, że sobie odmawiam słodkości w imię idei, ale hipotetycznie gdyby co, to tak właśnie bym postąpił. Na przykład taka sytuacja - jestem na wakacjach, gdzie nie ma Biedronki i innych dobrych sklepów optymalnych, a dostępne jest tylko mięso i owoce, to wybieram mięso.  8)
+1
lub
kilkugodzinna głodóweczka prozdrowotna ;) :D

Blackend

Cytat: renia w 2013-09-26, 15:26:26
Tutaj nie chodzi o jednorazowe wyskoki, tylko stałą zdradę.... :lol: Jeśli miesiącami je się za dużo białka, to organizm musi za to zapłacić.

A to może chodzi o tą proporcję btw - 1:3:1, wtedy gdy zjadamy białko o najwyższej wartości biologicznej?  :roll:

Blackend

Cytat: MariuszM w 2013-09-26, 15:41:13
lub
kilkugodzinna głodóweczka prozdrowotna ;) :D

No pewnie, nawet lepiej smakuje jak się trochę poczeka - na jedzenie też ;)

Blade

kurde blade, i nie przebiałczę dzisiaj ;) niecałe 2,5 km z pięcioma przebieżkami. Trochę jeszcze przydusza, ale jest nieźle. Wdrażam się do metody POSE. No i nie jestem głodny - stek, który czekał pół godzinki poza lodówką, wraca do niej ;)

Gavroche

Cytat: Blade w 2013-09-26, 19:49:06
kurde blade, i nie przebiałczę dzisiaj ;) niecałe 2,5 km z pięcioma przebieżkami. Trochę jeszcze przydusza, ale jest nieźle. Wdrażam się do metody POSE. No i nie jestem głodny - stek, który czekał pół godzinki poza lodówką, wraca do niej ;)
Mięczak.

MariuszM

A ja głoduje inaczej
2 jajka
masło
ziemniaki :)
pobudka o 4:30 napędza apetyt :D Nie wiem tylko, czy limitu nie przekroczyłem
Ale co tam,wyznaję zasadę http://www.youtube.com/watch?v=S29GrVANbHM
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ812EDAEq2SCVh8SjmW8V6qI8tiYj27BUAWlID55IDRB4qNJkM

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-09-26, 19:53:59
A ja głoduje inaczej
2 jajka
masło
ziemniaki :)
pobudka o 4:30 napędza apetyt :D Nie wiem tylko, czy limitu nie przekroczyłem
Ale co tam,wyznaję zasadę http://www.youtube.com/watch?v=S29GrVANbHM
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ812EDAEq2SCVh8SjmW8V6qI8tiYj27BUAWlID55IDRB4qNJkM
A ja coby się nie przebiałczyć, zupa-krem z dyni(dynia, marchew, cebula, ziemniaki)z dodatkiem smalcu.
Sojowego oczywiście, żeby koszerne było :D

MariuszM

Ile tam węgli uzbierałeś z przydomowego sojowego ogródka ;)
Cytat: Gavroche w 2013-09-26, 20:20:06
zupa-krem z dyni(dynia, marchew, cebula, ziemniaki)z dodatkiem smalcu.

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-09-26, 20:24:03
Ile tam węgli uzbierałeś z przydomowego sojowego ogródka ;)
Cytat: Gavroche w 2013-09-26, 20:20:06
zupa-krem z dyni(dynia, marchew, cebula, ziemniaki)z dodatkiem smalcu.
Z pół litra tego nektaru ze 40.
Na obiad kaszanka też ze 40.
To wszystkie węgle.
A białka mało 60 max.
Ale tłuszczu z 280 :lol:

MariuszM

Ilość dla drobnej kobietki, z dużą p i szeroką w barkach  :P
Dzień bez treningów?

MariuszM

P.S a podliczyłeś białko z własnego ogródka, roślin? Białka się dodają, są "minusy" dodatnie :lol: :D