Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Rozumiem w kąpieli się wygrzać, ale schładzać, przecież to nie suplement krzemowy? ;)

RafałS

Nie? Wodny roztwór krzemu.  :idea: :lol:
A skund wam się taka narkomania akunrat wziunła?

vvv

Pewnie optymalna proporcja fluoru do krzemu.
:mrgreen:

RafałS

Ale ja wiem, ja Wim  8) . Po szajbie biegowej, szajba zimokąpielowa tłoczona na zimno jest. Optium tanie dla ludu take.  :wink:

RafałS

I pamiętajata, zimą w sandałkach, żeby nie było że nie podałem.  :lol: :wink:

vvv

W Polsce w zimie w sandałkach się nie da bo skarpety przymarzają.
:?

RafałS

Dzisiaj 0+ jest.  :|

Octaver

Cytat: admin w 2019-12-27, 07:54:14
Co za pech, że przestałem biegać!  :?
To tak pięknie rozwesela mózg, ale kąpiel w zimnej wodzie, to już narkomania.  :D
To dlaczego przestałeś, skoro tak rozwesela?  :lol:

admin

Bo mi na co dzień radości życie tyle dostarcza, że wystarczy.
Ale zacząłem schodzić do siłowni, na atlas, bieżnię i wioślarza - 15-20min - starcza w zupełności do zapobiegania gwałtownemu dziadzieniu.  8)

Octaver

Cytat: admin w 2019-12-28, 10:08:02
Bo mi na co dzień radości życie tyle dostarcza, że wystarczy.
Ale zacząłem schodzić do siłowni, na atlas, bieżnię i wioślarza - 15-20min - starcza w zupełności do zapobiegania gwałtownemu dziadzieniu.  8)
Czyli już nie trzeba godziny, wystarczy 20 minut?  8) :lol:

admin

Godzina i dwadzieścia minut dla kogo, czego i do czego wystarczy?
Bo długotrwały wysiłek tlenowy (bieg), a krótkotrwały wysiłek interwałowy (wioślarz, ścieżka, atlas), to zupełnie inne typy wysiłku, więc czasy ich trwania są różne.  8)
Jest to tak oczywiste, że wydawało mi się, że nie wzbudzi "śmiechu"...  :?

vvv

Ja bym zaryzykował, że nieraz i 10 minut wystarczy ...
CytatPiotr Łobodziński po raz kolejny wygrał bieg po schodach na nowojorski wieżowiec Empire State Building. Pokonanie 1576 stopni na 86. piętro zajęło Polakowi 10 minut i 5 sekund.
8)

vvv

RafałS

Trza mieć sprawne palce https://www.youtube.com/watch?v=1ROB_JKxZtc
Tudzież bywa że "schodzenie" samo w sobie wystarczy https://www.youtube.com/watch?v=IWwCj-GPel0
:wink:

admin

Blackend

Octaver

Cytat: admin w 2019-12-28, 16:28:19
Godzina i dwadzieścia minut dla kogo, czego i do czego wystarczy?
Bo długotrwały wysiłek tlenowy (bieg), a krótkotrwały wysiłek interwałowy (wioślarz, ścieżka, atlas), to zupełnie inne typy wysiłku, więc czasy ich trwania są różne.  8)
Jest to tak oczywiste, że wydawało mi się, że nie wzbudzi "śmiechu"...  :?

Nie dla wszystkich musi być oczywiste, ale trzeba jeszcze doliczyć rozgrzewkę  :D

admin

No sorrki, to tak z rozpędu mnie wzięło, bo zapomniałem przecież, że wreszcie się na tym kompletnie nie znam.  8)
Pamiętam te czasy - błogie czasy, gdy ludziska myślą, że ma się pusty łeb, co daje spokój intelektualny w związku z tym nikt i nic nie rozprasza myślenia! ;)  :lol:
Jakby co, to Ewy i Krzymowski, albo jaki skrypcik o wysiłku z awf.  :D

admin

Ups! Zapomniałem dodać najważniejszego! Na smalcownię i pytać Mariusza. Podoba mi się jego tok rozumowania!  :D

Octaver

Chyba nikt nigdy nie twierdził, że masz pusty łeb  8) :lol:
Dzięki za literaturę, chętnie skorzysta; a na Smalcownię już zaglądam i filmy Mariusza(prawie wszystkie) widziałem(są już nawet na YouTube'ie). Również bardzo mi się podobają  :D