Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Wczoraj się uśmiałam :-))
Mówię do dzieci w samochodzie, że zauważyłam, że w tym roku jest zdecydowanie mniej motocyklistow, niż w poprzednich latach. A syn na to - już prawie wszyscy są przejechani...
Ale jeszcze kilku zostało.. odpowiadam.
PS.
Tak naprawdę, to jest tragiczne, często się boję o starszego syna, bo jeździ nieraz motorem. Jak chwilę po jego wyjeździe słyszę karetkę, to odmawiam wszystkie zdrowaśki, jakie znam i jeszcze improwizuję ;-))

renia

Zaczęłam wierzyć w cuda ;-)
Dzisiaj mój mąż biegał razem ze mną. O coś takiego, w życiu, bym go nie podejrzewała. Po całym dniu pracy, miał jeszcze kaprys, żeby ze mną biegać. Jak ja przechodziłam z biegu w marsz, to on podawał mi rękę i ponaglał do biegania. Na koniec się śmiał i powiedział, że ze mnie "cieńki Józek " :/ (ja mu dam Józka!..to mu się odechce ;)) Myślał, że po takim czasie biegania, potrafię już parę kilometrów biegać bez przerwy. Jeszcze mi daleko do tego. On jest chyba z innej gliny ulepiony, w ogóle nie był zmęczony. Już wolę biegać sama, no może za rok, to z nim się zmierzę. Na razie serdeczne dzięki..

renia

Dzisiaj wypiłam 5 kaw i miałam dużo słabszą kondycję przy bieganiu. Człowiek na błędach się uczy, szkoda tylko jak na swoich :-))

kriss

Cytat: renia w 2009-08-18, 21:00:48
Dzisiaj wypiłam 5 kaw i miałam dużo słabszą kondycję przy bieganiu. Człowiek na błędach się uczy, szkoda tylko jak na swoich :-))

Reniu, a na roworze próbowałaś?, jesst superowo.
Ja osobiscie nie mogę biegać, zostało mi tylko rowerkiem :)
Kondycję mam coraz lepszą...

renia

Nie wiem czemu, ale nigdy nie przepadałam za jazdą rowerem. Wolę już pływanie. Ogólnie, to jestem leniwa i do sportu muszę się zmuszać, chociaż już stopniowo jest coraz lepiej. Ostatnio codziennie mój syn (9 lat) biga ze mną, to jest trochę raźniej. Z niego to jest gaduła, mówi bez przerwy całą drogę, a ja wolę milczeć, bo lepiej mi się tak oddycha.
A Ty jeździsz na rowerze codziennie?

kriss

Cytat: renia w 2009-08-18, 21:52:27
Nie wiem czemu, ale nigdy nie przepadałam za jazdą rowerem. Wolę już pływanie. Ogólnie, to jestem leniwa i do sportu muszę się zmuszać, chociaż już stopniowo jest coraz lepiej. Ostatnio codziennie mój syn (9 lat) biga ze mną, to jest trochę raźniej. Z niego to jest gaduła, mówi bez przerwy całą drogę, a ja wolę milczeć, bo lepiej mi się tak oddycha.
A Ty jeździsz na rowerze codziennie?

Ostatnio jeżdzę dość często, nie codziennie ponieważ po takiej porządnej rundce-chudnę (mam mniej około 1 kg.)
Własnie dlatego muszę robić przerwy, by odrobić straty na wadze.
Wczoraj zrobiłysmy sobie podczas jazdy przerwę na przekąskę, by nie schudnąc za dużo,  he he,  :D

renia

Myślę, że na Forum mógłby Ci ktoś doradzić co robić, żeby móc uprawiać sport i nie chudnąć. Może więcej tłuszczu? Np. śmietany więcej pić?

renia

Chyba źle Tobie radzę, przecież od tłuszczów się nie tyje, jedynie od zmniejszenia ich ilości można schudnąć. Tyje się od nadmiaru węglowodanów i białka.

Teresa Stachurska

Reniu, można na powyższy problem spojrzeć z drugiej strony, czyli że nie chodzi o przytycie, a o to żeby nie chudnąć i wtedy być może więcej tłuszczu się przyda? Adampio ma spore doświadczenie w tym zakresie, Admin również. Może zechcą zabrać glos?

grizzly

Cytat: renia w 2009-08-18, 22:10:22
...przecież od tłuszczów się nie tyje, jedynie od zmniejszenia ich ilości można schudnąć...

To wiadomo powszechnie, ze sie nie tyje
a skoro tak to znaczy, ze sie po prostu chudnie.

Oczywiscie sa tacy "naukowcy" co twierdza inaczej
ale wiadomo jak to jest! :-)

Jak "nie zaplacisz" to prawdy sie nie dowiesz! :-)

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-08-18, 22:13:55
Reniu, można na powyższy problem spojrzeć z drugiej strony, czyli że nie chodzi o przytycie, a o to żeby nie chudn±ć i wtedy być może więcej tłuszczu się przyda? Adampio ma spore do¶wiadczenie w tym zakresie, Admin również. Może zechc± zabrać glos?
Jak już wysłałam ten post, to tak samo pomyślałam sobie jak Ty. Ale poczykamy, aż się wypowiedzą Ci , co  zaczynają się na "ad...", oraz kolejni na "b..", na "c.." na.....

renia

Cytat: grizzly w 2009-08-18, 22:17:26
Cytat: renia w 2009-08-18, 22:10:22
...przecież od tłuszczów się nie tyje, jedynie od zmniejszenia ich ilo¶ci można schudn±ć...

To wiadomo powszechnie, ze sie nie tyje
a skoro tak to znaczy, ze sie po prostu chudnie.

Oczywiscie sa tacy "naukowcy" co twierdza inaczej
ale wiadomo jak to jest! :-)

Jak "nie zaplacisz" to prawdy sie nie dowiesz! :-)

A co Ty tak ciągle z tym płaceniem? Chcesz płacić, czy czekasz, żeby Tobie płacili?

renia

...pewnie jak nie zapłacę, to prawdy się nie dowiem  :-))

grizzly

Cytat: renia w 2009-08-18, 22:23:50
...pewnie jak nie zapłacę, to prawdy się nie dowiem  :-))

Wiesz Reniu Ty jestes Kobietka "ATRAKCYJNA"
i warto z Toba robic "interesy" :-)

renia

Najlepszy "interes" ze mną, to zrobił mój mąż :-))

grizzly

Cytat: renia w 2009-08-18, 22:34:35
Najlepszy "interes" ze mną, to zrobił mój mąż :-))

W to nie watpie, ale zawsze moze sie i innym "skapnac" :-) :-) :-)

renia

..nigdy nic nie wiadomo.. ;-))

grizzly

Cytat: renia w 2009-08-18, 22:41:06

Goral Adam "Ojmlecik" juz od dawna cos z"jojkami" kombinuje! :-) :-) :-)

admin

"misiek"
a cuksa chcesz? ;)

adampio

Cytat: grizzly w 2009-08-18, 22:43:51
Cytat: renia w 2009-08-18, 22:41:06

Goral Adam "Ojmlecik" juz od dawna cos z"jojkami" kombinuje! :-) :-) :-)

E tam, kombinuje i to jeszcze z jojkami.