Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: renia w 2011-01-03, 16:42:26
jak już, to du...że chłopaki... :lol: bym napisała... 8) :lol:
No to uspokoiłaś moje ego........ ;)  :lol: :lol: :lol:

WojciechS

http://www.youtube.com/watch?v=DLCJuCJGOf0 - chodzi o fox'a naturalnie...  :D Reszta nie ważna.  :shock: :?

Radzio

Dziś pobiegłem do lasu w okolicach 9-tej, ponieważ byłem ciekaw jak wygląda zaćmienie z perspektywy leśnego dzikusa. ;)  :lol: :lol: :lol: :lol:
Krajobraz rzeczywiście lekko zszarzał, ale kontrastu nie było, bo chmury działają jak filtr.
A  gdy księżyc już "odćmił" i wiatr przegnał chmury, przez kilka minut miałem niewątpliwą
przyjemność gonić własny, wyrazisty cień. To było fajne.  :D :D :D

Radzio

Świąteczny dzień zaowocował tym, że w lesie pojawiło się sporo osób.  :lol: :lol:
Byli piesi, rowerzyści, narciarze, biegacze i ... "amazonki" na koniach.  :D
Choć służby leśne zakazały wstępu do lasu koniom- innym niż będącym w zaprzęgu.  :shock: 8) :D :D :D
Czyli koń pod siodłem nie, ale przed kolasą, albo furmanką tak. ;) :D :D

Radzio

Ocieplenie sprawiło, że i w lesie trudno o równowagę.
Dziś nie było sposobu na swobodny bieg, ale spacer biegowy na krótszym dystansie był możliwy. ;)  :D :D

renia

Cytat: Radzio w 2011-01-07, 16:12:16
Ocieplenie sprawiło, że i w lesie trudno o równowagę.

Ale tej psychicznej na pewno służy. Chyba nic tak nie poprawia działania naszego układu nerwowego -  jak las...to powietrze, ta cisza... :D

Radzio

:D

Cytat: renia w 2011-01-07, 19:50:01

Ale tej psychicznej na pewno służy. Chyba nic tak nie poprawia działania naszego układu nerwowego -  jak las...to powietrze, ta cisza... :D

Podobno nogi u biegacza są niczym trąba u słonia. ;)
Można nie myśleć, one same wyszukują przyjazne podłoże.  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

renia

Kobietom podpowiada intuicja, a facetom... :roll:  nogi... :lol: Dlatego jak im się coś nie podoba - to "dają nogę"... :lol: :wink:

Radzio

A kobiety dają .... "intuicję"- jak im z kolei coś się nie podoba.  :lol: :lol: ;)

Radzio

Dziś w lesie było sporo ludzi, ale tylko spacerowicze i biegowi spacerowicze. ;) :D :D
Rowerzystom i narciarzom te warunki już nie odpowiadają.
Fakt- twardo, ślisko i nierówno. A od czasu do czasu "kałuże niespodzianki". ;)
Na szczęście jeszcze nie takie ....
http://www.youtube.com/watch?v=qeuB6yJhrHM

renia

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No troszeczkę mniejsze na szczęście. Samochodu nie zakrywa... :lol:

Radzio

W ostatnich dniach bieganie po lesie robi się coraz bardziej uciążliwe.
Bieg po wygładzonym lodzie przypomina stąpanie boso po porządnie rozgrzanym piasku, albo kamieniach. :)
Śnieg jest tak mokry, że tylko udaje śnieg, a na ewentualne odcinki gołej ziemi trzeba jeszcze poczekać. ;)
Dzisiaj lekko chlapiące 10km, ale w znacznie większym skupieniu. ;) :D

Radzio

Dziś szlak lodowy zmusił mnie do poszukania drogi na przełaj. ;) :D
Na szczęście okazało się, że spore połacie lasu pozbawione są niby-śniegu.
(Ścieżki mają jedynie tę zaletę, że nie ma potrzeby uprawiać slalomu między drzewami i bruzdami ;))
I choć obuwie przemokło, to śmiało mogę napisać, że 9-10km bieg odbył się w zadowalającym, spacerowym tempie.  ;) :lol: :lol:

Radzio

"Dobrałem" się dzisiaj do gruntu. ;) :D
Teren jest piaszczysty, więc dopóki wilgotność jest dosyć wysoka "łatwość" stąpania czyni spacery, czy bieganie jeszcze bardziej przyjaznymi. :D :D
No i nareszcie można wykorzystać więcej ścieżek spacerowo-biegowych. :)

renia

A masz tam jakieś towarzystwo? Czy więcej odważnych nie widać?

Radzio

Spacerujący ze swoimi psami starsi panowie dwaj i kobieta.
W tygodniu trudno o większą i bardziej zróżnicowaną wiekowo frekwencję. 
Dnia i słońca przybędzie to i na ścieżkach się "zazieleni". ;) :D :D

Dasna

Na wiosnę będzie Ci sie chyba najlepiej biegało. Choć może będziesz  :lol: :lol:zmuszony uprawiać slalom międzyludzki

renia

Albo można kogoś po prostu stratować... 8)...straty muszą być... 8)

Dasna

No jasne  :lol:. ale jak straty to i zyski. kij ma dwa końce . No chyba , że zmierzamy do bankructwa. Ale Radzio może robić uniki.Ostatecznie przeżył dziki to co tam wiosną jelonki, sarenki , pieski i czynnik ludzki. :lol: :lol: