Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Bez nart ... ;)  :lol: :lol:

Dasna

Cytat: Radzio w 2011-02-03, 21:45:57
Bez nart ... ;)  :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Po prostu będziesz biegł obok i kibicował im. Możesz tez upatrzyć sobie kogoś i podawać czas. :lol: :lol: Połączenie przyjemnego z pożytecznym :D

Radzio

Silny wiatr i wysoka (+9oC :shock:) temperatura zdecydowanie poprawiły warunki biegowe w lesie. :D
Kałuże można policzyć na palcach jednej ręki, a lód ostał się tylko na najbardziej uczęszczanych ścieżkach. ;) :)
Korzystając z okazji "przepaliłem" kostkę masła na odcinku 10km ..... ale z wiatrem ;) :D

Cytat: Dasna w 2011-02-03, 22:01:34
..... Po prostu będziesz biegł obok i kibicował im. Możesz tez upatrzyć sobie kogoś i podawać czas. :lol: :lol: Połączenie przyjemnego z pożytecznym :D
8)
Piękny pomysł, zwłaszcza że koronny dystans to 50km. Tam- w ciągu kilku dni- narciarze pokonają setki kilometrów.  :lol: :lol:

Radzio

Cytat: Radzio w 2011-02-05, 16:35:26
.... "przepaliłem" kostkę masła na odcinku 10km ..... ale z wiatrem ;) :D

Małe sprostowanie ...... pół kostki  :lol:

Dzisiaj las zaludnił się całkiem całkiem. ;)
Pogoda zdecydowanie spacerowa i kto mógł skwapliwie z tego skorzystał.
Choć kluby fitness kuszą atrakcjami, to jednak las "wie" jak zachęcić.  :) :)

renia

A ja dzisiaj pokonałam trasę 4 km....w łazience... :lol: :lol:

Radzio

Widocznie łazienka też "wie" jak zachęcić. ;) :D

renia

Ale chyba Ty to najlepiej potrafisz... :D prowadzisz ten wątek i mobilizujesz innych... :D

Dasna

Ciekawe czy Radzio dziś wypuści się na biegi. Wiatr hula straszny , więc taki bieg pod wiatr to wyzwanie. Biegnący pod wiatr mógłby być filmem na miarę Oscara :lol: :lol: :lol:

Radzio

W lesie wiatru jest znaczniej "mniej". ;) :D

Cytat: renia w 2011-02-07, 15:02:41
..... prowadzisz ten wątek i mobilizujesz innych... :D

Taa ....  zaroiło się od wpisów. ;)

renia

Nie kumasz... 8) mobilizujesz do ruchu a nie do bierności przy komputerze... :wink:

Radzio

Cytat: renia w 2011-02-08, 15:17:02
Nie kumasz... 8) mobilizujesz do ruchu a nie do bierności przy komputerze... :wink:

8) Z wiatrem znacznie lepiej kumam, pod wiatr gorzej. ;) :D
A pro po wiatru, staram się biegać rekreacyjnie w takim tempie żeby nie musieć oddychać przez usta.
Robię to głównie z dwóch powodów, po pierwsze uważam, że "droga" przez nos znacznie lepiej filtruje, ogrzewa powietrze i
po drugie ... przy otwartych ustach istnieje niebezpieczeństwo niekontrolowanych "przedmuchów"(zwłaszcza kiedy organizm ma już pewien "przebieg"),

które tylko utrudniają utrzymanie równego, rekreacyjnego tempa.  :shock: ;)  :lol: :lol: :lol:

renia

Przy otwartych ustach może się jeszcze jakaś mucha trafić, a nie wiem, czy ma ona optymalne proporcje... 8)

Dasna

Mucha to chyba białko :lol:, ale nasz Radzio to musiałby tonę much połknąć co by groziło mu przebiałczenie.  Ale to jest pomysł na bary szybkiej obsługi dla biegaczy. :mrgreen: :mrgreen:

Ja tez staram się " twarz zamykać " :lol:

Radzio

Cytat: renia w 2011-02-08, 17:48:35
Przy otwartych ustach może się jeszcze jakaś mucha trafić, a nie wiem, czy ma ona optymalne proporcje... 8)

W lutym   :roll:    mucha  :roll:  na otwartej przestrzeni :roll: .......  :roll: no chyba, że muchy też już coś słyszały o globalnym ociepleniu. ;)  :D

renia

No jeśli Ci taka mucha wpadnie w oko to może być całkiem groźne... :shock: ...

http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=28292

Dasna

No taka mucha może zdecydowanie grozić przebiałczeniem. :mrgreen:

renia

Może nie ... :roll: proporcje ma niezłe... :mrgreen:

Dasna

Oj Ty, Ty pszczółko :lol: :lol: :lol:

renia

Jak "Radzio" wróci, to nie będzie wiedział o co tu biega... :shock: 8) :lol: :P :P :mrgreen: :mrgreen: :| :|