Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Czym szybciej biegam tym szybciej dobiegam  :mrgreen: ale odkrywcze co? ;) (dzisiaj 53min 10km - dla mnie to szybko)
A zależne to jest od tego co mi gra w uszach podczas biegu  :)
Dziś przygrywali Queeni na płycie Jazz :) Yes, yes, yes - na "Don't Stop Me Now" odleciałem osiągając błogi stan betaoksydacji ;)
Freddie!!! Tak bardzo chciałem być na Twoim koncercie! A Ty co? Tak poprostu....:(

elmo

Cytat: Blackend w 2007-10-28, 18:09:50

Dziś przygrywali Queeni na płycie Jazz :) Yes, yes, yes - na "Don't Stop Me Now"

Aż mi się coś zrobiło   :) Bardzo ich lubię....

Daniel_dn

Blackend biegasz szybciej ode mnie. Chciałbym tak szybko, ale jakoś nie mogę.

Daniel

Blackend

Daniel co Ty mówisz  :oops:
A mi sie wydaje, że ciągne jak zółw - wyprzedzają mnie w każdym badź razie, a może biegną na krótszych dystansach?

Daniel_dn

Jakbyś przebiegł maraton w tym tempie, to miałbyś czas 3:43. Nie osiągalny dla mnie.

Daniel

Blackend

10 to nie to samo co maraton. Przebiec cztery razy ten sam dystans? Brrrr aż mnie zmroziło ;)

Daniel_dn

Przybiegasz bardzo wyczerpany, czy masz jeszcze zapas energii?

Blackend

No nie powiem że po biegu jestem rześki jak poranna rosa ;)
tak z piątke jeszcze dał bym radę ale to był by rzut na taśmę :)

Daniel_dn

To dorzuć jeszcze piątkę i wystartuj w półmaratonie.

Blackend

A wiesz, że chodzi mi to po głowie :)
Myślałem o jesieni przyszłego roku.

Daniel_dn

Nie przesadzaj, na wiosnę możemy się spotkać np. w Toruniu.

Blackend

Jak tylko poczuje, że dam radę to z przyjemnością Daniel spotkam się z Tobą.
Jesień bardziej pewna - tak z rok potrzebuję jednak aby nabrać kondycji.
Co to za impreza w tym Toruniu? Uliczny czy leśny?

Daniel_dn

Na wiosnę jest uliczny. W Toruniu odbywają się trzy maratony w roku. Jest jeszcze w grudniu Półmaraton Św. Mikołaja.

Blackend

O'k pilnuj terminu. Jak tylko poczuje się na siłach przebiec półmaraton przyjedziemy całą rodzinką ;)
Na jesień to raczej na pewno.

Daniel_dn

Nie wiem tylko czy do jesieni mi się nie znudzi bieganie. W końcu w poprzednim wcieleniu wcale nie biegałem. Ale myślę, że głównym składnikiem ŻO jest właśnie aktywność fizyczna. Co niektórzy o tym nie wiedzą. Nie zamierzam odchodzić od ŻO i pewnie dalej będę biegać.

Daniel

Blackend

Ja też wcześniej nie biegałem :)
Na zimę na pewno się przeniosę na basen + obowiązkowo narty albo najpierw narty, a po nartach basen :)
Chyba, że będzie tak zdechle jak poprzedniego sezonu - to wtedy pobiegam.
Jeżeli zima będzie ostra to pewnie będę głodny biegania na wiosnę.
Zobaczymy jak będzie.

elmo

Cytat: Daniel_dn w 2007-10-28, 19:31:57
Nie wiem tylko czy do jesieni mi się nie znudzi bieganieDaniel

Czy w bieganiu mozna znaleźć cos nudnego?  :) No co Ty? Odpowiedz sobie na pytanie: "Jak się czuję podczas biegania" ?  :)

Daniel_dn

Ale można się przerzucić na pływanie, jazdę na rolkach, czy sporty siłowe. Ostatecznie można ograniczyć się do robienia przysiadów. Tak ze 600 na raz. Chodzi przecież tylko o aktywność fizyczną.

elmo

Cytat: Daniel_dn w 2007-10-28, 20:29:47
Chodzi przecież tylko o aktywność fizyczną.

O aktywność fizyczną .Tak. Ale ta aktywność fizyczna przyczynia się do wspaniałego samopoczucia i pod względem fizycznym i psychicznym  :) .
Odpowiedz sobie na pytanie,czy się zmienileś od tamtego okresu,kiedy jeszcze nie uprawiałeś sportu? Jak wyglądało Twoje życie w tamtym okresie,a jak teraz?

Można się przerzucić na rolki  :) Pewnie. Nawet zachęcam .Również wspaniały sposób poprawę samopoczucia  :) .Od czasu do czasu można sobie pozmieniać ...

lutonn

A nie lepiej polaczyc przyjemne z pożytecznym np zostac kurierem albo listonoszem hehehe  :D :lol: :lol: