Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Dzisiaj w tvn mowili ok 18 w wiadomosciach, ze amerykanscy naukowcy badali wplyw biegania na zdrowie i z tego co wyslyszalem, to obliczyli ze do 7 km jest zdrowo a potem juz niezdrowo, bo trzeba sie liczyc z powaznymi konsekwencjami zdrowotnymi, tak wiec, zeby nie bylo, ze was nie ostrzegalem
Work Buy Consume Die

administ

Jak grubas "przeleci" w godzinę 5km to wielki sukces!  8)
Przy ośmiu km to ma stan przedzawałowy, więc tuczerniani prawdę piszą, że siedem i ani metra więcej!  :wink:

Gavroche

A kto tu tyle biega?!
Nawet Radzio się pieści z krótszymi dystansami :lol:
A niw wiesz jakie konsekwencje grożą za więcej niż 7?

renia

2 metry w dół... :?

administ

Cytat: Gavroche w 2013-05-28, 21:01:10
A kto tu tyle biega?!

Właśnie, właśnie, bo ja muszę szczerze wyznać, że nie biegam wcale, tylko tak dla picu się przechwalam, że 12,5km w godzinkę robię i to bez wyciłku!  :oops: :cry:  :wink:  :lol: :lol: :lol:

chill

To szacun proszę Pana ....  :shock:

administ

Jak na pięćdziesiątkę z dwoma haczykami, to całkiem niezły wynik.  :D

Zyon

Stoper pewnie dopiero w polowie trasy wlacza...  :lol: :lol: ;)
Work Buy Consume Die

administ

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-05-28, 21:01:10
A kto tu tyle biega?!
Nawet Radzio się pieści z krótszymi dystansami :lol:
...
Rozmawiacie o porannych rozruchach, czy o bieganiu, bo nie nadążam. :D
Po krótszych łatwiej mi się potem domyć...w zalewie. :lol:
Dziś 6,6km w czasie 3/4h, ale się nie wyciliłem, bo głupio tak porządek na Forum zakłócać. :D ;)
A po południu... wiadomo- higiena. :D

Cytat: admin w 2013-05-28, 21:40:49
Jak na pięćdziesiątkę z dwoma haczykami, to całkiem niezły wynik.  :D

A czy to aby na pewno zdrowe- jest? ;) :lol:

administ

Cytat: Radzio w 2013-05-29, 07:47:04

Tego nie wiem, ale z całą pewnością za normę uznać tego nie można.  :?

Radzio

Cytat: admin w 2013-05-29, 08:09:04
Cytat: Radzio w 2013-05-29, 07:47:04

Tego nie wiem, ale z całą pewnością za normę uznać tego nie można.  :?

Jeżeli po pięćdziesiątce "...do piachu"* też jest normą, to lepiej tego- 12,5km/1h-  za normę nie uznawać. ;) :D I już! :lol:

*- niech będzie, że czytam między wierszami. ;)

administ

To wszystko dzięki postępowi medycyny, potrafią szybko wykończyć delikwentów, choć wolą ze zrozumiałych względów, aby agonia była długa i kosztowna.  :?

Zyon

No niech kto qw kocu opowie jak to jest z ta oliwa albo cytryna pod pache  :? Upaly sie zbli8zaja, chce miec faze przejsciowa za soba  :?
Work Buy Consume Die

chill

Ja oliwy nie uzywałem jeszcze , tez mnie czeka eksperyment, ale cytryne owszem. To jest tak ,że na największy upał czy tam na wzmożoną potliwosc spowodowaną intensywnym wysiłkiem , ruchem , to nie będzie jakąś super babrierą . Ale od tak , jak idziesz do babci na imieniny , do pracy biurowej ( byle nie na budowę :) ) to sie sprawdzi ... Przynajmniej u mnie to działało , ale jak już zasuwałem do domu z powrotem z pracy 8 km na rowerze , to nie było mowy żeby nie dawać :) Wtedy prysznic i znów cytryna .

Jak się nie pocisz w nadmiarze  to ok myślę , teraz też jeszcze nie jest bardzo gorąco .
Te kryształy są dobre , potasowe czy magnezowe ...

Antyperspirant eko z Utekram sobie chwalę , nie sądzę że to mogłoby jakoś szkodzić czy blokowac wydalanie ... same naturalne składniki ...

chill

Ja mam gorzej bo mam słabość rzadko bo rzadko do aplikowania wody toaletowej ....

Aktualnie przy czystym słonecznym niebie , nie robię tego , bo az mnie wykręca na myśl połączenia słońca ze skóra dającą chemią . Wtedy staram się delikatnie na ubranie ....  Wiadomo że to nie ten sam efekt , ale zdrowie na pierwszym miejscu ...

administ

Oliwa na skórę to taki delikates, że smutna wiara zrobiła z tego Ostatnie Namaszczenie, choć nie zabraniają się namaszczać i zdrowym.  
Czasem cudownie pomaga, jak się oleum nie żałuje, bo wchłania się dobrze.  :D

administ

Cytat: chill w 2013-05-29, 09:38:00
wody toaletowej ....

Woda toaletowa działa odkażająco, a oliwa działa selektywnie na bakterie skórne, eliminując głównie patogeny.  :D

MariuszM

Cytat: chill w 2013-05-28, 18:45:35
Ten biszofit czy jak mu tam ok , ale oliwki Johnsons
FPT1350  Paraffinum liquidum,isopropyl palmitate,parfum to takie zuo... ;D

chill

Rozumiem że oliwa lepsza niż kokos ?

Ja do tej pory stosowałem kokos tak przed wystawieniem sie na słońce , że to naturalne faktory ma :) ....

Woda toaletowa taka z perfumami , sztucznymi zapachami ? ok ?

Czytałem gdzieś kiedyś że to wchłania się wszystko przez skórę i organizm najnormalniej musi utylizowac te trucizny podobnie jak kiepskie sztuczne jedzenie i zanieczyszenie powietrza-  tu płuca...