Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: Dasna w 2013-05-27, 16:56:36
Pod pachę oliwę , olej rzepakowy? :? A nie skleja się. :roll:

No jak, a dzieciaków w wieku niemowlęcym czym smarowałaś?  :D
To dorosłym też się należy ;)

Gavroche

Pupę i pachwinę też?

Blackend

Wszystkie potliwe miejsca (po wymyciu ;) ) w szczególności, tak jak za Aleksandra Wielkiego i innych starożytnych dopóki nie nastała "smutna" wiara ;)

Dasna

Cytat: Blackend w 2013-05-27, 18:41:32
Wszystkie potliwe miejsca (po wymyciu ;) ) w szczególności, tak jak za Aleksandra Wielkiego i innych starożytnych dopóki nie nastała "smutna" wiara ;)
Dobrze, że zaznaczyłeś po wymyciu, bo są koneserzy, którzy uważają, ze mycie zabija naturę. :roll: :?:

Zyon

ćzeste mycie skraca zycie  :D
Work Buy Consume Die

Dasna

Mycie nóg to twój wróg. :D
Choć to powinnam umieścić w wątku Sentencje.

Dasna

A tak na poważnie, to pot może być zabójczo pachnący ,ze względu na odżywianie, gospodarkę hormonalną, stres i wtedy niestety w jednej sekundzie można po prostu tak zacapić, że oliwka, ałun i itp.tylko podkreśli zwyczajny smród. :?

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-05-27, 19:01:42
Dobrze, że zaznaczyłeś po wymyciu, bo są koneserzy, którzy uważają, ze mycie zabija naturę. :roll: :?:
Bo zabija.
Pies po myciu zachowuje się jakby stracił tożsamość.
A o kotach lepiej nie mówić...
Nasza skóra, włosy, jama ustna na stówę nie jest przystosowana do codziennego traktowania wodą z chemikaliami...
Taki narów sobie wymyśliliśmy 8)

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-05-27, 19:01:42
Bo zabija.
Pies po myciu zachowuje się jakby stracił tożsamość.
A o kotach lepiej nie mówić...
Nasza skóra, włosy, jama ustna na stówę nie jest przystosowana do codziennego traktowania wodą z chemikaliami...
Taki narów sobie wymyśliliśmy 8)

Dasna

I niestety za często się myjemy.  :?

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-05-27, 19:26:06
Podobno zdecydowanie należy odróżnić pławienie w czystej wodzie od mycia z użyciem środków powierzchniowo czynnych.

Radzio

Cytat: chill w 2013-05-27, 10:06:09
No właśnie a te eko na naturalnych składnikach tylko np : water, vegetable glicerine, cristal , polysacharide,essentieles de lavende , , eucalyptus .
Albo taki czysty kryształ potasowy ?

Ja już kilka lat używam tylko takich , albo czasem nawet trochę cytryny pod paszke  :lol: tez dobrze robi ....

A ja, kurczaczek, zaledwie biegam- sobie. ;) :) Ale teraz będzie olrajt, bowiem plumkać zacząłem- nie będzie musiało się ... tego... no... wykruszać... uff, trudna czynność. :D

Wspominasz o tych upadłych jednak cywilizacjach? ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-05-27, 19:30:19
Cytat: Dasna w 2013-05-27, 19:26:06
Podobno zdecydowanie należy odróżnić pławienie w czystej wodzie od mycia z użyciem środków powierzchniowo czynnych.
Ja ostatnio myje sie mydlem aleppo z syrii, fajne jest od razu natluszcza, bo jest z oliwa i olejem laurowym. Do mycia wlosow rewelacja
Work Buy Consume Die

chill

O dobrze robisz ja używam tego mydła już kilka lat , nie zamieniam na nic innego ...

renia

I się jeszcze nie zmydliło? :shock: :lol:

renia

Może trzymasz je w woreczku, żeby na dłużej starczyło... :roll: :lol: albo żeby "córka nie zeżarła"... :lol:

MariuszM

Cytat: chill w 2013-05-27, 10:06:09
No właśnie a te eko na naturalnych składnikach tylko np : water, vegetable glicerine, cristal , polysacharide,essentieles de lavende , , eucalyptus .
Albo taki czysty kryształ potasowy ?

Ja już kilka lat używam tylko takich , albo czasem nawet trochę cytryny pod paszke  :lol: tez dobrze robi ....
Można zrobić sobie składaka z
http://www.bishofit.com.ua/index.php?id=013&lnk=006&lng=pl&nfrm=yes&id2=1&id3=1
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=biszofit

+ http://img.szafa.pl/small-cdn/blog/post-1361528363-685060-johnson-oliwka-.jpg
aby nie podrażniało ;) viola  :D

wystarczy do końca życia i o jeden dzień dłużej :P

chill

Ten biszofit czy jak mu tam ok , ale oliwki Johnsons zapomnijcie . Rozmawiałem kiedyś z położną taką  anty antybiotykową , anty szczepionkową , odbierającą porody w domu itd. itp ...  mówiła że najwięcej uczuleń dzieci miały na oliwkę Johnsona i tak na prawdę to w niej najwięcej syfu jest ....

Może oliwka ok , ale celujcie też w bezpieczny skład . Eko nie równa się eko , a co dopiero Johnsons z TESCO ....

Gavroche

Gęsi smalec na grubo, a jak za dużo, można zlizać :lol:

chill

Albo tak :) , a dawno nie jadłem gęsiego ...  :lol: