Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

michal

Cytat: admin w 2009-05-25, 16:30:05
Najlepsi zwolennicy demokracji nigdy nie jadali mięsa częściej, jak raz w tygodniu!

Możesz wymienić przynajmniej jednego?

admin

Cytat: Blackend w 2009-05-25, 16:43:03
Rozumiem. Masz informacje, których my jeszcze nie mamy.

Nie to ja rozumiem, że nie znacie lub nie rozumiecie tego, co pisał lek. med. Jan Kwaśniewski.
Znacie tylko "Dietę optymalną" i nic więcej?

admin

Cytat: michal w 2009-05-25, 16:43:50

Niestety nikt z tych "miliardów" nie przeszedł do historii z wyjątkiem kilku guru. Pierwszym historycznie udokumentowanym był chyba Spartakus, a ostatnim z bardziej znanych - Hitler?

Blackend

Cytat: admin w 2009-05-25, 16:49:22
Nie to ja rozumiem, że nie znacie lub nie rozumiecie tego, co pisał lek. med. Jan Kwaśniewski.

Cóz jeżeli tyle zrozumiałeś czego "nie zrozumiałem" to... jest mi to zupełnie obojetne :)

P.S. "Jak nie chorować" jest swietna pozycją, ale nie o tym rozmawiamy? ;)

michal

Cytat: admin w 2009-05-25, 16:52:19
Cytat: michal w 2009-05-25, 16:43:50

Niestety nikt z tych "miliardów" nie przeszedł do historii z wyjątkiem kilku guru. Pierwszym historycznie udokumentowanym był chyba Spartakus, a ostatnim z bardziej znanych - Hitler?

Spoko. Ja się z Tobą zgadzam, tylko pytałem o przykłady. Ludzie się poznają w ten sposób. ;)

admin

:D - i tak będzie dobrze, jeśli tak ma być  :wink:

admin

Cytat: Blackend w 2009-05-25, 16:56:14
Cóz jeżeli tyle zrozumiałeś czego "nie zrozumiałem" to... jest mi to zupełnie obojetne :)

"Blackend"
teraz zwracam się do Ciebie, bo wyraźnie to sygnalizuję.
Wiem, że wiesz... :D
Następny post będzie już "ogólnie"  :wink:

admin

Teraz jest "ogólnie"
Niezaprzeczalnym faktem jest, że aby osiągnąć dobrostan nie każdy musi przestrzegać zasad Diety Optymalnej.
Dobrostan zapewnia podstawowa zasada podana przez JK: "nie mieszać paliw" - to jest najważniejsze, a reszta jest tylko konsekwencją.
Drugą niezbędną zasadą w utrzymaniu dobrego zdrowia jest: "umiarkowanie w jedzeniu i piciu"
Trzecią niezbędną zasadą w utrzymaniu doborostanu jest odpowiednia ilość wysiłku fizycznego.
I to w zasadzie tyle.
Niezaprzeczalnym faktem jest, że najlepsze zdrowie daje (lub pomaga odzyskać) poprawne przestrzeganie zasad podanych przez JK, zwane -  "Dieta Optymalna", ale MUSU nie ma!
Można sobie po swojemu komibować i wcale się za to nie obrazi JK.

PS
a mnie mało interesuje komu i dlaczego "wątroba gnije", bo z tego nie żyję! :lol:
Czasem coś napiszę tu charytatywnie, wyłącznie przez szacunek dla tych, co chcą wiedzieć więcej! :D

admin

Cytat: admin w 2009-05-25, 11:18:38
otyłość wybitnie upośledza i fizycznie i umysłowo...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8063140.stm - mówię i mam naukowe potwierdzenie -   :wink:

adampio

adampio

admin

http://www.youtube.com/watch?v=_SRs66A-_sw&hl=pl - w rewanżu coś dla pływaków. Świeżuśka, tegoroczna prezentacja stroi kąpielowych  :wink:

adampio

Cytat: admin w 2009-05-25, 19:33:54
http://www.youtube.com/watch?v=_SRs66A-_sw&hl=pl - w rewanżu coś dla pływaków. Świeżuśka, tegoroczna prezentacja stroi kąpielowych 

szkoda, ze nie informuja o takich zawodach przed ich rozpoczeciem.......oj , zapisalbym sie na taka liste startowa a i strojow kapielowych moznaby bylo poogladac :D

michal

http://www.youtube.com/watch?v=_SRs66A-_sw&hl=pl - w rewanżu coś dla pływaków. Świeżuśka, tegoroczna prezentacja stroi kąpielowych  :wink:

9. ładna. :) Interesuje się medycyną, więc wiele wspólnych tematów. :) Szkoda, że nie brunetka...

viola44

Cytat: michal w 2009-05-25, 20:14:46

9. ładna. :) Interesuje się medycyną, więc wiele wspólnych tematów. :) Szkoda, że nie brunetka...

blondynom podobają się brunetki a brunetom blondynki he :D ( przeważnie )

Blackend

Cytat: viola44 w 2009-05-25, 20:22:10

ja jestem brunet (jeszcze ;) ) i podobaja mi się brunetki (przeważnie) ;)  :lol:

michal

Cytat: viola44 w 2009-05-25, 20:22:10

Jestem brunetem do zarostu długości maks. 3 mm. :) Jak ogolę się na łyso, wyrastają mi czarne włosy a później mi jaśnieją. :) I rzeczywiście, przy owłosieniu poniżej 3 mm blondynki są ciekawsze. ;) Później interesujące są już tylko (prawie) poganki. :)

viola44

Cytat: Blackend w 2009-05-25, 20:49:41

ja jestem brunet (jeszcze ;) ) i podobaja mi się brunetki (przeważnie) ;)  :lol:

:D :D :D a ja Ci mówię że blondynka to jest to....sama słodycz... :D :D :D

michal

Cytat: michal w 2009-05-25, 20:58:48
Później interesujące są już tylko (prawie) poganki. :)

...i to najlepiej pokręcone :) (włosy, nie charakter). Katie Melua ma ekstra włosy.

renia

Biegałam!  :D sama ,a dzieciakom zmęczonym się nie chciało  :shock: ,zupełnie odwrotnie, niż się spodziwałam. Syn "padnięty" po meczu, córka "wykończona" po podróży. A moja kondycja, gorsza niż myślałam. Biegałam 15 minut, w tym było 10 min. szybkiego marszu, a tylko 5 minut prawdziwego biegu. O tej godzinie u nas jest sporo osób spacerujących ze spuszczonymi ze smyczy psami. Muszę poszukać lepszej trasy i kupić sobie porządne obuwie sportowe. Najbardziej sie cieszę z "pierwszego kroku", no może drugiego, w stronę zdrowia. :)