Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

kriss

Cytat: viola44 w 2009-05-26, 18:15:38
Cytat: admin w 2009-05-26, 17:10:47
Bardzo ważne!
podczas opalania nie wolno usypiać nawet na krótko, bo skutki mogą być opłakane!  :cry:

osobiście uważam, że leżenie na słońcu  nie jest najlepszym pomysłem, być może dlatego tak myślę, ponieważ kąpiele słoneczne  bardzo mnie męczą.  :(

Uważam że po szesnastej, odrobinę słoneczka jest już nieszkodliwe, ja osobiscie korzystam z kąpieli a  musze powiedzieć że i tak nie żle grzeje :D

renia

Znowu biegałam  :D .Tym razem dołączyła do mnie córa. Zdziwiona była moją kondycją  :shock: , po paru minutach wspólnego biegu, wlekłam się za nią.  :( .Na koniec trasy namówiła mnie na ponowny bieg. Byłam zdyszana i zaraz po przyjściu sprawdziłam sobie ciśnienie i puls, było 118/78 puls 93. Może to za mało, ale miałam dość. Syn znowu był po meczu i w dodatku leciał mecz w telewizji  :( (jeszcze ogląda ). To tyle. Jutro zobaczę. :?

Blackend

Cytat: renia w 2009-05-26, 21:50:07
w dodatku leciał mecz w telewizji

Dzisiaj to jest mecz! :)
Kibicuje Barcelonie  8)

admin

Faktycznie dziś mecz. Początek o 18,45! A kibicuję Koronie Kielce ...  :D

zenon

Cytat: admin w 2009-05-27, 10:05:13
Faktycznie dzis mecz! A kibicuje Koronie Kielce ... :D
dobry wybor!

Polonia Warszawa & Korona Kielce
wielka przyjazn na zawsze 8)

admin

Znaczy dawniej to była "Iskra", później "Korona", a teraz chyba "Vive" się nazywa.  :wink:
Ważne dla mnie, że z KIELC! i aby w tyłek dali dziś "Wiśle" - Płock  :D

PS
w piłce ręcznej...

zenon

Wszystko jedno w czym :D

My Wisly Plock zbytnio nie lubimy (w sumie nie za bardzo wiem czemu, ale to niewazne).

Blackend

Cytat: admin w 2009-05-27, 10:11:36
Znaczy dawniej to była "Iskra", później "Korona", a teraz chyba "Vive" się nazywa.  :wink:

teraz to "scyzory" czy jakos tak?  :P  :mrgreen:
http://www.scyzory-kielce.pl/

admin

Po pierwszej połowie 15:11 dla Vive! Oj szkoda, że mnie dziś w Kielcach nie ma!.

admin

31:24 dla Mistrza Polski w piłce ręcznej - Vive.  :D
http://www.youtube.com/watch?v=z7ivVsoHTdk&hl=pl - Kielce to jest to! :D (przekleństwa! :oops:)

renia

goooooooooooool

admin

Dziś mam poważny problem!  :( Jest 11,00 a mnie już nosi!
I teraz nie wiem, może strzelić godzinny sobie marsz? czy już biegać, czy może przeczekać i lecieć jak zwykle o 13,00!
Oj co to się ze mną dzieje!. Roznosi mnie energia... :D
Szkodliwe to ŻO, czy jak?  :shock:
Idę jednak na spacer... A bieg jak zwykle. :D

Malgosia

Przedwczoraj zjeździłam samochodem trasy biegowe wokół mojej metropoli,aby wymierzyć długości poszczególnych odcinków i "przeraziłam" się. Admin, gdzie mnie do Ciebie!!
12,5 km , to ja chyba nigdy nie osiągnę, ale z dnia dzień jest lepiej i mnie też zaczyna nosić :lol:
Pozdrawiam

Ps. mąż już też biega, ale jeszcze w kratkę

admin

O już mi lepiej!
To dziś mi wyjdzie 5km porannego spaceru na zakupy + 4km spaceru teraz + 12,5km biegu za godzinę = 21,5km.
Jakiś półmaratonik się z tego zrobi... :D

viola44

admin a co z tymi siatami pełnymi zakupów? "tachasz" je w rekach? :D bo do skepu to jeszcze rozumiem ale z....? wiem coś o tym bo sama robię zakupy i wiem jakie ciężary dźwigam....gdyby nie mój samochodzik ......wystarczy że potem muszę na n- te piętro wytachać te specjały... :D

admin

Cytat: Malgosia w 2009-05-28, 11:41:01
mąż już też biega, ale jeszcze w kratkę

To świetnie, ale bieganie "w kratkę" szczególnie w okresie rozbiegania jest uciążliwe i nie bardzo przyjemne dla organizmu. Może zniechęcić początkujących biegaczy. SYSTEMATYCZNOŚĆ na początek jest ważna!

admin

Cytat: viola44 w 2009-05-28, 12:21:08
admin a co z tymi siatami pełnymi zakupów? "tachasz" je w rekach?

Nie - od codziennych lekkich zakupów (głównie litr śmietanki) jest Żona, a ja chadzam "dla zdrowia" codziennie do sklepu (otwartego 24h) po syfony z wodą gazowaną - to tylko 3,5 kg i to w jedną stronę  :wink:

PS
a "ciężkie" zakupy (zapas mięsa, wędlin, jaj, masła, sera żółtego i twarogu) robię "autem" raz w tygodniu lub w/g potrzeby...

viola44

Cytat: admin w 2009-05-28, 12:27:54
Cytat: viola44 w 2009-05-28, 12:21:08
admin a co z tymi siatami pełnymi zakupów? "tachasz" je w rekach?

Nie - od codziennych zakupów jest Żona, a ja chadzam codziennie do sklepu (otwartego 24h) po syfony z wodą gazowaną - to tylko 3,5 kg i to w jedną stronę  :wink:

dla takiego faceta jak Ty to faktycznie drobnostka.... :wink: dobrym pomysłem byłby plecaczek, nie sadzisz? wówczas nie forsowałbyś w jedną stronę obręczy barkowej.... 8)

admin

Plecaczek i rower z koszyczkami na zakupy - to właśnie sprzęt Misi - na szybkie zakupy :D
A ja tam wolę raz z jednej, raz z drugiej i jakoś się ta obręcz wyrównuje.  8)

PS
mam cztery sklepy z syfonami bliżej, ale chadzam do najdalszego... :D Nie dość, że idzie się przez piękny las, to jeszcze syfon tańszy o 5gr na sztuce!  :lol:

viola44

Cytat: admin w 2009-05-28, 12:36:31
Plecaczek i rower z koszyczkami na zakupy - to właśnie sprzęt Misi - na szybkie zakupy :D
A ja tam wolę raz z jednej, raz z drugiej i jakoś się ta obręcz wyrównuje.  8)

PS
mam cztery sklepy z syfonami bliżej, ale chadzam do najdalszego... :D

najgorsza opcja to taka ciężka torba na ramie, robi ogromne spustoszenia w postawie ....

no to widzę, iz nie jestem w stanie niczym Cie zaskoczyć, wszystko przemyślane, dograne co by mogło służyć zdrowiu.... :wink: