Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Może po zakupy ze 20 kilosów, w te i na zad, to nie ma sensu, ale codzienne treningi po 100 kilometrów, już jakiś jest?
Nie wiem, mnie te wypasy też nie pasują, w górki sobie nawet kupiłem wszystko co najnowsze, najlepsze i jedyne słuszne, a zabieram ruską pałatkę, bułgarski sweter wełniany i polskie solone orzeszki. ;)
Tylko buty mam z tych nowszych, bo innych dobrych już się nie da kupić...

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-08-27, 21:27:53
buty..... bo innych dobrych już się nie da kupić...

e tam !   po 59zł  trekkingowe chińskie dobre widziałem  ;-)

Blackend

Teraz to wszystkie chińskie, tylko ceną się różnią. ;)

Gavroche

:D
Pewno tak. :lol:
Mnie się od trzech lat sprawdza kilka par, te np. są niezłe:
http://siulagrande.pl/pl/p/Buty-trekkingowe-meskie-Air-Revolution-5.3%2C-Meindl/978
Ja potrzebuję przynajmniej trekkingów B/C, bo jestem ciężki, mam zwykle spory plecaczek i bardzo mi zależy na ochronie kostek, nie stać mnie po prostu na uraz, za bardzo lubię treningi. ;)

Zyon

No, no wypasik. I po co bylo tak tyc? Jakbys byl lzejszy o polowe to buty bys mial tansze o polowe  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Mama mnie długo karmiła cycem, a potem jakoś samo poleciało. ;)
A tysiak na buty to tylko pozornie dużo, wytrzymają kilka lat, więc się zamortyzuje.

Diogenes z Synopy

:shock:

toć u nas mało kto ma samochód za tyla!   ;-)

Wolałbym na główkę ze skały skoczyć  ...do wody  ;-)

Gavroche

Oszczędzam na jedzeniu. ;)

Diogenes z Synopy

To wiem  ;-)   zauważyłem, że ci wszyscy Nike- owicze, Reebokowicze i Adidasowowicze, kupują najtańszy chłam w bidronce, i pucują przed sklepem chusteczką lakier w aucie. I błędne koło się zamyka. Nigdy mózg nie będzie odpowiednio pracował .  Szkoda, bo cwaniaki zaraz ich wykorzystają ( wybory się zbliżają )

Gavroche

Akurat przełożenie cena/jakość to bardzo złudny parametr. ;)

Jeśli chodzi o jedzenie, można doskonale się odżywiać poniżej kosztów tego "chłamu z Biedronki" (zaglądasz ludziom w koszyki? :shock: ), ale jeśli mówimy o sprzęcie jest zwykle dokładnie odwrotnie. :D
Twoje przykładowe buty za 59 złotych nie przetrwają tygodnia w górach, a moje spokojnie 10 lat przy moim użytkowaniu, sam sobie policz. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-08-28, 12:39:15
Akurat przełożenie cena/jakość to bardzo złudny parametr. ;)

Jeśli chodzi o jedzenie, można doskonale się odżywiać poniżej kosztów tego "chłamu z Biedronki" (zaglądasz ludziom w koszyki? :shock: ), ale jeśli mówimy o sprzęcie jest zwykle dokładnie odwrotnie. :D
Twoje przykładowe buty za 59 złotych nie przetrwają tygodnia w górach, a moje spokojnie 10 lat przy moim użytkowaniu, sam sobie policz. ;)

to nie te czasy, że mercedes wytrzymywał 50 lat i jeszcze poszedł za dobre pieniądze do żyda ;-)

mam trampki za 20-25 zł piłuje codziennie, 4 sezon, i na następny będą również jak znalazł ;-)

tak, zaglądam do koszyków i jestem sfrustrowany 10 min po wyjściu z bidronki.  Odstawiłem białka białek z jajek, od pierwszego dnia, może dlatego oczy mi się otworzyły wcześniej (  nie po 10-15 latach ).   Jestem przerażony, za dużo rozumiem ! Ja chcę tak jak kiedyś!!!  ;-)   Ile mniej człowiek dostrzegał.  Pracuje nad irytacją, dobrze mi idzie. Zmniejszam jej poziomy w dość dobrym tempie.

Gavroche

Oj, z tym rozumieniem, to bądź ostrożny.  :lol:

Diogenes z Synopy

wiem, Ty i moja córka nazywacie to teorie spiskowe  ;-)

Gavroche

:lol:
Dobry przykład, choć niekoniecznie mi o to chodziło. :D
"Spisek" zawiera element zaplanowanej złej woli, a to po prostu biznes i oportunizm. 8)

Gavroche

Całkowicie się z tym zgadzam. 8)

Trening to doskonalenie umiejętności, jaką jest dana cecha motoryczna, w zależności od dyscypliny.
Ale obecnie treningiem nazywa się wycisk, bezsensowne zamęczanie organizmu, co jest zupełnie błędnym rozumieniem procesu adaptacji, ale jakże męskie i twarde. :D
Każdą cechę motoryczną (siłę, szybkość, wytrzymałość) najlepiej rozwija trening "na świeżo", tylko do momentu kiedy zaczynamy tracić precyzję ruchów.
Na kolejną sesję wracamy dopiero wtedy, kiedy ciało i umysł są wypoczęte, jak misio na wiosnę. :)

Blackend

Jak to ze wszystkim w życiu, nadmiar jest szkodliwy.  8)

RafałS

10 okrążeń (4km/20min.). Ciężutko, ciężutko. Cukr na 92, mógł se łyknąć śmientanki czy cuś na mniejsze zmęczenie, nie pomyślał...  :wink:

oldboy

Przesiadłem sie na nowy telefon i trzeba było wypróbować w końcu endomondo. 6km w 45min, tempo komfortowe   8)

Diogenes z Synopy

Nikogo. Tylko ratownicy sprzęt chowają przed zimą. Koniec sezonu. Ale nie dla mnie  ;-)   woda 19 st C, powietrze- kosmos z 30 parę. Bardzo przyjemnie, bez przeciążeń. Ochłoda przydatna w ten wrześniowy dej.  Jutro będzie szansa na spotkanie tylko z ptakiem zimującym.  ;-)