Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-13, 07:43:23
A tak. Sójka potrafi naśladować wiele dźwięków. Któregoś dnia usiłowałem wypatrzyć miauczące kocię wysoko, wśród sosnowych konarów- w głębokim lesie, znaczy tam, gdzie ponoć więcej drzew. :lol:
Koty za to umio naśladować niemowlęta wyrzucone w krzaki :D

Radzio

A za nimi i sójki. Ale weź i wyrzuć niemowlę na wysokość 8m w gałęzie, chyba że jaki jastrząb je porwie i tam zostawi. :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-13, 07:57:15
A za nimi i sójki. Ale weź i wyrzuć niemowlę na wysokość 8m w gałęzie, chyba że jaki jastrząb je porwie i tam zostawi. :D
Łatwiej kondom :D
Znaczy, kondorowi łatwiej, o!

Radzio

Myszołów.
Dziś pogoda taka, że tylko "gupi" do lasu się wybierze ... po emeryturkę. :D :lol:
Nawet ptaki nie latają bez wyraźnej potrzeby. Za to wczoraj moje myszołowy, ...mmm jak one się adorowały i to na jakiej wysokości. :shock: ;) :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-15, 07:49:52
Myszołów.
Dziś pogoda taka, że tylko "gupi" do lasu się wybierze ... po emeryturkę. :D :lol:
Nawet ptaki nie latają bez wyraźnej potrzeby. Za to wczoraj moje myszołowy, ...mmm jak one się adorowały i to na jakiej wysokości. :shock: ;) :D
Stanął na wysokości?

Radzio

Sprawia mi przyjemność, gdy mój las się bogaci. :D
A może to nie las się bogaci. ;) :lol: :lol:

Teraz kruki. 8)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-15, 10:10:43
Sprawia mi przyjemność, gdy mój las się bogaci. :D
A może to nie las się bogaci. ;) :lol: :lol:

Teraz kruki. 8)
Masz tam kruki?! :shock:
Przepiękne ptaki :D
Wspaniałe.

Radzio

Podjąłem trop. :D Gawrony raczej kupy się trzymają, a ja za parką ganiam bezmyślnie. ;)
Coby tematu nie przerżnąć. :D

Radzio

A na deszczu, to tylko... parasolki mokną. ;)
+3km DO emerytury. :D
Już dawno powinienem sandały założyć, ale mi  kobieta je schowała, bo- ...co sobie normalni ludzie pomyślą.
Nie bardzo wiem, jakim cudem mieliby tego dokonać. :shock: ;) :lol:

RafałS

A tak miałem pobiec upragnienie, a tak się zbierałem. I co? Śladu nie ma po moim przesmyku, tak gorliwie spawują. Odpuszczam bieżnię teraz, w takich warunkach nie idzie się rozwijać. Nie przeczę jednak że z nadzieją wyczekuję piłkarzy.  8)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2014-03-17, 22:32:29
A tak miałem pobiec upragnienie, a tak się zbierałem. I co? Śladu nie ma po moim przesmyku, tak gorliwie spawują. Odpuszczam bieżnię teraz, w takich warunkach nie idzie się rozwijać. Nie przeczę jednak że z nadzieją wyczekuję piłkarzy.  8)
Trudne czasy...

renia

I tu i tam i tu i tam... :lol: (taka piosenka była 8))

Radzio

Sójka.
Zdolności dźwiękonaśladowcze tego ptaka są bez wątpienia jego cechą charakterystyczną.
To, że potrafi, siedząc na gałęzi około 8m nad ziemią, naśladować głos kotka, udającego kwilące, ludzkie dziecko, mogłem się przekonać- korzystając z dostępnego mi lasu.
Dałem się zwieść. :D
Jednak głos myszołowa, który też ta ptaszyna "podrabia", już nauczyłem się rozpoznawać. Sójka robi to znacznie bardziej ... "płaczliwie" i musi robić to zagrzebana wśród gałęzi, ponieważ w locie nieco różni się od drapieżnika. ;) :lol:
Uknułem sobie wniosek, że podrabianie smętnych nutek lepiej jej wychodzi. 8)

Radzio

Kruki.
Dopadłem parkę w odległości około 3km od zwartej zabudowy. Od innej części skraju lasu pojedyncze chałupy stoją w odległości około 2km, ale stamtąd na spacery raczej nikt już się nie wypuszcza. Natomiast z miasta__ z miasta wycieczkowicze w 90% docierają jedynie na 2km w głąb upraw leśnych i jest to pewien, przekazywany z pokolenia na pokolenie,  rytuał. :D
Aby dać sobie szansę na bliższe poznanie ptaków namówiłem swoje Kochanie na realizację wspólnego marzenia z przed lat, bodajże dwudziestu, jakim było zakupienie protezy ocznej zwanej lornetką. Poszło to aktualnie niezwykle gładko, po dokonaniu podziału i udziału w nowym przedsięwzięciu. Żona nie kracze, a ja tylko płaczę. ;) :lol:
Wybrałem dla domu taką kobyłę, że przy braku bicka i choć paru naramiennych aktonów trzeba będzie opierać ją o statyw. ;) (RafałS- ponoć nadaje się do wypatrywania gwiazd ;) oczywiście na niebie :lol:)
Taka lupa zachęca nieznacznie do podwojenia przedemerytalnych wysiłków w lesie. :roll: I pewnie "... o to kundlom chodzi...". :lol: :lol:

Blackend

Dobra lornetka, to nie mały wydatek, podobnie jak obiektyw, ale szkła zawsze były w cenie.  8)

Radzio

Szklane szkła. ;)

Blackend

Swego czasu intensywnie przegladałem testy http://www.optyczne.pl/Testy_aparat%C3%B3w_Testy_obiektyw%C3%B3w_Testy_lornetek_Inne_testy.html i sprawdzałem później w sklepie na żywo, ale im dalej w las.... i ostatecznie nic nie kupiłem, za drogie są te zabawki.  :?  :D

Radzio

Mnie bardzo pomógł nasz Mariusz- dobry chłopak. :D

zofijeczka

No i takie ciekawe rzeczy w biegabiu, a ja tak ignorowałam wątek....  8)

Blackend

Foruma trzeba czytać w całości aby sie połapać o co biega. ;)