Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: Radzio w 2014-03-29, 15:01:06
Uff. Kręcą mną jak tylko chcą. :D
Od ranka ganiam wte i wewte. Widzę jeden dziób w oryginalnym gnieździe, no to ... luuu  ... 2km po ścieżkach i co słyszę- "drugi dziób" przy atrapie się ze mnie wyśmiewa. Tak? Zaś 2km z powrotem i co? "Pierwszy dziób" cichutki taki, ani piśnie. Jaja sobie robią. ;) :lol:
Uuuu, jaja. A co jak ich komuś brak?
Jak działa podstępnie, nie wprost a "zza węgła" zadaje ciosy, bo nie ma odwagi stanąć twarzą w twarz i powiedzieć prostymi słowami , proste prawdy?
Jak nazwać kogoś takiego?
Facet bez jaj.
To pasuje do opisu.

Radzio

Ale ja kontynuuję, w miarę możliwości humorystycznie, poprzedni post.
Rozumiem, że głupio to robię, ale bądź mądry i zmień "naturę ludzką" tak rach, ciach, ciach. ;) :lol:

Radzio

Przymroziło, to znaczy, że pogoda z nami się nie pieści. :D
Dziś z protezą cwaniaków będę podglądał- nieco dłużej. ;) :lol:

Radzio

Cytat: Radzio w 2014-03-30, 06:34:07

Póki co, nie widzę dzioba ani ani. :D

Dasna

Cytat: Radzio w 2014-03-30, 10:00:13

Ależ dzióbku mój, to i będziesz podglądać? :lol: Oj, figlarek, figlarek z Ciebie Pupsik. :wink:

Dasna

Cytat: Dasna w 2014-03-30, 14:23:18

Ależ dzióbku mój, to i będziesz podglądać? :lol: Oj, figlarek, figlarek z Ciebie Pupsik. :wink:
Z protezą? Och, wybacz.  :cry: No, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, sam , że "- nieco dłużej" Gratuluję.  :wink:

Radzio

Z podglądania nic nie wyszło, za dużo użytkowników pedałów w lesie.
Ale co się najeździłem, to zostaje moje. :D

Bardzo możliwe, że te cwaniaki wiedziały o tym wcześniej- ktoś im doniósł. ;)

Radzio

Na dzień dzisiejszy uznaję, że zagonić się nie dam. 8)
Kruków są dwie pary, gniazdujące w odległości 2km od siebie- licząc nogami goniącego po ścieżkach, chociaż było dziś tak, że o mały włos, a dałbym się wkręcić w "a cross"(goniłbym  na skróty).
Po prostu, Gniazda są dwa, z tym, że jedno zawoalowane jako mniejsze- układ gałęzi nie pozwolił mi na lepszą ocenę. Co do Słońca, jak będzie wyżej, to pewnikiem dojrzy młode w gnieździe.
Mały ptaszek, "nieco większy od sikorki" wygląda mniej więcej tak, a i jemu mogło przyjść do głowy wcześniej przylecieć niż w opisywanym kwietniu. ;) :D
http://mojeptaki.info/archives/1323

Radzio

Dziś +5 do emerytury. :D

Cytat: Radzio w 2013-07-13, 12:41:00
Jak reklama, to marketing, a ten z kolei pod spódnicą tego... no!... businessu siedzi i ani myśli biegać. :D Aniani
Bieganie bieganiu nierówne, jak kettle- te nieprzereklamowane. ;)
A wasze zdanie szanuję, bo rzeczywiście- "hasiorkiem" nie ma co szpanować. :lol:
Jeszcze by mi w dystansie oczy, sobie jak sobie, powybijał, koło komuś scentrował, czy o wodorosty haczył. 8) A może odwrotnie. :lol:

Pupcio Pośladek. 8) olrajt  :? (A kiedyś było, że niby nic na "p") :D

Radzio

Na dzień dzisiejszy uznaję, że zagonić się dam. 8)
Jakaś kara za tak długie przesiadywanie być powinna. :?
Kruki same nie będą się podglądać. Gonię więc w las raz, raz. :D :lol: ;)
A w związku z tym, ... "0" do emerytury. :D

Radzio

Pierwsze Lepsze Krucze Pióro. 8)
Od młodszej pary "farbowanych wróbli" dostałem pióro, pewnie wczoraj ... "zupa był za słona". ;) :D
Ptaki doceniły mój daremny przecież trud. :D :lol:

Gavroche

Radzio

Troszkę za wcześnie na kettle-optymizm, ale polecenie, to polecenie. ;) Zrobię co mogę. :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-04-02, 18:53:09
Troszkę za wcześnie na kettle-optymizm, ale polecenie, to polecenie. ;) Zrobię co mogę. :D
Mamy czas :D
Ale ruchy typowe dla odważników, pierwszy z brzegu wymach, wspaniale naprawiają plecy...

Radzio

Bezsprzecznie.
Póki co szuram rękami po ścianach i jest to przyjemne. ;) :D

Gavroche

Mówi się, że bieganie jest takie świetne dla zdrowia.
Trening siłowy też powoduje efekt wazodylatacyjny.
CytatFizjologicznym bodźcem dla dylatacji dużych naczyń krwionośnych jest wzrost laminarnego przepływu (związany np. z wysiłkiem fizycznym), generujący siły ścinania, tzw. shear stress, co skutkuje uwalnianiem czynników naczynio rozkurczowych, przede wszystkim tlenku azotu (NO).
http://wydawnictwa.awf.krakow.pl/pdf/wstepy/ws_mon_19.pdf
A może wystarczy produkować testosteron?
CytatW CVS steroid ten wykazuje również właściwości wazodylatacyjne, zarówno w łożysku tętniczym systemowym jak i płucnym.
http://ojs.kardiologiapolska.pl/kp/article/download/KP.a2014.0025/7617

Blackend

A więc stało się, sezon biegowy rozpoczęty i nie ma już żadne zmiłuj.  :? ;)  :D
Pobiegliśmy dzisiaj w trójkę.  :shock: Z własnej nie przymuszonej woli, a nawet z serii pytań z mojej strony - czy na pewno?  :lol:
Na początek ze Starszakiem machneliśmy tylko trójkę, ze względu na moje kolana, które muszę zawsze stopniowo rozbiegać, a Młodszak w połowie dystansu zawrócił.  8)
Umówiliśmy się wcześniej, żeby ustawiła się i poczekała na nas na ostatnie 30-40m i będziemy finiszować wspólnie.
O dziwo dokopała wszystkim, a byłem pewien, że wygra Starszak!  :shock:
Normalnie mały struś pędziwiatr, tylko się za nią kurzyło i odstawiła nas na dobre dwa metry!  :lol:
Ja zdobyłem brąz. ;)  :lol:

renia

Zaszczytne trzecie miejsce... :lol: fajne takie wspólne biegi... :D

Blackend

Bardzo fajne, morowe dziewczyny są.  8)

Gavroche

No to udanego sezonu, bez żadnych nieprzyjemności :D