Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

właśnie, skakali ci których  spotkał .   I uciekał  ;-)

administ

A po co uciekał, jak oni skakali, ale nie po nim? ;)

renia

Jak go jeszcze kiedyś spotkam, to się spytam... 8) Ale jak będzie miał inny szalik to go nie rozpoznam...  :roll: :?

RafałS

Zima nadal... -6C, śnieg 10cm. Wieczorna przebieżka 4km/21min, traktem niewygodnym bo już wydeptanym. Czyli sprasowany śnieg z nierównościami po butach i miększym śniegiem po wierzchu.

RafałS

Biegu biegu... Wieczorna przebieżka nie za długa. Ślisko, mokro, śnieg-błoto, mgła.

RafałS

Trochę leje. Tak to ja nie pobiegam. Pewno błoto na trasce...  :?

Blackend

Można się na Katorżnika 2016 przygotować. ;)

RafałS

Tyle to ja chyba nie mam, tego błota  :) . Hmmm, bardziej bieg za serem, z górki jest.  :lol: :wink:

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2016-01-13, 22:26:07
Można się na Katorżnika 2016 przygotować. ;)

po co się przygotowywać?  Optymalni są zawsze gotowi  ;-)

Blackend

Ale to jutro. ;)  :lol:

RafałS

Dziń dybry wieczór! Błotko mi zamarzło, póki co to najszybsze rozwiązanie od natury  :) . -5C/4km/21min.

Zyon

Work Buy Consume Die

RafałS

Może być... Generalnie życie zabija prędzej czy później.

renia

Cytat: Zyon w 2016-01-15, 11:48:35
Bieganie nie jest zdrowe http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,biegacz-zmarl-na-saskiej-kepie,190898.html

Może w tym komentarzu jest trochę racji? :roll:

"przestroga dla biegaczy i maratonow w Warszawie. Ktoś robi z was balona, a wy sie zabijacie dla lansu, mody i ego. Lekarka mi juz 20 lat temu powiedziala - bieganie jest dla człowieka stanem wyjatkowym - tylko w stresie, albo w zagrozeniu. Poza tym człowiek jest stworzony, zeby chodzić. Proszę chodzić, jeśli już. Bieganie niszczy stawy, no i serce. Mnie stawy kolanowe poszły parę lat temu, chociaz nie biegałam duzo, ale ciągle jezdzilam na wczasy odchudzające i sporo jezdzilam na rowerze i jednak cwiczyłam. Teraz jestem i tak za gruba, a kolana poszły, bo bo jak stawy pójdą, to nie juz zadnego ruchu i człowiek tyje. "

RafałS

:lol:
Trochę racji to we wszystkim jest.  :wink:

Blackend

Fajny ten komentarz z przestrogą, bo po co inni maja się męczyć? Wystarczy, że ja się pomęczę. ;)  :lol:

administ

Właśnie, biegać mogą tylko niektórzy bez utraty zdrowia, a reszta niech się tuczy i stawów sobie nie niszczy.  :D ;)
A człowiek jest stworzony aby leżeć, bo wszelki ruch jest szkodliwy.  :lol:

Blackend

No co najwyżej można pilota podnieść, ale nie za często, żeby oczopląsu od zmiany kanałów nie dostać. ;)

administ

I dźwignąć flaszeczkę do ust...  8)
Trzecia ręka na pecika by się do tego zdała. ;)