Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: admin w 2014-02-06, 18:21:52
Cytat: Dasna w 2014-02-06, 16:48:37
Najpierw 40 min. basen.

Pływałaś, czy moczyłaś odciski?  :roll: :wink:
Żabką. I mogę tak długo. 8)

administ

Żabka - mój styl...  :wink: :mrgreen:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-02-06, 18:29:32
Cytat: admin w 2014-02-06, 18:21:52
Cytat: Dasna w 2014-02-06, 16:48:37
Najpierw 40 min. basen.

Pływałaś, czy moczyłaś odciski?  :roll: :wink:
he he  :D
Ależ to bardzo zacne zajęcie! :lol:
Japończycy używają do kąpieli wody o temperaturze trudnej do zniesienia dla większości niejapończyków.
Bardzo gorącej.
Najpierw myją ciało pod natryskiem, a gdy muszą używać wanny, spuszczają po myciu wodę, myją wannę i napełniają ponownie.
Kurugi czyli "nasiąkanie" to stary rytuał, myjący ciało i duszę.
Woda ma taką temperaturę, że najmniejszy ruch powoduje ból, trzeba tkwić nieruchomo i taka operacja trwa około trzech kwadransów.

Obecnie, kiedy gorące kąpiele "wypłukują minerały" ich popularność spada :lol:
Dawniej działały prozdrowotnie, wzmacniająco i hartująco.

administ

Czyli moczenie odcisków wyszło przy okazji!  8)
Roztropnie!  :D

Dasna

Kurka wodna, nawet nie wiedziałam, że jestem taka roztropna. :mrgreen: :lol:
To dzisiaj mi dobrze zrobi. :lol:

Dasna

Dasna

Dzisiaj dalej trenuję fengszuja. :D

Basen (żabką), jacuzzi, sauna. Ręka i tak pobolewa a co dziwniejsze dołączyły się inne małe pobolewania barków, stopy, uda. Oooo, dalej treningi z mniejszymi obciążeniami, żeby wrócić do formy.

Ewa

no przecież mówiłam :!:

Dasna

Dasna

Ale tylko na krótki czas.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-02-07, 17:00:00
Dzisiaj dalej trenuję fengszuja. :D

Basen (żabką), jacuzzi, sauna. Ręka i tak pobolewa a co dziwniejsze dołączyły się inne małe pobolewania barków, stopy, uda. Oooo, dalej treningi z mniejszymi obciążeniami, żeby wrócić do formy.

Kiedy robisz przerwę od ćwiczeń, tkanki się kurczą nieco, przez co destabilizują :D
Są też mniej odżywiane i nie dostają tyle impulsów nerwowych.
Słyszę to dosyć często od ludzi, którzy mają przerwę od siłówki, ale sam nie doświadczyłem :D
Może Admin coś podpowie?

Moim zdaniem to jakieś błędy; za duża objętość, częstotliwość, może i ciężar, choć ja jestem zboczony i nie lubię zganiania wszystkich problemów na duży ciężar :D
Słowem źle dobrane parametry wysiłku do możliwości.
Cza skorygować 8)

renia

To jesty podobnie jak z "chorobą weekendową". Jak ktoś cały tydzień pracuje od rana do wieczora i to w pośpiechu (jak w transie), to dobrze się czuje. jak w sobotęi/lub niedzielę odpoczywa, to wszystkie "choroby" zaczynają mu dokuczać - łącznie ze zmęczeniem... :?

Gavroche

Cytat: renia w 2014-02-07, 17:51:38
To jesty podobnie jak z "chorobą weekendową". Jak ktoś cały tydzień pracuje od rana do wieczora i to w pośpiechu (jak w transie), to dobrze się czuje. jak w sobotęi/lub niedzielę odpoczywa, to wszystkie "choroby" zaczynają mu dokuczać - łącznie ze zmęczeniem... :?
Owszem.
A Dasna temperamentna jest i ambitna :D
Ot, doświadczenie.

Dasna

Doświadczenie i nauka. Czyli dalej fajna przygoda, bo nie nudzi się. Można coś zmieniać, korygować , cofać, wracać. Super. :D

Dasna

Trening dzisiaj taki bym powiedziała badawczy.
Bieżnia 15 min. zmiennym tempem.
I różne maszynki ze średnim obciążeniem. Uginanie, prostowanie nóg, prostowanie pleców po 8-10 powtórzeń 15- 20 kg, dumbbel snatch  na lewą rękę 3 x 10 6 kg i nie wytrzymałam i zrobiłam na maszynie Smitha 4 x 8 36 kg przysiady. Potem znowu bieżnia 10 min. i luzik.
Połnyj fengszuj. :D
Ręka ozdrowiala? :shock: Na to wygląda.

MariuszM

A ja zluzowalbym z treningami,taka mala rekonwalescencja...:p
rekonwalescencjax2 zejscie z obciazenia przy tej samej objetosci treningu. Glupi glupek doradzil :D

Dasna

Cytat: MariuszM w 2014-02-08, 19:46:38
A ja zluzowalbym z treningami,taka mala rekonwalescencja...:p
rekonwalescencjax2 zejscie z obciazenia przy tej samej objetosci treningu. Glupi glupek doradzil :D
Zluzuję, zluzuję. Nie będę przynajmniej na razie dawała takich obciążeń jak dotychczas. Zresztą to moja pierwsza siłka w tym tygodniu i ostatnia.

renia

A gdzie wolisz na silownię chodzić, w Polsce czy na Ukrainie?

Dasna

Cytat: renia w 2014-02-08, 20:13:53
A gdzie wolisz na silownię chodzić, w Polsce czy na Ukrainie?
Na siłownię w Polsce , na fengszuja na Ukrainie.

renia

:? ciężko to połączyć... :roll: