Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: renia w 2013-09-16, 21:10:50
Lubię jak się z tą kawą droczycie... :lol:
Z Zyonem, nie z Kawą... :lol:

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-16, 20:48:05
He,he,he, ważę tylko 200 funtów 8)
Już 200, a dopiero co 190 było...  :wink:

A dosiężny 60-65 cm, z byłym ciężarowcem rozmawiasz :D
Domyślam się. Tak zapytałem z ciekawosci, jako że u dźwigaczy nierzadko efektem ubocznym jest dobry dosiężny właśnie.

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-16, 22:04:46
He,he,he, ważę tylko 200 funtów 8)
Już 200, a dopiero co 190 było...  :wink:

A dosiężny 60-65 cm, z byłym ciężarowcem rozmawiasz :D
Domyślam się. Tak zapytałem z ciekawosci, jako że u dźwigaczy nierzadko efektem ubocznym jest dobry dosiężny właśnie.
Trening w toku, waga rośnie.
A 65 cm dosiężnego z miejsca to mocno średni wynik, chłopaki z niższych kategorii wagowych skaczą po 80 cm.
Małysz miał 67cm podobno.
Grawitacja przeciwko mnie :D

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-16, 22:09:25
...
A 65 cm dosiężnego z miejsca to mocno średni wynik, chłopaki z niższych kategorii wagowych skaczą po 80 cm.
Oczywiście średnio, w zestawieniu z niektórymi, no ale nie o skoczność przecież chodzi w ciężarach. Ja na to patrzę od strony koszykówki, ot znalazłem wspólny mianownik  :wink: . Zdarza się i coś koło 100cm wśród ciężarowców. Mój najlepszy wynik to 85cm, ale z krótkim nabiegiem, nie z miejsca niestety.  :)

renia

No i mamy koniec poprawin poprawin. Spokój. Piękny spokój... :D

renia

Sorry, przepraszam, myślałam, że to jest KOCS... 8) :?

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-16, 22:23:36
...
Oczywiście średnio, w zestawieniu z niektórymi, no ale nie o skoczność przecież chodzi w ciężarach. Ja na to patrzę od strony koszykówki, ot znalazłem wspólny mianownik  :wink: . Zdarza się i coś koło 100cm wśród ciężarowców. Mój najlepszy wynik to 85cm, ale z krótkim nabiegiem, nie z miejsca niestety.  :)
Oszust :D

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-16, 22:23:36
...
Wspólny mianownik tylko pozorny, bo, owszem skoczność jest niezła u ciężarowców, ale to zasługa silnych ud i umiejętności generowania dużej mocy.
W siatkówce czy koszu chodzi o dźwignię i kumulowanie energii w ścięgnach.
W ciężarach długie ścięgna i przyczepy są niewskazane i nogi zwykle krótkie :D
Do podnoszenia ciężarów naturalnie ciążą inne typy sylwetek niż do koszykówki.

Gavroche

Cytat: renia w 2013-09-16, 23:04:17
A nic nie szkodzi.

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-09-17, 07:26:10
Cytat: renia w 2013-09-16, 23:04:17
A nic nie szkodzi.

" Nic nie szkodzi", to półprawda. :D  Ale mogę się mylić... w swej hipokryzji. :)

Radzio

Do Trenerów sztuk kształtowania siły. :D
Rozważacie- przed przyjęciem Ucznia- cel, dla którego podejmuje się przyjąć nauki od Was. Czy raczej tylko wasz cel jest ważny. A może ito ito. :D
Nie pytam. To trening mentalny dla Dobrych. ;)
Jak boży świat, bożym światem hipokryzją będzie twierdzenie, że nie dozbrajacie.
Przecież ja gdzieś wyczytałem, że jakaś kobieta się w najlepszych zbrojowniach zbroi. Na wojnę? I jeszcze dziecko ze sobą ciągnie, muzyka. Dalej czytam. :shock:
A gdzie Wasze cojones, nie pytam. Sprawdzacie zawoalowany cel, czy lepiej nie. :D

A! Przypomniałem sobie. :)
@Gavroche, trenerze. Wiem, że wiesz.
Boi się ten, który się zbroi? Albo, gdy pióro do poetyckiej ręki przełożę- ten się boi, który się zbroi?
Gdyby na wakacjach Ci się nudziło, a "wszystko to, bo ..." w ramach treningu, tego mentalnego. :D
Twój, jaki tylko zechcesz.  :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-09-17, 07:51:59
Do Trenerów sztuk kształtowania siły. :D
Rozważacie- przed przyjęciem Ucznia- cel, dla którego podejmuje się przyjąć nauki od Was. Czy raczej tylko wasz cel jest ważny. A może ito ito. :D
Nie pytam. To trening mentalny dla Dobrych. ;)
Jak boży świat, bożym światem hipokryzją będzie twierdzenie, że nie dozbrajacie.
Przecież ja gdzieś wyczytałem, że jakaś kobieta się w najlepszych zbrojowniach zbroi. Na wojnę? I jeszcze dziecko ze sobą ciągnie, muzyka. Dalej czytam. :shock:
A gdzie Wasze cojones, nie pytam. Sprawdzacie zawoalowany cel, czy lepiej nie. :D

A! Przypomniałem sobie. :)
@Gavroche, trenerze. Wiem, że wiesz.
Boi się ten, który się zbroi? Albo, gdy pióro do poetyckiej ręki przełożę- ten się boi, który się zbroi?
Gdyby na wakacjach Ci się nudziło, a "wszystko to, bo ..." w ramach treningu, tego mentalnego. :D
Twój, jaki tylko zechcesz.  :lol:

Czyż mnisi z Shaolin lękliwi Ci się jawią?

Radzio

Daj żyć, po wakacjach napisałeś. :D Pierwszy! :lol:

RafałS

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-17, 07:12:22
Wspólny mianownik tylko pozorny, bo, owszem skoczność jest niezła u ciężarowców, ale to zasługa silnych ud i umiejętności generowania dużej mocy.
W siatkówce czy koszu chodzi o dźwignię i kumulowanie energii w ścięgnach.
W ciężarach długie ścięgna i przyczepy są niewskazane i nogi zwykle krótkie :D
Do podnoszenia ciężarów naturalnie ciążą inne typy sylwetek niż do koszykówki.
Tak, inne sylwetki. Ale bez siły w nogach ani tu ani tu nie wskórasz za wiele. Ćwiczenia, które kiedyś wykonywałem - ćwierćskoki czy przysiady z małym obciążeniem, przede wszystkim w siłę ud szły.

Gavroche

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-17, 10:12:46
Z nabiegu...
Z miejsca było ponad 70cm, przynajmniej. Ale z miejsca nie ma co, bo to nie szachy w końcu.  :)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-17, 16:05:15
Cytat: Gavroche w 2013-09-17, 10:12:46
Z nabiegu...
Z miejsca było ponad 70cm, przynajmniej. Ale z miejsca nie ma co, bo to nie szachy w końcu.  :)
Chłopaki, którym zależało na wyskoku robili serię bardzo ciężkich przysiadów tylnych na 2-3 ruchy i niemal natychmiast naskoki na skrzynię 60-70 cm x 5-6.
Kilka takich obwodów dwa-trzy razy w tygodniu, poprawiało nawet niezły dosiężny.
Obecnie pewnie są lepsze protokoły, ale ten działa, bo widziałem :lol:

anakin

Hmm. Jak zależy mi na optymalnym przyroście masy mięśniowej, to lepiej jest jadać "tłusty" biały ser czy tłusty ser żółty?

Codziennie jem ser żółty. Sera białego (twarogu) w ogóle nie jem. W boju o mięśnie lepiej nada się biały ser?