Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-11, 19:02:17
Cytat: Dasna w 2014-06-11, 17:13:12
Cytat: Gavroche w 2014-06-11, 15:00:29
Cytat: Dasna w 2014-06-11, 14:22:18
Cytat: Gavroche w 2014-06-11, 13:56:08
Cytat: Dasna w 2014-06-11, 13:31:18
:D :D :D
Dorwałam się do sztangi. Wreszcie. Od soboty bez Niej, tak jakoś nijako. 8) :lol:

Buty odesłałam, bo jednak są za duże i jeszcze w detalach nie pasowały mi. Mam nadzieję, że przyślą jak najszybciej drugą parę.

1. Zarzuty, push press na unik, podrzut nożyce. Różne sekwencje. Maks. 33, 5 kg - zarzut.
2. Rwanie  maks. 21 kg.
Poprawiłam technikę, ale uwag trenera mi brakuje. Tłukłam te różne wariacje z przyjemnością.
Na koniec 4 x 20 ściąganie pasków maszyny na prosty brzucha.
Bieżnia 5 min.
i przy rwaniu oburącz dwupudowników,
16, 38 kg x 2 = 32, 76 kg na jedną rękę. :roll: O , łaaaaa. I pełny siad. No, trzeba mieć technikę. 8)
:?
Coś pop.... :lol:
Pud to 16 kg, dwupudownik to odważnik 32 kg.
Rwanie dwoma dwupudownikami to 64 kg nad głową. :D

Ale to i tak 2/3 mojej wagi ciała, a opanowanie dwu niezależnych, wrednych kawałów żeliwa jest trudniejsze niż sztangi.
No inne po prostu. :D
No, fakt.  :lol:
Zaraz 64 kg na jedną rękę ile razy? To jaką Ty masz łapę? :shock:
Hm? :roll: Bo parniszki, Orest i Oleg brali 80 kg, ale na jedną łapkę i chyba tam było 3 razy Wyciskanie, bez siadu.
Może inaczej: rwanie dwu odważników 32 kg. :D
Czyli 32 kg w każdej, 3 serie po 15 ruchów.
Zarzuciłem i wycisnąłem lewą, a potem prawą ręką odważnik 60 kg.
Moim zdaniem cięższych nie ma sensu konstruować, bo siłą rzeczy, niewygodne...
Chyba, że materiału o większej gęstości :D

Wyciskanie żołnierskie sztangą robię na 160 kg, ale raczej 80 kg bym nie wycisnął jedną ręką z poprawną techniką.
To nie tak, że 160 na pół :D
Na 125 kg krótkiej sztandze zrobiłem wyciskanie w pochyleniu, ale taki ciężar jedną ręką to już hardcore bez regularnego treningu.
Strongmani mają taką konkurencję to muszą ćwiczyć, a tam jeszcze w grę wchodzi bardzo gruby uchwyt, to już w ogóle...
Poniała. :D

Dasna

Wróciłam z pilatesu. Fantastyczne ćwiczenia, relaks po dzisiejszej siłówce. Fengszuj. :P

Dasna

Pojeździłam sobie dzisiaj w poszukiwaniu siłowni, gdzie są stojaki, jakieś girje i chociażby podłoga z płytek kauczukowych. No i tańszej niż tam co chodzę.
Jedna przy klubie piłkarskim , pakernia na całego, na dole bar i smród z niego bije w górę do sali , bysiole z piwskiem i kur....ami na ustach.  :?

http://zdrofit.pl/
A w drugim poćwiczyłam. Wejście kontrolne bezpłatne. Karnety tańsze niż w klubie, gdzie chodzę teraz.
Jest stojak, gryf olimpijski albo do trójboju, no nieważne, kauczukowa podłoga, gruba i elastyczna. Wiadomo , pakerzy też byli , zbóje takie, ale gdzie ich nie ma. Jeden ubrany na czerwono szczególnie się rzucał w oczy, bo był niesamowicie gruby i brzuchaty. :shock:
Rany gościa, w mordę jeża, jak usiadł na ławce pod sztangą maszyny Smitha i wyciskał to myślałam, że pęknie. :shock:

To poooosiadałam. :lol:
1.Thruster 3 x 10 gryf 15 kg , później przyszedł młody facet, większy ode mnie założył pas i wycisnął nad głową 2 x 5 tenże gryf. :shock: :lol: Ja już nic nie rozumiem. :?
2.Przysiady przednie 3 x 6  25 kg
                            1 x 4  27, 5 kg
                            1 x 2  30 kg
                            1 x 1 32, 5 kg
                            1 x 1 32, 5 kg
                            1 x 2 30 kg
                            1 x 4 27, 5 kg
                            1 x 6 25 kg
2.Przysiady tylne  1 x 6  35 kg
                         1 x 4 37, 5 kg
                          1 x 2 40 kg
                          1 x 1 42, 5 kg
                          1 x 1 42, 5 kg
                          1 x 2 40 kg
                          1 x 4 37, 5 kg
                          1 x 6 35 kg
3. Swing girją 16 kg 6 x 20
4.Pull throught 3 x 10 40 kg
5.Przyciąganie ugiętych nóg do tułowia w zwisie na przedramionach 3 x 15
6. I na takiej maszynie co ćwiczy skośne, ale postanowiłam ostrożnie , bo po takim treningu wydaje się być to kontuzjogenne ćwiczenie, jak na mój gust. Więc popróbowałam z 5 kg, tylko.
Bieżnia 5 min. i luz.

Gavroche

Bardzo ładny trening :D
42,5 kg z tyłu, bomba!
Stojaki dobra rzecz, co? :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-13, 19:09:05
Bardzo ładny trening :D
42,5 kg z tyłu, bomba!
Stojaki dobra rzecz, co? :lol:
Dobra. Świetna. :D

Gavroche

A może towarzystwo motywujące? :D
W jakim otoczeniu lubisz trenować?

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-13, 19:47:53
Aleś dociekliwy. :lol: i wyczuwający.
Mam chyba jakiś pierwiastek męski, bo ci pakerzy to na mnie motywująco podziałali. Tym bardziej, że ustawili się w trzech i gapili, gapili, gapili. :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-06-13, 19:57:01
Mam chyba jakiś pierwiastek męski, bo ci pakerzy to na mnie motywująco podziałali. Tym bardziej, że ustawili się w trzech i gapili, gapili, gapili. :lol: :lol:
Myślę, że to zupełnie żeński pierwiastek :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-13, 20:47:15
:roll: Takie napinanie muskułów. Hm? Może.
Natomiast zadowolona jestem z siebie , że nie ma żadnych popisów, bo można zakończyć takie popisy zerwanym mięśniem. Miło, że widać trochę uznania u facetów. :wink:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-06-13, 20:53:24
Cytat: Gavroche w 2014-06-13, 20:47:15
:roll: Takie napinanie muskułów. Hm? Może.
Natomiast zadowolona jestem z siebie , że nie ma żadnych popisów, bo można zakończyć takie popisy zerwanym mięśniem. Miło, że widać trochę uznania u facetów. :wink:
I o to chodzi, matka :D

Dasna

Dasna

Gavroche, poradź mi dzisiaj jaki trening zrobić na siłowni po wczorajszych mocnych przysiadach. :wink:
Po prostu chcę wykorzystać ostatnie wejście z karnetu do tego klubu.

administ

Gorąco, mokro i dysząco ma być.  :wink: :mrgreen:
I tyle...  :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-06-14, 08:43:12
Gavroche, poradź mi dzisiaj jaki trening zrobić na siłowni po wczorajszych mocnych przysiadach. :wink:
Upper body 8)
Wyciskopodrzut, wyciskanie stojąc, wyciskanie na ławce, przenoszenie, jakieś wiosłowanie, podciąganie na drążku, brzuch.
Dla osłody możesz zrobić jakiś lekki rodzaj ciągu; zarzut, martwy na prostych, rwanie sztangielki, jako specjalistyczną rozgrzewkę, albo ćwiczenia studzące :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-14, 08:54:15
Cytat: Dasna w 2014-06-14, 08:43:12
Upper body 8)
Wyciskopodrzut, wyciskanie stojąc, wyciskanie na ławce, przenoszenie, jakieś wiosłowanie, podciąganie na drążku, brzuch.
Dla osłody możesz zrobić jakiś lekki rodzaj ciągu; zarzut, martwy na prostych, rwanie sztangielki, jako specjalistyczną rozgrzewkę, albo ćwiczenia studzące :D
Dzięki. :D

administ

Ale uważaj na rozcięgna cięgna!  :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Dasna

Cytat: admin w 2014-06-14, 08:46:42
Gorąco, mokro i dysząco ma być.  :wink: :mrgreen:
I tyle...  :lol:
Też dzięki. :lol: :lol:

administ

Spoco!
Polecam się na przyszłość...  :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2014-06-14, 08:56:04
Ale uważaj na rozcięgna cięgna!  :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Uważam i dlatego czekam na buty. Zapalenie rozcięgna piętowego przeszłam bardzo boleśnie. Szczególnie jest uciążliwe, jeśli ktoś biega a przy podnoszeniu ciężarów też eliminuje z treningu. :(