Autor
|
Wtek: Chill - dziennik treningowy (Przeczytany 536499 razy)
|
Gavroche
|
Nie wszystko naraz, bo Ci doby zabraknie na treningi Najprościej dodać jedną długą serię na koniec martwego, trzeba poprawić wytrzymałość chwytu/czas trzymania. To powinno być minimum 6-8 powtórzeń, zakres, którego zwykle nie robisz na treningu. Obciążenie dopasuj do tego zakresu. A reszta jak chcesz
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ok to jadymy coś nowego znowu do kompletu ... Znając Twoje rekomendacje wynik będzie co najmniej pozytywny ...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Człowiek- choć żywotny jest, to jednak- aby zachować tę cechę- musi się bezustannie uczyć. Niektórzy nawet do końca życia. Dobrze powiedziane BTW Dzisiaj coś przy martwym dał o sobie znac słaby chwyt ... Ładnie poszło lekko na raz 120 kg , 105x5 już pod koniec czułem słabe dłonie ... Już się w głowie pojawiła myśl o paskach ... A może po prostu byc cierpliwym ciagnąc tę sztangę i chwyt się sam wzmocni za jakiś czas , ale co jak będę stał w miejscu z wagą przez te ręce kiedy mógłbym więcej z paskami ... ... Jesteś tak słaby, jak najsłabsze ogniwo. ... He, he bardzo dobrze powiedziane. To naczelna zasada każdego organizmu. Znaczy, każdego z d r o w e g o organizmu miało być.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja to bardziej znam - jesteś tak dobry jak najsłabsze ogniwo. Prawo Liebega się to zwie czy cuś w ten deseń.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Pięknie .. Dzisiaj : Chinsy x5 + 11kg ( podwojona siła na drażku na ten rok a to jedna seria z treningowych nie 1x5 maks ... ) Chinsy x5 + 11kg Chinsy x5 + 11kg Dispy x5 +21kg Chinsy x5 +11kg Dispy x5 +21kg Przysiad 3x 71kg ()łatwo , szybko ... ) git ! Brzuch ... Ostatnio odpuściłem trening w piątek bo robiłem kolejny raz za pomoc przy przeprowadzce .. 3 plandeki w tygodniu , dałem sobie spokój z treningiem po pralkach lodówkach i szafach ...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Widzę,że koko jambo i do przodu z kg
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No w kwietniu zrobiłem maksy dla 5 powtórek to miałem 5-6 kg drążek przy 73kg swojej masy .Dzisiaj 4 serie po 5 powtórek rano + 11kg przy prawie 80kg ... Ale ważne że wykurowałem kręgosłup , i wracam z silnymi nogami plus nadrobiłem górę tym drążkiem i poręczami do martwego i siadu ... Także rok zaliczam do udanych Chociaz jeszcze cały miesiąc został ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chociaz jeszcze cały miesiąc został ... Czyli jeszcze z kilo dorzucisz Niska objętość i wysoka częstotliwość to klucz do szybkiego postępu Chociaż dzisiaj gadałem z kolegą, który przez dwa lata dorzucił sporo kilogramów i na siebie i na sztangę, trenując raz na tydzień. Dla przykładu dla martwego startował ze 110 kg 2x5, a teraz 210 kg 2x5, dokładając tylko kilogram tygodniowo! Czyli jest silniejszy niż większość naturalnych kulturystów, a dwa lata w życiu treningowym to pikuś przecież
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
mnie najbardziej ciesza postepy w MU, wczoraj odpuscilem trening, bo martwy zamiast w sobote zrobilem w niedziele po poludniu i samo jakos mi tak dalo cos znac, ze zrob sobie baste
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
Chociaż dzisiaj gadałem z kolegą, który przez dwa lata dorzucił sporo kilogramów i na siebie i na sztangę, trenując raz na tydzień. Dla przykładu dla martwego startował ze 110 kg 2x5, a teraz 210 kg 2x5, dokładając tylko kilogram tygodniowo! Czyli jest silniejszy niż większość naturalnych kulturystów, a dwa lata w życiu treningowym to pikuś przecież Laughing Dobre ! ... Cierpliwy
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
80kg żywej wagi to dużo
|
|
|
|
|
|
|
zbiggy
Go
|
Niska objętość i wysoka częstotliwość to klucz do szybkiego postępu siemka wszyscy siłacze i siłaczki ja od sierpnia do teraz robiłem siakieś takie 5x5 jak opisał Brooks Kubik w superhumanradio ale czas na jakieś zmiany tak patrzę na swoje logi z 2012, z wiosny i widzę że postęp w sile jakiś jest ale nie tak szybko jak chill (młody jest chłopak;) może Gavroche coś podpowiesz, skomentujesz założenia mam takie - 2x w tygodniu sesja na siłce mam w domu drążek i hantle niestety słaby jestem w podciąganiu, zrobię kilka razy ale np. 3x10 to już u mnie musi być pulldowns albo assisted chins no i mój pomysł jest taki dzień 1 push press 10 powt (progresja : 5x2, nast. trening 3x3, potem 2x4, 2x5 a potem zwiększenie ciężaru i od nowa 5x2) DL - wg schematu 10powt pulldowns 3x 8-12 SQ - 3x 8-12 dzień 2 ławka - 10powt chins - 10powt dips - 3x8-12 gdzieś bym tu dodał wiosłowanie i raz w tygodniu CGBP (no tu już muszę dać słowniczek : close grip) i curls oprócz tego w domu overhead press hantelkiem 5powt 2-3 serie prawie codziennie aż do 1RM i nowy cykl, i podobnie z chins/pullups nagmatwałem ale co Ty na to
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Niska objętość i wysoka częstotliwość to klucz do szybkiego postępu siemka wszyscy siłacze i siłaczki ja od sierpnia do teraz robiłem siakieś takie 5x5 jak opisał Brooks Kubik w superhumanradio ale czas na jakieś zmiany tak patrzę na swoje logi z 2012, z wiosny i widzę że postęp w sile jakiś jest ale nie tak szybko jak chill (młody jest chłopak;) może Gavroche coś podpowiesz, skomentujesz założenia mam takie - 2x w tygodniu sesja na siłce mam w domu drążek i hantle niestety słaby jestem w podciąganiu, zrobię kilka razy ale np. 3x10 to już u mnie musi być pulldowns albo assisted chins no i mój pomysł jest taki dzień 1 push press 10 powt (progresja : 5x2, nast. trening 3x3, potem 2x4, 2x5 a potem zwiększenie ciężaru i od nowa 5x2) DL - wg schematu 10powt pulldowns 3x 8-12 SQ - 3x 8-12 dzień 2 ławka - 10powt chins - 10powt dips - 3x8-12 gdzieś bym tu dodał wiosłowanie i raz w tygodniu CGBP (no tu już muszę dać słowniczek : close grip) i curls oprócz tego w domu overhead press hantelkiem 5powt 2-3 serie prawie codziennie aż do 1RM i nowy cykl, i podobnie z chins/pullups nagmatwałem ale co Ty na to Cześć! Ładnie, można zostawić tak, bardzo w Twoim chaotycznym stylu Serio, nie ma się do czego przyczepić, ale ja bym uprościł(ale to ja): Day 1 Lower body 1. SQ 2. DL 3.GM 5-4-3-2-1 lub 5x3 czy jakiś podobny nieskomplikowany schemat ze sprytną progresją Day 2 Upper body 1. Push press 2. BP 3. Heavy rows Tutaj nieco większą objętość 3x5, 4x4 czy 5x5. W zaciszu domowym podciąganie bez ociążenia i wyciskanie stojąc hantlą ile dusza zapragnie, obręcz barkowa nawet w naszym wieku się szybko regeneruje, a bicek i tricek bym olał
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
bicek i tricek to 'podstawa' taki zarcik dodalbym jeszcze brzuch,bo kto nie ma brzucha,ten...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|