Autor
|
Wtek: Chill - dziennik treningowy (Przeczytany 536516 razy)
|
Zyon
|
Zaluj, ze nie masz kolek, na kolkach mozesz dodac tyle wariantow, ze hej, wrzucalem tutaj kiedys pliki z progresjami od Sommera, gavro widzial.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
Niestety kółek u mnie brak . Tak więc porobię jeszcze dipsy do wiosny , a póżniej wrzucę military na łonie natury
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
Czytam ten dziennik już drugi raz i ciągle wyciągam coś nowego, kopalnia wiedzy Co do kółek, z tego co widzę to jesteś maniakiem podciągania - prędzej czy później będziesz musiał je kupić
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Maniakiem sie stałem , kiedy postanowiłem zadbac o poprawę na drążku Zawsze byłem maniakiem klaty , od pompek , przez ławę do pompek na poręczach. To był mój szczytowy bój od zawsze. Ale zaczęły wyłazic jakieś dysproporcje i zrobiłem zwrot o 180 stopni BTW jeszcze laba , w poniedziałek miałem ruszyc i jeszcze jakieś spotkanie rodzinne wypadło . Dzisiaj się mobilizuję - wyjdzie pierwszy tydzień z 2 treningami tak na rozgrzewkę W czasie przerwy kilka razy byłem biegac i jakiś .... drążek o masie ciała bo juz nie szło wysiedziec przy Światecznym stole ...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Bieganie na pewno zostawię bo lubię .
Ale zastanawiam się jeszcze nad jakąs Tabatą raz na tydzień koło weekendu - w sobotę np ..
Czy ma to sens czy lepiej jest robic osobny plan wydolnościowo wytrzymałościowy po skończeniu takiej siłówki ?
Będę na poczatek obserwował regenerację ..
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Ale zastanawiam się jeszcze nad jakąs Tabatą raz na tydzień koło weekendu - w sobotę np ..
Czy ma to sens czy lepiej jest robic osobny plan wydolnościowo wytrzymałościowy po skończeniu takiej siłówki ?
powiem szczerze, raz albo dwa w tygodniu to spokojnie możesz tabatę wciagnąć - myślę, że Twoja wydolność spokojnie na to pozwoli. A fajnie uzupełnie to trening wydolności tlenowej. Kiedyś np dla mnie to był wyczyn a teraz rozgrzewka
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wszystko ma sens Szacuje się, że trening co 7-9 dni jest na granicy rejestracji przez CUN jako powtarzalność. Czyli na przykład trening złożony z ciągu, siadu i dzień dobry można uznać za progresywny, jeśli występuje co tydzień. Ale już bicepsu i tricepsu nie, bo bodziec jest niewielki. Ale... jeśli jest inna aktywność ruchowa między tak rzadkimi treningami, CUN jest pobudzany pośrednio i wszystko gra. Na tym bazuje kulturystyczny split, biceps jest pobudzany najpierw bezpośrednio, potem pośrednio w dni pleców, a plecy w dni nóg itd. Dla starszaków, po 40-stce polecany jest tygodniowy rozkład zajęć składający się z jednej sesji siłowni, jednej kalisteniki i jednej biegania czy roweru. Jeśli nawet wykonujemy jakąś sesję na tyle sporadycznie, że system nerwowy nie może jej usystematyzować, to i tak korzystnie zadziała jako "bodziec dezorientujący". Takie zabiegi robi się w celu "zmylenia przeciwnika" i wywołania przejściowego pobudzenia, nieco zmulonego już regularnością OUN-u. Częsta praktyka to jedna sesja wiosłowania raz na 3-4 tygodnie, jeśli na codzień robimy podciąganie naprzemian z obciążeniem lub bez Reasumując: wprowadzaj tyle zmiennych, ile dusza zapragnie, bacz tylko czy Ci regeneracji starcza i czasu dla rodziny
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wszystko ma sens Szacuje się, że trening co 7-9 dni jest na granicy rejestracji przez CUN jako powtarzalność. Czyli na przykład trening złożony z ciągu, siadu i dzień dobry można uznać za progresywny, jeśli występuje co tydzień. Ale już bicepsu i tricepsu nie, bo bodziec jest niewielki. Ale... jeśli jest inna aktywność ruchowa między tak rzadkimi treningami, CUN jest pobudzany pośrednio i wszystko gra. Na tym bazuje kulturystyczny split, biceps jest pobudzany najpierw bezpośrednio, potem pośrednio w dni pleców, a plecy w dni nóg itd. Dla starszaków, po 40-stce polecany jest tygodniowy rozkład zajęć składający się z jednej sesji siłowni, jednej kalisteniki i jednej biegania czy roweru. Jeśli nawet wykonujemy jakąś sesję na tyle sporadycznie, że system nerwowy nie może jej usystematyzować, to i tak korzystnie zadziała jako "bodziec dezorientujący". Takie zabiegi robi się w celu "zmylenia przeciwnika" i wywołania przejściowego pobudzenia, nieco zmulonego już regularnością OUN-u. Częsta praktyka to jedna sesja wiosłowania raz na 3-4 tygodnie, jeśli na codzień robimy podciąganie naprzemian z obciążeniem lub bez Reasumując: wprowadzaj tyle zmiennych, ile dusza zapragnie, bacz tylko czy Ci regeneracji starcza i czasu dla rodziny Aha, taka tabata powinna być skonstruowana z ćwiczeń lub ich odpowiedników, które robisz w ciągu tygodnia, tylko "przyspieszonych" Lub przeciwnie - zupełnie niezwiązanych z głównym nurtem, jako odskocznia od tego nudziarstwa, co robisz Opcji jest wiele, jak kto twierdzi, że ćwiczenie ciała jest nudne, nie ma za grosz wyobraźni
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
i czasu dla rodziny Cool Tak codziennie coś , lepiej mi wychodzi , jeśli chodzi o życie , niż jednak 3 x tydzień po treningu rozłożonym na rano i popołudnie ... Raz na dzień od 20 min do 1h wygospodaruję na luzie... Celowo teraz wchodzę w taki plan , bo reszty roboty mam od groma jak kto twierdzi, że ćwiczenie ciała jest nudne, nie ma za grosz wyobraźni Laughing Znam takich osobników ... rzeczywiście wyobrazni chyba brak
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Takie minisesje w okolicach smarowania gwintów, dwie serie tu, dwadzieścia powtórzeń tam, dobrze się spisują w zwykłym życiu. Zwłaszcza jak ktoś ma siłownię w domu
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Blade jakies konkretne TABATY preferujesz ? Masz jakiś swój ulubiony zestaw ?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
krokodylki, czyli burpees albo swing - angażujące sporo mięśni, tak przynajmniej mi sie wydaje
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
krokodylki, czyli burpees albo swing - angażujące sporo mięśni, tak przynajmniej mi sie wydaje Dorzucę clean and press na pełen siad
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
krokodylki, czyli burpees albo swing - angażujące sporo mięśni, tak przynajmniej mi sie wydaje Dorzucę clean and press na pełen siad Taka powinna byc wlasciwa tabata, czyli thruster. Reszta to wariacje interwalowe bardziej.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
krokodylki, czyli burpees albo swing - angażujące sporo mięśni, tak przynajmniej mi sie wydaje Dorzucę clean and press na pełen siad Taka powinna byc wlasciwa tabata, czyli thruster. Reszta to wariacje interwalowe bardziej. A tego nie wiedziałem
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Albo przysiad ze sztanga z wyciskaniem nad glowe podczas wstawania. Tylko te 2 cwiczenia mozna nazwac prawdziwa tabata.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Albo przysiad ze sztanga z wyciskaniem nad glowe podczas wstawania. Tylko te 2 cwiczenia mozna nazwac prawdziwa tabata. W sumie słusznie
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Albo przysiad ze sztanga z wyciskaniem nad glowe podczas wstawania. Tylko te 2 cwiczenia mozna nazwac prawdziwa tabata. http://tabatatraining.org/Zyon a w takim razie co to jest?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Albo przysiad ze sztanga z wyciskaniem nad glowe podczas wstawania. Tylko te 2 cwiczenia mozna nazwac prawdziwa tabata. http://tabatatraining.org/Zyon a w takim razie co to jest? Podróba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|