Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

michal

Cytat: Chcębyćzdrowy w 2009-07-06, 18:34:25
przejadę rowerem 30 kilometrów, z krótkimi odpoczynkami i  nie czuję dużego przemęczenia :)

Dla szczupłego rower to strata czasu. Jak nie czujesz zmęczenia, to po co na nim jeździsz? Dla rekreacji? :)

Blackend

Wczesniej tez potrafiłem przejechać na rowerze 30km - ot tak.
Ale bieganie to naprawdę inna jakość wysiłku, rzekłbym bardziej szlachetna ;)

renia

Idę biegać, bo jak się ściemni, to jeszcze mogę wdepnąć w jakieś "szczęście"  :wink: :?

Opal

Cytat: michal w 2009-07-06, 20:10:43
Dla szczupłego rower to strata czasu. Jak nie czujesz zmęczenia, to po co na nim jeĽdzisz? Dla rekreacji? :)

Ja na przykład jeżdżę, bo lubię to robić. Co prawda nie używam licznika przejechanych kilometrów, bo nie mam zamiaru bić rekordów, czy z kimś rywalizować. Zresztą robię to co lubię, więc to tak jakby podczas uprawianiam seksu nastawiać minutnik :lol:
Trasa nie jest zbyt męcząca, tylko trochę pod górę,  zapach trawki i ziółek ;) pomaga z większą przyjemnością pokonywać dystans. Ups ... już się nie mogę doczekać jutra. Muszę uważać czasami na tiry, żeby nie zdmuchnęły mnie do rowu, ale ogólnie jest OK.
Oczywiście śmigam razem z mężem, ale ta szelma jak coś do niego mówię, bo rodzaj wysiłku mi w tym nie przeszkadza, to on nagle zostaje w tyle. Mówi potem, że nic nie słyszał  :shock: Dziwne, bo ja zawsze słyszę to co mówię  8)  No nic - znajdę na niego sposób, żeby w dwie godziny coś usłyszał. Może zacznę się czołgać pod rowerem, to w końcu mnie przegoni i usłyszy :lol:  

Chcębyćzdrowy

Cytat: Chcębyćzdrowy w 2009-07-06, 18:34:25
przejadę rowerem 30 kilometrów, z krótkimi odpoczynkami i  nie czuję dużego przemęczenia :)

Dla szczupłego rower to strata czasu. Jak nie czujesz zmęczenia, to po co na nim jeździsz? Dla rekreacji? :)
Dla rekreacji to jeżdżę do lasu i robię średnio nie więcej jak 5 kilometrów jednorazowo. Te 30 km to jeżdżę do pobliskiego miasteczka po kasze na targ bo tam są tańsze  :)

renia

Już jestem po biegu. Zastanawiam się, czy to wystarczy jak się zmęczę i przestaję biegać?. W sumie nie jestem bardzo zmęczona. Może powinnam się zmusić do większego wysilku? Czy nic na siłę?   :roll:
PS. Zachód słońca jest przepiękny! Wszystkie gamy barw: od błękitu, poprzez róż, aż do fioletu... 8)

Opal

Cytat: renia w 2009-07-06, 21:39:15
Już jestem po biegu. Zastanawiam się, czy to wystarczy jak się zmęczę i przestaję biegać?.

Pewnie, że tak. Jak zaczniesz robić coś na siłę, wbrew sobie, to prędzej czy później - stracisz zapał. Łap formę na miarę swoich możliwości i ciągle poprawiającego się zdrowia :) Niech to co robisz sprawia Ci przyjemność i minutnikiem się przy tym nie przejmuj ;)

michal

Cytat: Opal w 2009-07-06, 21:12:19
Dla szczupłego rower to strata czasu. Jak nie czujesz zmęczenia, to po co na nim jeĽdzisz? Dla rekreacji? :)

Ja na przykład jeżdżę, bo lubię to robić.

I dobrze. Kobietom powyżej A lub małego B lepiej nie biegać. Najlepszy rower lub nie za wolne spacery -- pupa i nogi też się ujędrnią a biust się oszczędza. :) Ja swojej biegać nie polecam -- w przeciwnym razie wszystkie interesujące miejsca będą zbyt blisko siebie, a ja lubię wycieczki po rozległej równinie, oddzielającej tajemnicze góry północy od gorących źródeł doliny południa...

viola44

Cytat: michal w 2009-07-06, 22:24:15

I dobrze. Kobietom powyżej A lub małego B lepiej nie biegać. Najlepszy rower lub nie za wolne spacery -- pupa i nogi też się ujędrnią a biust się oszczędza. :) Ja swojej biegać nie polecam -- w przeciwnym razie wszystkie interesujące miejsca będą zbyt blisko siebie, a ja lubię wycieczki po rozległej równinie, oddzielającej tajemnicze góry północy od gorących źródeł doliny południa...

michal jak pieknie to ujołes, jestem pod wrazeniem... :)

Opal

Co Ty mi tu wyskakujesz z jakimś A, czy B  :lol: Patrz tam, gdzie wzrok nie sięga, wyżyn się trzymaj, bo niziny to tylko na plecach znajdziesz ;)

michal

Cytat: viola44 w 2009-07-06, 22:28:51
michal jak pieknie to ujołes, jestem pod wrazeniem... :)

;)

Cytat: Opal w 2009-07-06, 22:30:13
Co Ty mi tu wyskakujesz z jakimś A, czy B  :lol:

Ja nic nie sugeruję. W tej materii nie ma sądów a priori -- czego oko nie widziało, czego ręka nie dotknęła, czego usta nie posmakowały, czego nos nie wąchał... tego rozum nie ogarnie ;)

Cytat: Opal w 2009-07-06, 22:30:13
Patrz tam, gdzie wzrok nie sięga, wyżyn się trzymaj, bo niziny to tylko na plecach znajdziesz ;)

Ania, jak się patrzy na Kobietę piękną jak dobrze oszlifowany diament, to nie ważne z której strony -- góry, doliny, awers, rewers, z dexteru czy z sinisteru, ten sam blask. :) OK, koniec tych bzdur... ;)

Chcębyćzdrowy

TEST:
Tak wygląda mój rower na którym jeżdżę:
http://www.emotka.pl/emotikony/sport/09.gif

Opal

Ale bajerek :) i jak ładnie się uśmiecha :) Ja też taki chcę!!!

Chcębyćzdrowy

TEST:
Sorry ale test się nie powiódł :(

Opal

Chcębyćzdrowy

Patrzyłem, czy można wstawić bezpośrednio pod postem obrazek (gif).

Opal

Gifa widziałam i nie musi być zaraz pod tekstem. Może ktoś Ci podpowie jak to się wkleja.
Co ja robię tu, co ja tutaj robię? Czas na mnie - to siemANIA

Chcębyćzdrowy

Siema :D Dobranoc. Ja też uciekam bo mi się oczy zamykają. Pa :)

Adam319

Cytat: Chcębyćzdrowy w 2009-07-06, 22:58:48
Patrzyłem, czy można wstawić bezpośrednio pod postem obrazek (gif).

Można, ale Admin tego nie lubi więc jest to możliwość tylko teoretyczna. :-)

[załącznik usunięty przez administratora]

admin

Lubię, lubię, tylko żeby nie "ważyły" zbyt dużo, a po 30 dniach automat je usuwa...