Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Dzisiaj zjadłam kolację, pół godziny temu i nie wiem, czy teraz biegać? Myślę, że lepiej jeszcze trochę poczekać.

Chcębyćzdrowy

Pewnie tak. Z przepełnionym żołądkiem bieganie jest uciążliwe i nie sprawia tyle przyjemności 8)

renia

Ja jem mało..jak francuski piesek.. :wink:

Chcębyćzdrowy

To Twój organizm pracuje bardzo ekonomicznie jeśli mało jesz a mimo to masz dużo energii :)

renia

Dobre paliwo.. :D

Chcębyćzdrowy

Na pewno dobre paliwo. Natomiast ja u siebie zauważylem, że wykonuję wiele zbędnych ruchów łącznie z chodzeniem bo  często nie mogę wysiedzieć na jednym miejscu przez dłuższy czas. Już się zastanawialem nad tą swoją nadczynnością tarczycy, ale nie wyczuwam powiększonych woli na szyi  8)

renia

Wiesz, z tarczycą, to najlepiej sprawdzić poziom hormonów we krwi. Tarczyca nie musi być powiększona, żeby była chora. Ja miałam pomniejszoną.

renia

Idę biegać, bo się ściemnia. :)

Chcębyćzdrowy

Dziękuję za info. Życzę Ci przyjemnego truchtania :)

renia

No i się nabiegałam :P jestem zasapana bardziej, niż w inne dni. Lepiej jednak się biega z pustym żołądkiem  :)

_flo

zeby w ogole odnotowac efekty, to tak z godzine dziennie trzeba poswiecic
latwiej jest tez nabrac kondycji robiac trening interwalowy, czyli na przyklad na poczatek 10minut trucht / 5 minut chód /10/5/10... albo dowolnie inaczej, byle by starczalo energii na cala 1h

renia

Zastanawiam się nad tym, czy faktycznie nie robie błedu? Biegam tylko tyle, aż sie zmeczę i koniec. Zadowolona wracam do domu. Może rzeczywiscie powinnam przejść do marszu, odpoczać, a potem znowu biegać

renia

Kurcze, chciałam wziąć podgląd, ..a poleciało. :( Chciałam jeszcze dodać, że do tak intensywnego i długotrwałego wysiłku, nie wiem czy bym się zmobilizowała?Mimo wszystko,  moja kondycja zwiększyła się wyraźnie (kilkakrotnie dłuższa trasa biegu, niż pierwszego dnia). Szkoda, że "admin" milczy, może wyjechał?

_flo

Cytat: renia w 2009-07-10, 09:27:23
Biegam tylko tyle, aż sie zmeczę i koniec. Zadowolona wracam do domu.

bo biegasz za szybko. chodzi o to, zebys byla w stanie utrzymac jednolite tetno przez godzine, a w jakim stylu to zrobisz, to juz jest mniejszy problem (choc admin nieraz pisal i zapewne ma racje, ze bieganie jest najbardziej fizjologiczna forma cwiczen)
wiec imo, na poczatek marszobieg w zupelnosci wystarczy, a krotkie przebiezki (interwaly) maja wlasnie za zadanie bezbolesnie podniesc kondycje.

_flo

Cytat: _flo w 2009-07-10, 11:07:37
utrzymac jednolite tetno przez godzine

takie zebys jeszcze byla w stanie rozmawiac

renia

Dzięki za radę, wolę po staremu.

_flo

viola44

Cytat: renia w 2009-07-10, 11:25:43
Dzięki za radę, wolę po staremu.

:P renia, flo ma racje....nie ma nic gorszego jak w sposób nagły robić "karuzele sercu"

renia

Dzięki Ci Violu..Ty się na tym znasz..