Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Opal

Cytat: adampio w 2009-08-30, 13:24:42

Tez tak mysle, choc wiekowym koniaczkiem,whiski i starym porto albo czerwonym winem nie pogardze nie pogardze, choc bardzo sporadycznie.

Masz rację Adamie. Oczywiście nie piszemy tutaj o zalewaniu się trunkami, tylko o spożyciu małych ilości dla zdrowia. Nikt by też nie napisał takiej głupoty o nalewkach na spirytusie jak grizzly, gdyby miał  jakieś pojęcie o sposobie przygotowania nalewek i docelowym produkcie. Codzienne picie nawet śladowych ilości nie jest w moim zwyczaju, ale w gronie rodziny i przyjaciół, czasami wyciągam aromatyczne pyszności dla przyjemności :)

Ps. Od słów "kocham Cię" zaczął się mój dzisiejszy dzień i miło mi było x * milionowy raz usłyszeć te słowa :)

admin

renia

W Bułgarii - prawie jak na Podlasiu  :))

grizzly

Cytat: Opal w 2009-08-30, 13:39:20
...Nikt by też nie napisał takiej głupoty o nalewkach na spirytusie jak grizzly,
gdyby miał  jakieś pojęcie o sposobie przygotowania nalewek i docelowym produkcie...

Masz zle podejscie do opini niekompatybilnych ze swoimi wyobrazeniami
i to jest powazny problem, ktory na pewno ma i bedzie mial wplyw
na Twoje "zdrowie i dlugosc zycia" nie wspominajac o innych aspektach. :-)

Opal

Grizzly, jeżeli kiedyś uda Ci się napisać jakieś rzeczowe zdanie, logicznie sformułować swoje myśli, przedstawić swój pogląd w sposób daleki od bełkotu pyszałka, to może kiedyś przemyślę i potraktuję poważnie Twoje wypociny. Narazie to sugeruję Ci dogadzanie swojemu wielbicielowi Zenonowi na drugim forum. Swoją drogą, to ciekawa jestem, który z was odgrywa rolę faceta :) Nie myśl, że krytykuję - nie moje łóżko, nie moje dzieci. :lol:

grizzly

Cytat: Opal w 2009-08-30, 14:24:57
Grizzly, jeżeli kiedyś uda Ci się napisać jakieś rzeczowe zdanie, logicznie sformułować swoje myśli, przedstawić swój pogląd w sposób daleki od bełkotu pyszałka, to może kiedyś przemyślę i potraktuję poważnie Twoje wypociny. Narazie to sugeruję Ci dogadzanie swojemu wielbicielowi Zenonowi na drugim forum. Swoją drogą, to ciekawa jestem, który z was odgrywa rolę faceta :) Nie myśl, że krytykuję - nie moje łóżko, nie moje dzieci. :lol:

Opal lepiej bys zrobila, zapraszajac misia na swoja "naleweczke"
a Ty "naginasz fakty"! :-)

adampio

Cytat: admin w 2009-08-30, 13:54:51
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wodka-domowej-roboty-ratunkiem-dla-kraju,wid,11440224,wiadomosc.html?ticaid=18a85 - i jeszcze przeszkadzają niektórym dobry trunek owocowy produkować! ;(

Oj pamietam te czasy jak na goralskie wesele, gdzie malo przyjsc 300 osob, zamawialo sie beczke spirytusiku i robilo 1300-1500 butelek miodowki. Akcyzy oczywiscie sie tez nie placilo, bo spirytus byl z przemytu ( najczesciej francuzki ). Czasy sie zmienily. Teraz robi sie na spirytusie "nie wiadomo skad", byle glowa sie kiwala.

Tu, w tym temacie, grupy germanskie bija nas na glowe. Mam na mysli kulture picia. Na weselu dunskim nie ma innych trunkow jak wino i piwo. Pewnie, ze sa imprezy na ktorych jest tzw. snaps ( wodka na bazie ziemniakow 42-45 %) ale takie imprezy koncza sie najczesciej po goralsku.....bijatyka.

Biedny ten dunski narod.

grizzly

Cytat: adampio w 2009-08-30, 14:41:38
...Na weselu dunskim nie ma innych trunkow jak wino i piwo...

Czasy sie zmieniaja i kto to wie co bedzie dalej
w przedmiocie uzywek a pole do popisu jest coraz wieksze. :-)

Ja wyznaje zasade, ze przyjemnosc nie powinna byc szkodliwa,
oczywiscie to jest taki "azymut" nie wykluczajacy spozycia "nalewki" z Opal :-)

admin

Tu podaję dwa bardzo dobre suplementy dla każdej diety (choć nie są konieczne!):

1. http://www.apteka.gda.pl/ziola-szwedzkie-bitner-p-2108.html
2. http://www.jagermeister.com/#/int-en/home

adampio

Cytat: admin w 2009-08-30, 14:51:29
Tu podaję dwa bardzo dobre suplementy dla każdej diety (choć nie są konieczne!):

1. http://www.apteka.gda.pl/ziola-szwedzkie-bitner-p-2108.html
2. http://www.jagermeister.com/#/int-en/home

Zoila szwedzkie probowalem i zawsze po ich spozyciu bylem przeziebiony. Dziwne. To samo mialem z cukirkami ziolowymi, tu nie pamietam firmy wiem, ze byla szwajcarska mieszanka ziol.

Natomiast po Jagermeister zawsze mialem inne objawy, najczesciej zwiazane z balancem. Jakos dziwnie srodek ten atakuje balans czlowieka ;)

admin

"adampio"
wychodzi na to, że powinieneś unikać tego rodzaju trunków stosowanych nawet w dawkach leczniczych ;)

adampio

Cytat: admin w 2009-08-30, 15:06:48
"adampio"
wychodzi na to, że powinieneś unikać tego rodzaju trunków stosowanych nawet w dawkach leczniczych ;)

Dlatego wlasnie omijam je wielkimi lukami a lecze sie maslem. ;)

renia

Teraz, z dzieciakami wybieram się na testowanie nowego basenu :)) Biegi będę mogła sobie w takim razie dzisiaj odpuścić :)

viola44

A ja za chwile będę robić szpagat.....:-)

[załącznik usunięty przez administratora]

renia

No i basen wypróbowany. Ładny, z różnymi bajerami (zjeżdżalnia, jacuzzi, sauna, strumienie w formie biczy wodnych), ale mały, taki hotelowy. Dobrze, że moje dzieciaki są bardziej "światowe" ode mnie, bo sama to bym nawet szafki w szatni nie otworzyła - pierwszy raz widziałam taki czytnik w opasce na rękę (prawie jak elektroniczna obroża dla więźniów ;))
Nie jest jednak łatwe to późne macierzyństwo :) Zamiast siedzieć sobie wygodnie,albo leżeć na kanapie - to się włuczę po plażach, jeziorach i jeszcze basen na dokładkę.

adampio

To bardzo dobrze. Od siedzenia na kanapie dostaje sie duza......wiesz co?! ;)
Ale takie odwiedziny basenu zastapilas bieganie? Chyba, ze zrobilas jakies 500 metrow!

renia

Coś Ty! Ja i 500 metrów? Więcej czasu siedziałam w jacuzzi, niż pływałam. :))
Ale ja wciąż, powoli i skutecznie doskonalę swoją kondycję i za jakieś 10 lat, to może coś .. no nie wiem co  - urwał mi się wątek. Ale pożyjemy i zobaczymy co będzie za 10 lat ;-))

renia

Jeszcze się pochwalę, że mój synek najmłodszy nauczył się w tym roku pływać i już cała rodzinka potrafi  :))

adampio

No to superowo. Teraz tylko plywac, biegac i motionowac....a wszystko bedzie dobrze. ;)

renia

Dzięki"adampio"..tylko nie wiem co znaczy to motionować?