Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Pomogło.. :lol: :wink:
Ty wiesz, że ja się uczę  :lol: .. a ja wiem, że o Tobie, że nic nie wiem..  :roll: :wink:

admin

Dziś jest dobry dzień na bieganie!
Wyjątkowo sprzyjająca pogoda tej jesieni.

Kto może - BIEGAJ!  :D

ali

Cytat: admin w 2009-11-29, 08:50:31
Dziś jest dobry dzień na bieganie!
Wyjątkowo sprzyjająca pogoda tej jesieni.

Kto może - BIEGAJ!  :D
gdzie dobry?????
wczoraj był piękny
dziś od rana  siąpi

Opal

Cytat: ali w 2009-11-29, 12:14:58
gdzie dobry?????
wczoraj był piękny
dziś od rana siąpi

Gdzie siąpi? :lol:
Słońce tak po oczach daje, że ledwie monitor widzę.
Normalnie wiosna panie sierżancie ;)

renia

Na Wybrzeżu siąpi.. :( ..panie sierżancie.. :wink: 

Radzio

Dziś nie biegałem, ale za to "cały" dzień stepowałem po drabinie. :)
Szkoda, że sam. ;) :D :D  8)

renia

Dwójki osób drabina by mogła nie wytrzymać..  :roll: ..gorzej by miał ten na dole..  :roll: :wink:

admin

http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Duzo-cwicz-pozniej-sie-zestarzejesz,wid,11734901,wiadomosc.html - tak BIEGANIE jest najzdrowszą formą aktywności fizycznej. 60-80km tygodniowo... powstrzymuje skracanie telomerów!  :shock:
Dziś pada, ale nic to. Normę trzeba wykonać! Do 13.00 tylko pół godzinki... :D

BIEGAJ!  :D

renia

Jednak ta pogoda jest sprawiedliwa. U nas dzisiaj nie pada i cieplutko - jak na grudzień.. :wink:

admin

Cytat: admin w 2009-12-01, 12:31:58
BIEGANIE jest najzdrowszą formą aktywności fizycznej.

No, ale nie byłbym sobą, gdybym nie ostrzegł, że naukowcy udowodnili:
w niektórych przypadkach bieganie może doprowadzić do nagłej śmierci spowodowanej niewydolnością układu krążenia, zagęszczenia krwi prowadzącego do zatorów i zakrzepów - częto ze skutkiem śmiertelnym, przyspieszenia zmian miażdżycowych szczególnie narządowych!, ciężkiego kalectwa spowodowanego zniszczeniem stawów z "endoprotezami" włącznie, niedokrwistości z powodu miażdżenia krwinek w stopach, obrywania narządów wewnętrznych (przez to koń - dostosowawczo do cwału - nie ma anatomicznie woreczka żółciowego), zakwaszenia metabolicznego organizmu do stanów euforycznych i zatrucia acetonem włącznie, napadami głodu, powodującymi gwałtowne tycie i wiele jeszcze można wymienić cięzkich powikłań spowodowanych bieganiem, ale ... Wystarczy!
Dlatego niektórym bieganie winno być ZAKAZANE ze względów zdrowotnych!

BIEGAJ  :D

renia

renia

Cytat: renia w 2009-12-01, 15:43:26
Apiat swoje.. 8)

To nie odnośnie biegania   :roll: ..tylko jego "szkodliwości"..   8)

admin

A o łysieniu i puchlinie kolan*, która niektórych potrafi wyraźnie zbagatelizować...- wspominałem?  :wink:

* - przypadek udokumentowany w "Trzech panów w łódce nie licząc psa", choć nie dotyczy biegania!

ali

Cytat: renia w 2009-12-01, 13:10:39
Jednak ta pogoda jest sprawiedliwa. U nas dzisiaj nie pada i cieplutko - jak na grudzień.. :wink:
Renia
parę kilometrów na południe   dalej siąpi
wczoraj było względnie  bez opadów

Opal

Ali, dzisiaj na pocieszenie powiem, że u mnie też chwilę siąpiło. Cudowna pogoda :)

renia

Cytat: ali w 2009-12-01, 19:03:16
Cytat: renia w 2009-12-01, 13:10:39
Renia
parę kilometrów na południe   dalej siąpi
wczoraj było względnie  bez opadów

"ali" jak tylko się pochwaliłam, że u nas nie pada, to zaraz zaczęło.. :( z biegania nici.. :?

renia

Cytat: admin w 2009-12-01, 18:55:22
A o łysieniu i puchlinie kolan*, która niektórych potrafi wyraźnie zbagatelizować...- wspominałem?  :wink:

Zapomniałeś  :roll: ...o odpadaniu narządów zewnętrznych też..  :lol:

admin

:lol: - o właśnie! Zapomniałem...   :shock:

Grażyna

Zamiast biegać można sobie chodzić na tzw. spacery,jeśli brak ,,zdrowia"

renia

Każda forma aktywności fizycznej (oprócz wyczynowej) jast zdrowa - tym bardziej gdy jest wykonywana na świeżym powietrzu.  :D