Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Radzio w 2012-01-03, 06:18:30
Cytat: renia w 2012-01-01, 20:31:39
Może... :shock: :P

Wiem!
Powyższy efekt bardzo łatwo osiągnąć.
Wystarczy "odrobinę" zwiększyć tempo biegu lub marszy, a w ostateczności przykręcić "śrubę" w orbitreku  i  ...
efekt "szerokich" oczu i języka "do pasa" może zostać osiągnięty. :D

Wczoraj miałem zaprawę w niewielkim, zimowym deszczu, za to dziś ... z pewnością go nie będzie.  :lol:

Radzio, Ty chyba chcesz, żebym ja ducha wyzionęła... :shock: :lol: :P

renia

Może wanna by była lepsza... :roll: bo ten prysznic Cię dobije... :shock: :lol: :P

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-03, 07:23:48
Może wanna by była lepsza... :roll: bo ten prysznic Cię dobije... :shock: :lol: :P
A może w ogóle przestać się myć? :roll: Ostatecznie częste mycie skraca życie. Mycie nóg to twój wróg. Taaaak sprawa godna przemyślenia. :roll:  :lol: :lol:

renia

Jakieś zmiany w nowym roku by się przydały... :roll: takie np. ludy pasterskie chyba często się nie myją i też żyją. Ale wtedy by trzeba było zamieszkać gdzieś na pustelni... :( :lol:

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-03, 07:30:03
Jakieś zmiany w nowym roku by się przydały... :roll: takie np. ludy pasterskie chyba często się nie myją i też żyją. Ale wtedy by trzeba było zamieszkać gdzieś na pustelni... :( :lol:
I to długo żyją :shock:. Oooo może odkryłyśmy sekret długowieczności  :shock:. A tacy Indianie Q'uero w ogóle się nie myją. Maja bardzo grubą skórę , nawet wszy znajduje się w ich włosach (no osobiście , aż tak długowieczna z powodu wszy to może ..... hm :roll: pominę to milczeniem) . Mimo wszystko coś jest na rzeczy. :? :roll:

renia

Zobacz Dasna, dawniej dzieci dopiero co narodzona zaraz myto. Teraz od tej praktyki odstąpiono...Nawet czytałam, że małe dzieci od codziennych kąpieli dostają częściej uczulenia i alergie skórne...Siostra mi mówiła, że Niemczech lekarze nie zalecają codziennych kąpieli dzieci...Włosy codziennie myte, też są slabsze...chociaż czasami inaczej się nie da... :? Może te szampony tak działają, że trzeba włosy codziennie myć...Ja myję co drugi dzień, ale drugiego dnia już nie są takie ładne i je upinam do góry...

Dasna

Przesadna czystość powoduje wyjałowienie organizmu. Ja myję włosy raz na tydzień albo raz na 5 dni i jest ok. Bieganie zmusza mnie do codziennego prysznica , ale tak to co drugi dzień , jeśli nie biegam , nie ćwiczę , nie jeżdżę na rowerze. :D

renia

Z moimi włosami musi być coś nie tak...Może powinnam z kupnych szamponów zrezygnować...Moja córa też myje albo codziennie, albo co drugi dzień... :?

Dasna

Im częściej myjesz,  tym bardziej masując skórę głowy pobudzasz gruczoły łojowe. A reklamy szamponów robią swoje. Indianie w ogóle natłuszczają swoje włosy. :wink:

Radzio

Cytat: Dasna w 2012-01-03, 08:15:29
... Indianie w ogóle natłuszczają swoje włosy. :wink:

A Indianki?  :lol:

Cytat: renia w 2012-01-03, 07:21:23

.... ducha wyzionęła... :shock: :lol: :P

I w tym stanie osiągniesz idealny wytrzeszcz połączony z wysuniętym daleko na brodę językiem. ;) Brawo!

11km, bo jest +7oC i słonecznie... i już. :D

renia

Cytat: Radzio w 2012-01-03, 10:02:29

I w tym stanie osiągniesz idealny wytrzeszcz połączony z wysuniętym daleko na brodę językiem. ;) Brawo!

Radzio, uważaj, żebyś Ty przypadkiem wytrzeszczu nie dostał połączonego z wywieszonym językiem... :shock: :P :evil: :lol:

Dasna

Radziu  :lol:miałam na myśli ogól społeczeństwa indiańskiego w tym osobniki płci żeńskiej. :lol:

Radzio

Dasna

Dziś wieczorne bieganie podobało mi się. 4 km zaliczyłam spokojnie. Piękne niebo. Ciemnoszare i granatowe . Te dwa kolory odcinały się od siebie miękką linią. Na bezchmurnym granatowym pięknie świecą gwiazdy. :D

Blackend

Skoro biegasz wieczorem to pewnie po betonach (asfaltach itp.) - jak kolana?

administ

To fakt - biegając trudno patrzeć jednocześnie w niebo i pod nogi!  :wink: :D

Dasna

Kolana wręcz mi się zrehabilitowały. Myślę , ze maja tu swoja zasługę też zimno -ciepłe natryski i dobre obuwie. :D Świtem też nie wbiegam do lasu, Nie będę ryzykować.

Blackend

Cytat: admin w 2012-01-04, 18:39:16
To fakt - biegając trudno patrzeć jednocześnie w niebo i pod nogi!  :wink: :D
Dokładnie :) Czasami złapał mnie zmierzch i o kontuzję na wystających korzeniach nie było trudno.  :)

Blackend

Cytat: Dasna w 2012-01-04, 18:39:32
Kolana wręcz mi się zrehabilitowały.

A ja się na betonach załatwiłem. Być może obuwie było nie te? W każdym bądź razie na asfalty nie dam się już namówić  :)

Radzio

A dzień coraz dłuższy... ;) :D
6km za dnia... będzie. :D