Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

to już nie XIX wiek. Przypominam.  ;-)

Anulka177

Chciałabym się z wszystkimi przywitać i oświadczyć, że od dziś biegam z wami  :D

administ

Niestety mam przerwę zimową, ale nie omieszkam się pochwalić biegiem otwarcia, jakby co.

Diogenes z Synopy

hejka.

niestety ja tylko pływami i jeżdżę na rowerze. Musisz sama dać se radę.   ;-)    Doktor nie kazał się przemęczać, jakby co  ;-)

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-02-12, 18:27:16
Chciałabym się z wszystkimi przywitać i oświadczyć, że od dziś biegam z wami  :D

Witaj Anulka.  :D Piękne wejście, a właściwie to wbiegnięcie... :wink:

Anulka177

Jak można się nie przemęczać, skoro człowieka energia rozpiera? No chyba, że to minie z czasem?  :roll: :?:

RafałS

Ja mam również przerwę zimową tzn. nie piszę chwilowo o bieganiu bo nic nowego nie odkryłem, nic ciekawego. W kółko to samo, biegu biegu biegu...  :)

Diogenes z Synopy

Cytat: Anulka177 w 2016-02-12, 19:27:32
Jak można się nie przemęczać, skoro człowieka energia rozpiera? No chyba, że to minie z czasem?  :roll: :?:

nieoptymalnie, nieekonomicznie. Trzeba więcej jedzenia wtedy kupować ;-)  Na razie jest tanie, a co będzie gdy podrożeje? ;-)  .

CytatJedynie pozostała mi nietolerancja na nabiał,

mi też na początku z pół roku może dłużej, chlupało coś w brzuchu np po kubku śmietanki z kakao. Teraz jadam śmietany jak chleb kiedyś .   :D

CytatNo chyba, że to minie z czasem?

Renia, minie?  ;-)

renia

Widać po minie... 8)

Diogenes z Synopy

renia

Ale spacery są codzienne, ćwiczenia na mięśnie brzucha ostatnio  8) też codziennie, orbitrek średnio co drugi dzień. Po kompletnym rozleniwieniu się jest znacząca poprawa... :D

Anulka177

Tak naprawdę to dzięki Reni zaczęłam biegać!  :shock: :D Bo zobaczyłam w niej pokrewną duszę  :) Ja wcześniej NIGDY nie biegałam, prędzej rower, czasem basen, uważałam, że bieganie nie dla mnie... A potem przeczytałam tutaj, że Renia bez wielkich rekordów zaczęła troszkę biegać, więc myślę, to i ja spróbuję. I jak na razie fajnie idzie, dziś 5km w niecałe 24 minuty  :)

Chociaż skłamałabym... raz biegłam.... jak uciekaliśmy z pola truskawek bo nas gospodarz przyłapał  :D

renia

:D A to bardzo się cieszę, że moja (w sumie niezbyt wielka 8)) aktywność fizyczna mogła być aspiracją dla innej osoby.
Czasami nawet kogoś niewłaściwe działanie pokazuje nam jak robić nie warto... :lol:  :wink:
Może teraz Ty mnie zmobilizujesz do większej systematyczności w ćwiczeniach... :roll:
Do biegu już chyba nie wrócę, :roll: ale planujemy (z mężem) od wiosny zacząć wycieczki rowerowe... 8)

Anulka177

Cytat: renia w 2016-02-12, 21:45:36
Może teraz Ty mnie zmobilizujesz do większej systematyczności w ćwiczeniach... :roll:

Nie ma sprawy, będę twoim coachem  :P

Maniek

Cytat: Anulka177 w 2016-02-12, 21:36:48
I jak na razie fajnie idzie, dziś 5km w niecałe 24 minuty  :)

No to idzie bardzo fajnie, jak na początek rewelacja, pogratulować!
Swoją drogą chyba chudzinką jesteś...?

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-12, 20:16:10
czyli minie  ;-)
Renia jest fachowcem w rzucaniu biegania, na pewno pomoze :D
Work Buy Consume Die

renia

Rzuciłam bez plastrów... 8) :lol:

Anulka177

Cytat: Maniek w 2016-02-13, 07:35:30
Cytat: Anulka177 w 2016-02-12, 21:36:48
I jak na razie fajnie idzie, dziś 5km w niecałe 24 minuty  :)

No to idzie bardzo fajnie, jak na początek rewelacja, pogratulować!
Swoją drogą chyba chudzinką jesteś...?

No właśnie Maniek, że nie jestem :( Jeszcze wciąż gubię zbędny balast. I nie wiem co z tym czasem, bo już ktoś mi zwrócił uwagę, że jest za krótki. Biegam z endomondo, czy on mógł jakoś zafałszować wynik? Bo przecież ja szwindli nie robię bo i po co?

Maniek

No to jak nie jesteś chudzinką i nie biegałaś wcześniej, to faktycznie czas jest 'krótki', a dystans na początek długi. Albo masz talent biegowy...

Endomondo zasadniczo nie powinien strasznie oszukiwać, jak będziesz miała powtarzalność dystansu podczas kolejnych biegów,
to się upewnisz, czy nie zrobił jakiegoś dużego błędu.

Anulka177

Dziś namówiłam męża, żeby pobiegł ze mną i sprawdził, co z tym czasem (czy też z odległością) Ja biorę endo, on garmina i mierzymy. Niech tylko się ściemni....  8) :)