Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Jesteś uzależniony. :? :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-07-29, 16:24:16
Jesteś uzależniony. :? :lol: :lol:
Bez wątpienia, od najlepszej endorfinki ;)
Ale przerwy są elementem treningu, receptory opioidowe w mózgu też muszą się uwrażliwić na nowo, żeby dobrze klepało :)

Dasna

Dzisiaj Wiktor sam określił trening jako ciężki. :D I większy ciężar i więcej podejść.

1.Rozgrzewka
2.Взятя на грудь с виса ( zarzut z wiszenia, już mi się języki mylą  :?) 5 x 1 30 kg
3.Толчок от груди (podrzut z piersi) 5 x 1 30 kg prawie lekko, jest postęp.
4.Ciąg podrzutowy 3 x 3 65 kg
5.Przysiady tylne 3 x 2 55kg uuuu, poczułam wagę sztangi
6.Brzuch
7.Rower 10 min.

renia

Jaka temperatura jest tam na siłowni? :roll:

Dasna

Cytat: renia w 2014-07-30, 14:51:30
Jaka temperatura jest tam na siłowni? :roll:
Na pewno wysoka. Jest jakaś tam klima, ale nie czuć. Ok. 25- 28 st. jest.
Ale jak temperatury spadną jak lekko będzie podrzucać i rwać. :D :D

renia

Sztanga sama będzie się rwała w górę, ciężko będzie ją przy podłodze zatrzymać... :lol:

Gavroche

Ten podrzut z piersi to jakiś rodzaj pushpressu?

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-07-30, 15:05:02
O właśnie, tylko na nożyce i oczywiście mam wytrzymać, proste ręce ( bo sędziowie nie zaliczą, Wiktor się śmieje  :?) i potem przód, tył dostawić.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-07-30, 15:11:56
O właśnie, tylko na nożyce i oczywiście mam wytrzymać, proste ręce ( bo sędziowie nie zaliczą, Wiktor się śmieje  :?) i potem przód, tył dostawić.
W rosyjskiej i radzieckiej nomenklaturze było: zarzut jako jeden takt, nadrzut jako drugi takt, a całość to podrzut.
W Polsce zarzut, podrzut i podrzut, wygląda na to, że Ukraina ma podobnie. :D

Podrzut był logiczną kontynuacją zarzutu w tej rozpisce, bardzo dobra kolejność (ja bym się przyczepił do tej rozgrzewki na początku, ale już o tym mówiliśmy :lol:), logiczny i zgodny z podręcznikiem trening.
Góra Ci się wzmocniła, co? ;)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-07-30, 15:38:16
W rosyjskiej i radzieckiej nomenklaturze było: zarzut jako jeden takt, nadrzut jako drugi takt, a całość to podrzut.

Podrzut był logiczną kontynuacją zarzutu w tej rozpisce, bardzo dobra kolejność (ja bym się przyczepił do tej rozgrzewki na początku, ale już o tym mówiliśmy :lol:), logiczny i zgodny z podręcznikiem trening.
Rozgrzewki (tej o której pisałam) Wiktor nie odpuści, nawet nie ma co się pytać. :lol:
Góra mi się wzmocniła i wygląd zmienił.
We wtorek, kaptury po treningu miałam pod uszami. Nie wspomnę o innych. :lol:

administ

Może przegiąć!  :wink:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-07-30, 15:42:52
Cytat: Gavroche w 2014-07-30, 15:38:16

Rozgrzewki (tej o której pisałam) Wiktor nie odpuści, nawet nie ma co się pytać. :lol:
Góra mi się wzmocniła i wygląd zmienił.
We wtorek, kaptury po treningu miałam pod uszami. Nie wspomnę o innych. :lol:
Fajnie jak szkielet opina się ciałem zgodnie z tym, co robimy w danym cyklu, lubię to ;)

Dasna

Ja też.  :D
Najbardziej jestem, nieśmiało zdumiona, moim brzuchem. W życiu nie miałam, ba nie mówię o kaloryferze, ale o jako tako zarysowanych mięśniach (prosty , skośny), takiego brzucha. Nawet jak kiedyś, 3 lata ostro pakowałam na siłowni, mój brzuch zawsze był w opłakanym stanie.
A teraz, Sasha oglądając moje zdjęcie z Wiktorem na siłowni, zwróciła uwagę. To pani ma takie "kubiki" na brzuchu ? :shock: Ale przyjemnie.  :D
Oczywiście daleko do kaloryferka, ale coś tam, coś tam się kluje. :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-07-31, 07:36:51
Ja też.  :D
Najbardziej jestem, nieśmiało zdumiona, moim brzuchem. W życiu nie miałam, ba nie mówię o kaloryferze, ale o jako tako zarysowanych mięśniach (prosty , skośny), takiego brzucha. Nawet jak kiedyś, 3 lata ostro pakowałam na siłowni, mój brzuch zawsze był w opłakanym stanie.
A teraz, Sasha oglądając moje zdjęcie z Wiktorem na siłowni, zwróciła uwagę. To pani ma takie "kubiki" na brzuchu ? :shock: Ale przyjemnie.  :D
Oczywiście daleko do kaloryferka, ale coś tam, coś tam się kluje. :lol:
Wiesz co myślę o pakowaniu :lol:
Przy treningach funkcjonalnych, wygląd idzie w parze ze sprawnością, nie jest może śliczny i okrąglutki, jak to Zyon mówi: "american style", ale na pewno robi wrażenie 8)
A te trzy lata siłowni też nie poszły na marne, poczytaj:
http://eathealthyworkhardstaystrong.blogspot.com/2013/06/pamiec-miesniowa-powrot-do-formy-po.html
http://infogis.home.pl/pbk/node/232
http://www.trening-indywidualny.pl/zdrowie,szczegoly,roznica-w-treningu-na-sile-i-mase-miesniowa,186.html

Dasna

Cyt:
"Jako ciekawostkę warto tutaj zaznaczyć, że osoby które w przeszłości stosowały środki dopingujące, nawet po kilku latach, gdy ich wykrycie nie jest w żaden sposób możliwe mają przewagę nad sportowcami "czystymi", zresztą na tym mechaniźmie opiera się cała kulturystyka naturalna- nie ma tam osób które budowały formę bez dopingu, a jedynie osoby które zaprzestały wspomaganie parę lat wstecz.
Tutaj rodzi się więc pytanie czy jest sens walczyć z dopingiem w sporcie, jednak jest to długi temat na osobny artykuł, którego nie będę teraz rozwijał."
:roll:

Gavroche

:(
Regularne treningi od okresu dojrzewania robią podobną robotę, z komórkami satelitarnymi, jak SAA.
Cóż, są drogi szybkie oraz malownicze :D

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2014-07-31, 08:37:21

Wiesz co myślę o pakowaniu :lol:
Przy treningach funkcjonalnych, wygląd idzie w parze ze sprawnością, nie jest może śliczny i okrąglutki, jak to Zyon mówi: "american style", ale na pewno robi wrażenie 8)

true story :)

Dasna

Komórki satelitarne- ciekawe, ciekawe. :roll: B. ciekawe. Przyszłościowe, mam nadzieję, że szansa dla ludzi po ciężkich urazach.

Zyon

Work Buy Consume Die