Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A co tu chrzanić? ;)

Blackend

administ

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-05-06, 20:09:22
He, he, dobrze się poczułaś po zawodach, to i pewności nabrałaś.
Poza tym najpierw docisnęłaś treningowy pedał gazu, a potem zluzowałaś, to jest najlepszy anabolik na świecie. ;)

Rwanie i siady tylne bardzo ładnie, nie podoba mi się tylko wyciskanie zza głowy, za dużo moim zdaniem, choć nie znam Twojego maksa w żołnierskim.
W PC wyciskanie z tyłu służy innym celom niż wzrost siły obręczy barkowej w ruchu pchającym.
To ćwiczenie służy lepszemu ułożeniu sztangi w siadach tylnych, dlatego często robi się je w ten sam dzień.
Ale powinny być to naprawdę nieznaczne obciążenia, po kilka powtórzeń, ponieważ w tej pozycji mocno dostaje po dupie pas rotatorów.  8)
Zgadza się.
Od razu na koniec treningu podszedł do mnie trener Viktora i pokazał ćwiczenie z girją na odciążanie kręgosłupa. Takie ale wiosłowanie. Oczywiście powiedziałam mu o Tobie. :D

Gavroche

:D
Właśnie takiego starego, ruskiego trenera Ci zazdroszczę. 8)
Taki to ma głowę nabitą różnymi zakurzonymi ćwiczeniami i nie jest zmanierowany współczesną "nauką kulturystyczną". :D
Pewnie Wiktor też nie, ale wiesz o co cho. ;)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-05-07, 07:46:54
Taki to ma głowę nabitą różnymi zakurzonymi ćwiczeniami i nie jest zmanierowany współczesną "nauką kulturystyczną". :D
Tak, tak.

No i ta atmosfera w klubie. Chłopaki (niektórzy) już się ze mną witają. Patrzą jak ćwiczę. Wczoraj (trochę się popisywałam) przy ciągu rwaniowym, to widziałam , że ok. Nawet zdziwieni. A talerze tylko dzwoniły i dynamika była. :lol: :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-05-07, 07:46:54
Córka Vasilija dziękowała ma na FB za słowa uznania dla Ojca i wstawienie jego zdjęć sprzed 35 lat.

Tak, on nie ogląda YT, on to ma wszystko w głowie i wypracowane.

A w sali czasem aż kurz się wzbija jak chłopaki łupną sztangą o ziemię. :lol: :lol: A talerze to nie które się rozwalają a stojaki bujają. Ale to ma smaczek. jutro też Dynamo.

Gavroche

:lol:
Dajesz się podpuszczać własnemu ego? :P
Ja czasem też na komercyjnych siłowniach. ;)

Klimat w klubie daje +25 do siły.  :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-05-07, 07:57:10
:lol:
Dajesz się podpuszczać własnemu ego? :P
Ja czasem też na komercyjnych siłowniach. ;)

Klimat w klubie daje +25 do siły.  :D
Mh. Z korzyścią dla siły i techniki, bo się przykładałam, żeby jak najlepiej wypaść. To odpuszcza sobie ten grzech, próżność. :lol: 8) :lol:

Tak i jeszcze ćwiczę z Rita , 13- latką, która skubana chce ze mną rywalizować. :lol: :lol: No i jak tu się nie starać. :lol: :lol:

administ

Można spocząć na laurze, bo medal jest! ;)
I to gold...  :D

Dasna

Cytat: admin w 2015-05-07, 08:20:04
Można spocząć na laurze, bo medal jest! ;)
I to gold...  :D
Ta Ty szo! :shock:
Przede mną Polish Cup. Jesień. 8)

administ

O!  :shock:
Polish Cup, a gdzie? :roll:

Dasna

Cytat: admin w 2015-05-07, 08:25:24
O!  :shock:
Polish Cup, a gdzie? :roll:
W Trzciance, chyba.

administ

A to trochę bliżej... ;)

Dasna

Wczoraj nie trenowałam, ale w mordę jeża mam takie pieprzone DOMS-y, że aż mną telepie. Wczoraj to miałam takie rwania, że głowa mała.

To radzili mi wypić 5 g Kreatyny i 6 g BCAA co też zrobiłam, potem gorąca kąpiel. Dzisiaj też mną telepie, mam dreszcze i mniejsze rwania. To wszystko w obręczy barkowej i przedramionach.
Oczywiście inni sztangiści mi piszą , że spoko luzik . Oni tez tak mają. A to wszystko po popisach w ciągu podrzutowym. Było perfect to teraz cierpię. :lol: :lol:

Oooo, marzę o treningu , bo rozgrzeje , rozruszam mięśnie i przejdzie Będzie mniej rwało. Już wypraktykowałam.  8)

renia

Dasna, zwolnij... 8)

Gavroche

Jasne, przepłukanie krwią dobrze robi. :)
Powinnaś wczoraj leciutkie 2-3 seryjki pompek i przysiadów sieknąć.

Nie lubię "zakwasów", wg mnie są wyznacznikiem zbyt rzadkiego, chaotycznego i opartego na ego treningu. :P
Ale kilka razy w życiu się tego nie ustrzegłem, raz pamiętam, po siadach tylnych, miałem gorące i spuchnięte uda, ciary, podniesioną temperaturę, brak apetytu i bezsenność.
Przypuszczam, że było już na granicy rabdomiolizy, ze dwa tygodnie naprawiałem te nogi, a powrót do pełnej sprawności to z miesiąc zajął. :lol:
http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Rabdomioliza

MariuszM

kreatyna i BCAA nie dalo rady? :shock:

Gavroche

Kofeina i aspiryna bardziej by pomogły, a najbardziej czas. :D