Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-09, 16:05:14
Cytat: Gavroche w 2013-11-09, 16:03:38
Cytat: Dasna w 2013-11-09, 15:44:28
Prawdziwe ćwiczenia, prawdziwe ćwiczenia. Mmmm. :?
:lol: :lol:
No, takie dla chłopczyka i dziewczynki.
Przypuszczam, że z obawy o jakieś uszkodzenia trzymasz się maszyn i wyciągów.
A jest dokładnie odwrotnie, to one wymuszają nienaturalną dla 90% ludzi trajektorię i powodują kontuzje.
Sztanga, ławka i stojaki, to wszystko czego potrzeba.
Ile trwa Twój trening przeciętnie?
1,5 godz.
Jak zawodowego kulturysty :D
Spokojnie można to skrócić o połowę, z tym samym lub nawet lepszym efektem.
Ćwiczenia złożone są ekonomiczniejsze, 3-4 ćwiczenia, 2-3 razy w tygodniu i za rok inny człowiek :D
Ale to pieśń przyszłości, mam wrażenie, poukładasz to sobie we własnym tempie i samo wyjdzie.

Dasna

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-11-09, 16:38:26
http://fitness.sport.pl/fitness/1,107701,11288172,Trening_silowy_dla_kobiet__TAK_.html
Tak, właśnie tak. Usłyszałam , tu w klubie, że ćwiczenia na wolnych ciężarach są kontuzjogenne. To co tu napisane wszystko właśnie tak się odbywa.
Mmmm, dobry artykuł.  :roll: Dzięki.

Radzio

Cytat: Dasna w 2013-11-09, 15:32:09
Cytat: MariuszM w 2013-11-09, 15:24:34
Dasna, po co Ci te maszyny ginekologiczne na uda? Raz się uda, drugi raz się nie uda-szkoda na nie czasu. Przysiady,wykroki z hantlami szybko Cię "wysmuklą" ;)
Nie chce wysmuklenia nóg. mam je za chude. Chcę dobrze je umięśnić. :wink:

Ależ wykroki z talii pchają do ud. :) Bowiem niby skąd mają pchać, jeśli w udach pustka. ;) Znaczy kiedy jest taalia. :D Znaczy, kiedy jej nieema. :lol:
Nieważne. DObrze prawi Mariusz. :D

Dasna

:D Wyspałam się , najadłam i jestem zregenerowana. :D
Dzisiaj trening z Jurijem i będę mu mówić o martwym ciągu, żebyśmy zaczęli ćwiczyć.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-12, 10:28:55
Dzisiaj trening z Jurijem i będę mu mówić o martwym ciągu, żebyśmy zaczęli ćwiczyć.
No, ciekawe :D

renia

Też mi temat... :? :lol:

Zyon

Mow mu w 3 seriach po 8 powtworzen  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-11-12, 11:53:06
Mow mu w 3 seriach po 8 powtworzen  :lol: :lol:
Powiem mu, że jest taki Zyon, który widać uważa go za nie kumatego, żeby gadać 3 po 8. :lol: :lol:

renia

:lol: to już chyba lepiej gadać 3 po 3... :lol:

MariuszM

Cytat: renia w 2013-11-12, 13:01:19
Na takie tematy, tylko z Mastro Gie :) :D :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-12, 13:08:40
Cytat: renia w 2013-11-12, 13:01:19
Na takie tematy, tylko z Mastro Gie :) :D :lol:
Jurij powinien powiedzieć to samo :D

Dasna

Dzisiaj polnyj fengszyj. :D

Powiedziałam na wstępie, że chcę martwy ciąg. Jurij zapytał czy na prostych nogach? Ja, że tak. A czym gotowa? Żem gotowa. No to czwartek- martwy ciąg. :D

A dzisiaj na początek wyciskanie sztangi w leżeniu 3x 15 25 kg.
Butterfly 3x 15 15 kg
I pompeczki z kolan :? 3x10, ale, ale jest postęp. Styl pozostawia wiele do życzenia  :lol:, ale się bronię.
Potem wyciskanie na maszynie siedząc 3x 15  15 kg.
I ćwiczenie z zakresu TRX , takie naciąganie sprężyny prostymi rękoma w górę a potem na wysokość barków.Uuuu.
Basen, sauna.  :D

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-12, 19:57:21

Powiedziałam na wstępie, że chcę martwy ciąg. Jurij zapytał czy na prostych nogach? Ja, że tak. A czym gotowa? Żem gotowa. No to czwartek- martwy ciąg. :D

Butterfly 3x 15 15 kg
I pompeczki z kolan :? 3x10, ale, ale jest postęp. Styl pozostawia wiele do życzenia  :lol:, ale się bronię.
I ćwiczenie z zakresu TRX , takie naciąganie sprężyny prostymi rękoma w górę a potem na wysokość barków.Uuuu.
Jeśli Ci Jurij nie powie to pamiętaj, że martwy ciąg na prostych nogach robi się na nogach lekko ugiętych(nie zablokowanych).
No i te pompki mi zaimponiły!
Miałaś z nimi problemy, nie? :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 20:04:43

Butterfly 3x 15 15 kg
Jeśli Ci Jurij nie powie to pamiętaj, że martwy ciąg na prostych nogach robi się na nogach lekko ugiętych(nie zablokowanych).
Z pompek jestem dumna , problemy z nimi mam. Klapnęłam tak ze dwa razy i nie mogłam się podnieść. Zaczęłam też je ćwiczyć w domu, bo kurka wodna, żebym jednej serii nie mogła wykonać to wstyd. :lol: :lol:

No a martwy ciąg na ugiętych nogach a prostych? To czym się różnią? :roll:

Aha jeszcze trochę ćwiczę przy ścianie przysiady. Faktycznie trzeba mocno kuper wypinać , żeby w miarę nisko zejść. :roll:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-12, 20:21:58
Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 20:04:43

Butterfly 3x 15 15 kg
Z pompek jestem dumna , problemy z nimi mam. Klapnęłam tak ze dwa razy i nie mogłam się podnieść. Zaczęłam też je ćwiczyć w domu, bo kurka wodna, żebym jednej serii nie mogła wykonać to wstyd. :lol: :lol:

No a martwy ciąg na ugiętych nogach a prostych? To czym się różnią? :roll:

Aha jeszcze trochę ćwiczę przy ścianie przysiady. Faktycznie trzeba mocno kuper wypinać , żeby w miarę nisko zejść. :roll:
Podobna zasada jak przy skłonach na brzuch, nogi odblokowane w kolanach.
A te dwa rodzaje ciągów różnią się akcentem, zwykły ciąg angażuje mocniej plecy, a ciąg na prostych nogach dwugłowe ud.
Ten na prostych jest uważany za babski, śmieszny i lekki, a to nie do końca prawda, bo trójboiści, zanim nastała moda na skłony good morning, robili go często.

Dasna

Te skłony good morning to ze sztangą na karku. A co to takie dobre ćwiczenie?

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-12, 20:41:41
Świetne.
Łączy zalety przysiadu i ciągu i wzmacnia oba ćwiczenia.
Trójboiści z West Side Barbell Club, po nauce techniki robią w zasadzie tylko good morning i box squaty w różnych odmianach.
Tradycyjny przysiad i ciąg szlifują tylko tuż przed zawodami...

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 21:07:37
Cytat: Dasna w 2013-11-12, 20:41:41
Świetne.
Łączy zalety przysiadu i ciągu i wzmacnia oba ćwiczenia.
Trójboiści z West Side Barbell Club, po nauce techniki robią w zasadzie tylko good morning i box squaty w różnych odmianach.
Tradycyjny przysiad i ciąg szlifują tylko tuż przed zawodami...

Widzę, że żeby rozumieć co do mnie piszesz muszę ganiać po Internecie i rozszyfrowywać teraz box squat.  :lol: :lol: Oooo, b. ciekawie wygląda i przysiąść sobie można.