Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Wujek Goooooooooogle jest niezawodny...  :lol:
Ale po anglosasku bing jest chyba lepszy.  8)

Dasna

Przyznam szczerze, że wzbogaciłam swoją wiedzę o treningu znacząco. :D Dzięki naszym sportowcom. :D i wujkowi G. :lol:

administ

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-12, 21:12:56
Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 21:07:37
Cytat: Dasna w 2013-11-12, 20:41:41
Te skłony good morning to ze sztangą na karku. A co to takie dobre ćwiczenie?
Świetne.
Łączy zalety przysiadu i ciągu i wzmacnia oba ćwiczenia.
Trójboiści z West Side Barbell Club, po nauce techniki robią w zasadzie tylko good morning i box squaty w różnych odmianach.
Tradycyjny przysiad i ciąg szlifują tylko tuż przed zawodami...

Widzę, że żeby rozumieć co do mnie piszesz muszę ganiać po Internecie i rozszyfrowywać teraz box squat.  :lol: :lol: Oooo, b. ciekawie wygląda i przysiąść sobie można.
Odsapnąć :lol:
Przysiad do skrzyni uczy angażować dwugłowy uda i pośladek, by pomagały w przysiadzie czworogłowemu.
Wzmacnia też "wyjście" z przysiadu, dzięki temu, że wstaje się z "martwego" punktu.
Ale nie ma potrzeby wchodzić w specjalizacje, "zwykły" siad i ciąg starczają na lata :D
Babka robiąca ciąg budzi, zasłużenie zresztą, emocje na sali i jak już chyba Blade zauważył, diablo seksownie wygląda :D
Zwłaszcza podczas startu 8)

Dasna

:lol:

Może i nie trzeba wchodzić w specjalizacje, ale ..... bardzo mi się spodobało to "posiedzenie". Przecież spróbować można. :roll:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-12, 21:30:12
:lol:

Może i nie trzeba wchodzić w specjalizacje, ale ..... bardzo mi się spodobało to "posiedzenie". Przecież spróbować można. :roll:
Jasne :D
KAŻDY rodzaj przysiadu jest wartościowym ćwiczeniem.
A jest ich tyle, że jeśli kto twierdzi, że ciężary są nudne, to brak mu wyobraźni.

Dasna

No, to dzisiaj sam Jurij stwierdził, że trening był ciężki, przy czym bardzo się cieszył.

Rozgrzewka 15 min.orbitrek.Jakoś mnie zmęczył.

Potem przysiady z gryfem maszyny Smitha na karku 4 x 10
wyprosty nóg na maszynie 3x 15  15 kg przeplatane z przysiadami przy drabinkach i łapaniem się za kostki
uginanie nóg w leżeniu 3x 15  15 kg
martwy ciąg gryfem 3x 15 przeplatany takim, typu spacerem farmera z hantlami z dużym wykrokiem i jeszcze wspięciami na palce.
Na koniec przysiady z odważnikiem 3x 15 i już nie wiem ile ważył ten odważnik.
Mój spacer farmera to był spacer pijanego farmera a Jurij tylko mnie łapał. :lol: :lol:
Nie no, masakra.
Potem fengszuj po połnoj programie , bo się zaopiekowałam sobą basen, sauna , jacuzzi.

Gavroche

Szacun, diewoczka :D
Należał Ci się fengszuj.
Tylko po co tyle tych powtórzeń?
Nie panimaju :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-11-14, 15:25:33
Należał Ci się fengszuj.
A czort znajet? Może było za lekko? :lol: :lol:

Ja już powiedziałam Jurijowi, że owszem miło mi, że mnie tak docenia. :lol: :lol: I tak dawał mi na ten pożal się Boże spacer później mniejsze hantle , bo zaczęłam prawie pełzać. Cyrk był niezły. :lol:
Ale ciąg miałam OK. :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-14, 15:31:54
Cytat: Gavroche w 2013-11-14, 15:25:33
Należał Ci się fengszuj.
A czort znajet? Może było za lekko? :lol: :lol:

Ja już powiedziałam Jurijowi, że owszem miło mi, że mnie tak docenia. :lol: :lol: I tak dawał mi na ten pożal się Boże spacer później mniejsze hantle , bo zaczęłam prawie pełzać. Cyrk był niezły. :lol:
Ale ciąg miałam OK. :lol:
O to to, za lekko to dobry kierunek :lol:
Więcej kilogramów, mniej powtórzeń, w końcu to trening siłowy! :D

Dasna

Jak dzisiaj fatalnie mi się ćwiczyło. :? I to nie forma fizyczna szwankuje a forma post stres. :?

Co prawda Jurij dokłada kilogramów, ale dzisiaj po prostu nie miałam serca do ćwiczeń, choć się starałam. Machnęłam ręką na fengszuja , zabrałam się i pojechałam do siebie do biura.  :?

renia

Zawsze nie może być idealnie. Nigdzie tak nie jest. Wszędzie rządzi sinusoida... :wink: A po nocy przychodzi dzień, a po....  :D :wink:

Dasna

Cytat: renia w 2013-11-16, 11:43:42
Zawsze nie może być idealnie. Nigdzie tak nie jest. Wszędzie rządzi sinusoida... :wink: A po nocy przychodzi dzień, a po....  :D :wink:
Jasne, tak to jest. :wink:

MariuszM

Cytat: Dasna w 2013-11-16, 12:27:16
Cytat: renia w 2013-11-16, 11:43:42
Jasne, tak to jest. :wink:
zbadaj sobie puls z rana  :lol:
A tak na poważnie przeanalizuj swoją miseczkę ;)

CytatDieta optymalna dla sportowca zbliżona jest do diety optymalnej dla człowieka ciężko pracującego fizycznie. W pewnych dyscyplinach wskazane byłyby pewne jej modyfikacje w zależności od tego czy chcemy u zawodnika rozwinąć szybki refleks, szybkość, wytrzymałość czy siłę.

Żywienie optymalne człowieka opiera się na następujących zasadach:

@Maksymalnie zwiększa się ilość białka w diecie, głównie białka zwierzęcego, do takiej ilości jaką człowiek ma ochotę zjeść.

@Zwiększa się znacznie ilość tłuszczów w diecie, szczególnie tłuszczów twardych, zwierzęcych, nasyconych (łój, smalec, ceres, margaryna, masło). Tłuszcze twarde są najlepszym, najbardziej wydajnym źródłem energii dla człowieka, są bardzo łatwo spalane.

@Węglowodany ogranicza się do minimum.

@Należy wyłączyć zupełnie z diety produkty zawierające głównie cukry proste ( glukoza, owoce, soki owocowe, miód, cukier, słodycze, czekolada, ciasta, torty). Cukier jest złym, mało wydajnym źródłem energii dla człowieka. Spalanie cukru w ustroju człowieka jest bardzo trudne i uciążliwe.
Tu musi być odpowiedni balans. Warto spróbować 1:1; 1:0,8 ; 1:0,5. Na jakim wariancie będziesz funkcjonować najsprawniej, zapisz sobie w notesiku i opatentuj ;)

MariuszM

P.S jajka (z przewagą żółtka) i twaróg to podstawa,trochę mięsa, aby życie miało smaczek . ;)

Dasna

Mariusz dzięki.
Widzę od razu, że zapomniałam w ogóle o mięsie. :?

Dasna

Co prawda przed treningiem zjadłam 4 żółtka na słoninie, ale zwiększyły się obciążenia i intensywność treningu + stres. I dało to dzisiaj kiiiiichę. :?

renia

Cytat: MariuszM w 2013-11-16, 12:32:18

Tu musi być odpowiedni balans. Warto spróbować 1:1; 1:0,8 ; 1:0,5. Na jakim wariancie będziesz funkcjonować najsprawniej, zapisz sobie w notesiku i opatentuj ;)[/color]

To jest stosunek B:W?

renia

Cytat: Dasna w 2013-11-16, 12:45:31
Co prawda przed treningiem zjadłam 4 żółtka na słoninie, ale zwiększyły się obciążenia i intensywność treningu + stres. I dało to dzisiaj kiiiiichę. :?

A pamiętasz o węglowodanach? Tak jak pisałam, w stresie człowiek ich potrzebuje więcej...

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-11-16, 12:36:57
P.S jajka (z przewagą żółtka) i twaróg to podstawa,trochę mięsa, aby życie miało smaczek . ;)

A ja też się wkręcę i wytłuszczę...

Cytatdla sportowca zbliżona jest do diety optymalnej dla człowieka ciężko pracującego fizycznie
Cytatzawodnika

Należy uwzględnić również, a może przede wszystkim, znaczenie słów ciężko pracujący fizycznie, sportowiec-zawodnik i DOpiero wtedy pakować w siebie DOdatkowe jaja. ;)
Na przykład. :)

Gavroche, poprzeszkadzasz? ;)
Fitness z gołą Gryfą to...
Ciężka praca zawodowca-sportowca-zawodnika to...