Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Warto dbać o zdrowie.  :D
Bo, jak się dba, tak się ma.  :wink:

RafałS

Dużo tlenu do pieca i piec wyżarzony na czysto. A nie jakieś dymy, niedopałki. Takie podobieństwo...  :roll:  :wink:  :D

administ

Nie chodzi o tlen, bo na przykład namiotem tlenowym się nie da tego osiągnąć!  :wink:
Co najwyżej można się zalkalizować, wiąże się to z dużą utratą minerałów alkalicznych głównie przez nerki, co dla nerek nie jest obojętne.
Zawsze można w takiej sytuacji łyknąc sobie magnezu, może być ten z chlorofilu, albo tabletek, jak się zaś zakwasi przyduszeniem. :wink:
To jak bujanie na huśtawce z której można spaść nieszczęśliwie, ale droga wolna...  :D
Wypałka odchodzi przy bieganiu, ale uzasadnienie tej tezy jest dość zawiłe i niezrozumiałe przeciętnie, więc nie chcę się rozpisywać.  :D

RafałS

Cytat: admin w 2012-09-18, 14:48:34
Nie chodzi o tlen...
Nieważne  :wink: . Ważne że czyściej i świeżej jest, bez polipeptydów lub z mniejszą ilością ich.  :roll:  :)

administ

administ

Bieganie przede wszystkim stabilizuje i usprawnia metabolizm spoczynkowy i to jest bardzo ważne dla utrzymania dobrej kondycji i zdrowia.

Radzio

Cytat: Radzio w 2012-09-17, 17:29:57
:lol:
Cytat: admin w 2012-09-17, 14:09:22
Jakoś zmęczyłem dystans i się...  :?
Ciężko było.  :(

Co to znaczy sztuka pozytywnej interpretacji tekstu!....  8) Rzeczywiście mi też jakoś ciężko przychodzi się zmęczyć przez dystans 12km.  ;) :D
Tak zarozumiałem.   :P  :lol: :lol:

I mam potwierdzenie. ;) :D

Cytat: admin w 2012-09-18, 09:28:56
Na to wychodzi...  :D
W ciągu ostatnich 10 lat nie zauważyłem spadku wydolności, a szarpać się jak młodzieniaszek, co na "kaloryferek" molki łapie - nie zamierzam.  :wink:  :lol:

W pierwszej części drugiego zdania ... oczywiście.  :lol:

Radzio

Cytat: RafałS w 2012-09-18, 11:39:38
Zatem warto sprzątać.  :D

Jeszcze jak! A to właśnie teraz jest najlepsza pora, bo potem- zimą, tysiące kilometrów będzie wypadało nabiegać- co poniektórym. :D
Albo co najmniej tysiąc.  :lol: :lol:

Radzio

Cytat: Blackend w 2012-09-17, 14:05:15
Samemu tez nie jest źle - można muzyki posłuchać  :D
...

Nie każdy umie sobie śpiewać,  :? ale kogo to... ;)  :D

Radzio

Cytat: admin w 2012-09-17, 12:49:19
Od dziś biegam sam...  :(
Po dwutygodniowej przerwie.
Jak będzie tak ładna pogoda, to jeszcze parę setek przelecę do końca sezonu!  :D

PS
jeszcze nie było sprawdzianu na kilometr w szkole u Krzyśka, ale jestem dobrej myśli.  8)

Jestem  dobrej myśli, że umiesz śpiewać. :D
A dobre myśli, to ... ja też myślę podobnie. :D O Krzyśku. :)

Radzio

Cytat: Radzio w 2012-09-16, 14:21:40
...
Bardzo interesujące przeżycie, zwłaszcza dla mnie. 8) Pierwszy raz w życiu moje stopy zetknęły się z podłożem, które "uciekało" spod nóg.  :lol: :lol:
Dzieciaki poradziły sobie z tym zagadnieniem znacznie lepiej, wiadomo ... młodość.  :D

Byłbym zapomniał.  8)
Bieżnia!
W życiu nie pomyślałem, że będę- w imię samokształcenia siebie i dzieciaków, publicznie się "biegowo onanizował". ;)  :lol:

Cytat: admin w 2009-07-07, 07:33:39
Cytat: Blackend w 2009-07-06, 21:08:23
Ale bieganie to naprawdę inna jakość wysiłku, rzekłbym bardziej szlachetna...

Bieganie najlepiej ustawia geny i robi wypałkę śmieci człowiekowi. Nie ma żadnego innego rodzaju ruchu (wysiłku fizycznego), który dorównywałby w tym względzie bieganiu. NIE MA.
Jak zdrowo biegać i na czym to polega? - pisałem.  :D

PS
bieganie na ścieżce na siłowni, to nie bieganie tylko "biegowy onanizm"  :wink:

Potwierdzam- bez zmrużenia oka.  :lol:

Radzio

Bieganie nocą to- wiadomo, nic mądrego. Ale odrobinkę lepsze niż bieganie zimą. ;) :D (po lesie- oczywiście)
8km po zmroku, bo zmysły wyostrza i w skupieniu niezwykle pomaga. A i oczyszczanie jakby inne.  :lol:

Stefan

Wypałka odchodzi przy bieganiu, ale uzasadnienie tej tezy jest dość zawiłe i niezrozumiałe przeciętnie, więc nie chcę się rozpisywać.  :D
Można poprosić mimo wszystko? :) Postaram się zrozumieć - prawie cała rodzina biega ale nigdy mnie nie zdołała do końca przekonać.

Radzio

Cytat: Radzio kilka postów wcześniej
Cytat: admin w 2009-07-07, 07:33:39
...
PS
bieganie na ścieżce na siłowni, to nie bieganie tylko "biegowy onanizm"  :wink:

Potwierdzam- bez zmrużenia oka.  :lol:

Ba! To "biegowy gwałt"- sobie zadany.  :lol: Dziesięć minut, a jeśli ktoś potrafi godzinami.  :shock:

RafałS

Oj spodobało się Panu Radziu na bieżni, spodobało.  :wink:  :lol:

RafałS

...Wypałka odchodzi przy bieganiu, ale uzasadnienie tej tezy jest dość zawiłe i niezrozumiałe przeciętnie, więc nie chcę się rozpisywać.  :D
"Odchodzi" czyli zachodzi, lub nie, czyli odpada. A nuż warto rozpisać się.  :D

Radzio

Cytat: RafałS w 2012-09-19, 18:11:08

:shock: A to RafałuSu widział te moje "wyczyny"? ;) Bo jeśli nie, to dopiszę od razu pikantne szczegóły.  :D
Specjalista musiał zwiększyć prędkość "ziemi", bowiem wizualizacja nie była dostatecznie czytelna. Odstęp pomiędzy jadnym, a kolejnym susem- przy standardowej prędkości, był zbyt długi.  :lol:

RafałS

Cytat: Radzio w 2012-09-19, 18:27:38
Cytat: RafałS w 2012-09-19, 18:11:08

:shock: A to RafałuSu widział te moje "wyczyny"? ;) Bo jeśli nie, to dopiszę od razu pikantne szczegóły.  :D
Specjalista musiał zwiększyć prędkość "ziemi", bowiem wizualizacja nie była dostatecznie czytelna. Odstęp pomiędzy jadnym, a kolejnym susem- przy standardowej prędkości, był zbyt długi.  :lol:
Bardzo jestem rad z tych szczegółów.  :D
A nie mógł ten specjalista naciągnąć tej "ziemii" o ciupinkę. przecież ona z gumy chyba?  :wink:

Radzio

Co z tego, że gumy- kiedy po rozciągnięciu za krótka.  :D I ... za wąska.  :lol:
Dowalił prędkości i mu wyszło, ...że lekuchno pronuję. Ufam, że to nie jest zaraźliwe- ... tyle ludzi wkoło. :lol:   I dzieci. :shock:

RafałS

No tak, no tak  :roll: . Dziwne to to, no bo np. kontrola tempa przesuwem nogi (jak to się zwykło w naturze odbywać) odpada? Po części odpada to, tamto, czy jeszcze coś i ostatecznie doczłapać można do ruchu ucywilizowanego, czyli fotela.  :?  :wink: