Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Dziś nie było ochoty na siłownię, to zrobiłem sprawdzian z rwania odważnika. :D
-rwanie jednorącz 2x3@24kg, 2x2@32kg, 2x1@48kg
-rwanie jednorącz 32kg odważnika 200 powtórzeń, zmiana ręki z automatu, co ~20 powtórek, czas 14.45min. :D
Odrobinę polepszyłem wynik, ale bardzo ciężko było. :?
Powinienem się skupić na wytrzymałości, ale w zimie chcę zaatakować 325kg w martwym ciągu, żeby zobaczyć czy się dziadzieje. ;)
A łapać dwóch srok za ogon, jak ci Zyonowi więźniowie, to ja nie umiem, nie na tak wyśrubowanych dla mnie wynikach. 8)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-08-20, 10:29:51
-rwanie jednorącz 32kg odważnika 200 powtórzeń, zmiana ręki z automatu, co ~20 powtórek, czas 14.45min. :D
Powinienem się skupić na wytrzymałości, ale w zimie chcę zaatakować 325kg w martwym ciągu, żeby zobaczyć czy się dziadzieje. ;)
A łapać dwóch srok za ogon, jak ci Zyonowi więźniowie, to ja nie umiem, nie na tak wyśrubowanych dla mnie wynikach. 8)
Rwałam ostatnio, właśnie jednorącz , kettla 10 kg i wiem jak energio-wydatkujące jest to ćwiczenie. Uff. :? :wink:

325 kg to naprawdę ciężar.  8)
Jacy więźniowie Zyona?  :roll:

Gavroche

Rwanie jest superćwiczeniem, jak wszystkie rodzaje ciągów. :D

Jest taki gość, Paul Wade, od treningu w warunkach więziennej celi, czyli głównie kalistenika plus wariacje z kompaktowym sprzętem typu odważnik czy hantla.
On się jara wszechstronnością i "wychodzeniem ze strefy komfortu" i zgoda, może to fajne i funkcjonalne, ale jeśli się chce poprawić swój PR, potrzeba specjalizacji i to nie podlega dyskusji. ;)

vvv

Cytat: Gavroche w 2015-08-20, 17:21:18
Rwanie jest super-ćwiczeniem, jak wszystkie rodzaje ciągów. :D

Ciekawe co na to rzepka?

http://s30.postimg.org/9dgfd3yox/image.jpg
(http://s30.postimg.org/9dgfd3yox/image.jpg)

:wink:

renia

Cytat: Dasna w 2015-08-20, 16:50:22
Cytat: Gavroche w 2015-08-20, 10:29:51
Rwałam ostatnio, właśnie jednorącz , kettla 10 kg i wiem jak energio-wydatkujące jest to ćwiczenie. Uff. :? :wink:

325 kg to naprawdę ciężar.  8)
Jacy więźniowie Zyona?  :roll:

Ponoć trzyma ich w piwnicy i różne diety na nich wypróbowuje... :roll: :wink: 8)

Gavroche

Cytat: vvv w 2015-08-20, 22:46:29
Rwanie jest super-ćwiczeniem, jak wszystkie rodzaje ciągów. :D

Ciekawe co na to rzepka?

http://s30.postimg.org/9dgfd3yox/image.jpg
(http://s30.postimg.org/9dgfd3yox/image.jpg)

Rzepka (patella) największa trzeszczka w ludzkim ciele, jak najbardziej się cieszy i sobie potrzaskuje. :D
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Rzepka

Zyon

Rwanie jest superćwiczeniem, jak wszystkie rodzaje ciągów. :D

Jest taki gość, Paul Wade, od treningu w warunkach więziennej celi, czyli głównie kalistenika plus wariacje z kompaktowym sprzętem typu odważnik czy hantla.
On się jara wszechstronnością i "wychodzeniem ze strefy komfortu" i zgoda, może to fajne i funkcjonalne, ale jeśli się chce poprawić swój PR, potrzeba specjalizacji i to nie podlega dyskusji. ;)
E, master, pomyliles Paula Wade z Zachem Even-Eshem :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Coś tak czułem, że niedouczony jestem. :D

Zyon

Ten pierwszy jest od "Skazanego na trening", ten drugi od "Undergroundowej encyklopedii treningu silowo-kondycyjnego". Pewnie w wielu aspektach sie zgadzaja ale jednak sie roznia. Ten drugi pisal o wychodzeniu ze strefy komfortu i pisal to raczej w aspekcie tego, zeby ciagle podkrecac srube i nie pozwalac na pozorna stabilizacje, ze przychodzimy i wszystko ladnie dzwigamy. Czyli w zasadzie powiedzial po prostu, ze trzeba isc do przodu :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

No i mam jaśniej w Baśce, dzięki. ;)

Zyon

Historia tego drugiego jest o tyle ciekawa, ze przeszedl od kompletnie kosmetycznej kulturystyki do takiej zdziczalej silowki. Dosc ciekawie sie to czyta jak na poczatku mial leb nabity planami z kolorowych gazet pakerskich, ktore nalogowo zbieral i czytal, i widzac kolesi, takich pakernianych odmiencow, ktorzy wszystko robili inaczej niz pakerniana owczesna brac, wygladajacych jak wielki dzikus, smial sie z nich. A potem opisujac swoja metamorfoze pogladow konstatowal, ze to wlasnie byli ci, ktorzy wiedzieli wiecej niz reszta, bo nie zawracali sobie dupu kolorowymi zurnalami. Teraz podobno jest on (Even-Esh) uznanym trenerem w tuczarni
Work Buy Consume Die

Gavroche

:D

Trochę nietypowa scena treningu, ale bardzo fajna, teraz juź nie robią takich filmów:
http://youtu.be/vD1Usk0DYc0

Dasna

No tak. I po kiego grzyba mi te męczarnie. W mordę jeża.  :? :lol:

Raz, że to ochłodzenie trochę mną "zatrzęsło", gardło boli i ogólnie trochę łamania w kościach jest, to jeszcze rano chwycił mnie w brzuchaty taki skurcz, że bokiem gula wyszła.   :?

A teraz treningi to nie ma to tamto. Faza przygotowań i Viktor mnie obtańcowuje.

1.Rozgrzewka
2.Podrzut klasyczny 1 x 3 25 kg, 3 x 2 30 kg, 2 x 1 35 kg,  1 x 1 40 kg, i zarzuciłam 42, 5 a nie podrzuciłam. :?
3.Półpodrzut z klatki  1 x 5 25 kg, 1 x 5 30 kg, 1 x 5 35 kg, 1 x 3 40 kg, 3 x 3 45 kg
4.Przysiady przednie  1 x 5 25 kg, 1 x 5 30 kg, 1 x 5 35 kg, 1 x 3 40 kg, 1 x 1 45 kg, 1 x 1 50 kg
5.Podciąganie na poręczach maszyny 3 x 10
6.Pompki na poręczach maszny 3 x 10
7.Brzuszki ręce- piłka- nogi 3 x 20
8.Rower 10 min.

Bobik zdoch.  8)

Gavroche

Dżemnij się bejbe.  :)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-08-21, 14:25:35
Tak, teraz więcej śpię i chyba poleżę se w wannie.

Dasna

Cytat: Dasna w 2015-08-21, 14:29:29
Cytat: Gavroche w 2015-08-21, 14:25:35
Tak, teraz więcej śpię i chyba poleżę se w wannie.
Człap, człap. :wink:

Dasna

Pospałam. Ale ten tydzień czuję w kościach i mięśniach. Jeszcze jutro trenindzek i lżej będzi. :D

Rwanie powyżej 30 kg i podrzut powyżej 40 kg, jest już sporym wyzwaniem dla mnie. Nic, to. Zregeneruję się. Treningi w Polsce będą lżejsze, bardziej techniczne.
Ale co to znaczy podryw sztangi. Bez tego trudno mówić o podnoszeniu ciężarów, a jest to w trakcie podrzutu czy rwania ruch niezauważalny dla zwykłego obserwatora.

administ

Się wie, dobry podryw to podstawa! ;)

Dasna

Cytat: admin w 2015-08-21, 20:47:13
Się wie, dobry podryw to podstawa! ;)
Конечно.
:lol: