Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Dzięki. Nie będę się oszczędzał!
Ostatnie badania wydolnościowe, biochemię krwi mam perfekcyjne.
Ale to zasługa siłowni, szczególnie bieżni, wioślarza i atlasa.
Muszę teraz zgubić trochę "mięsa" w bieganiu, bo nie wyglądam zbyt estetycznie.
Nie lubię być taki napakowany po zimie.

renia

Ocenię Cię w Ciechocinku... :roll:  :P :wink:

renia

Tylko, żebyś się nie rewanżował... :lol: 8)

administ

Postaram się zejść do obwodów poniżej: 115cm w kaltce, 80cm w pasie, 30cm w przedramieniu i 35cm w bicepsie. To przy moim wzroście daje estetyczną, harmonijną sylwetkę.

PS
bardzo się cieszę, że się zobaczymy w Ciechocinku.  :D

renia

:D Ja również.

PSA. Przyjadę z miarą... :lol:    :wink:

renia

To "A" nie miało tam się przyczepić...

kriskor

Witam.
Pytanie do wtajemniczonych. Jak to naprawdę jest? Jakie tętno powinienem utrzymywać i jaki optymalny dystans trzeba pokonać np. w jednej sesji biegowej, aby efektywnie spalać tłuszcz z brzucha np. Jest jakaś reguła ?? Oczywiście pomijając fakt że już samo bieganie pozwala spalać tłuszcz ;-)

Blackend

W sezonie biegowym biegam 3 - 4 razy w tygodniu, w wakacje 5 (mam więcej czasu) po 1 godzinie.
Jedzenia sobie nie odmawiam - mało tego, lubie się napchać na wieczór ;) tak juz mam od dziecka. Brzucha jako takiego nie mam, ale kaloryfer to tez nie jest ;) Ogólnie ;) to przydało by mi się trochę przypakować.

administ

Sześćdziesiąt dwie minuty w dobrym takcie, choć przy skróconej długości kroku.
Żadnych niepokojących objawów, stan błogości po wysiłku.
Jest dobrze! Nie zdziadziałem przez zimę!

WojciechS

Cytat: admin w 2011-04-06, 15:32:05
Nie zdziadziałem przez zimę

...a to siem dobre dzici wtajemniczone z sandboxa zmartwiom!  :(

Daniel

Cytat: renia w 2011-04-03, 15:58:04
Daniel brałeś we Włoszech udział w maratonie?
Już jestem w domu i mogę odpisać. Nie startowałem z żadnych zawodach. Byłem z odwiedzinach u rodziny korzystając z tanich linii lotniczych. Przebiegłem w sumie 3 razy po 13 km (to prawie maraton, tylko na raty.)
Tam już drzewa mają liście, bzy kwitną, a kasztany niebawem. Tutaj pochmurno, deszcz, wiatr i gołe drzewa. Jutro w planie bieg po swojej trasie leśnej.

administ

Cytat: admin w 2011-04-06, 15:32:05
Żadnych niepokojących objawów...

zaczynają mnie pobolewać podeszwy, aby tak słodko nie było.
Wszystko przez sentyment do moich ulubionych butów biegowych, z którymi żal mi się rozstać.
Ale podeszwy szybko zgrubieją i będzie po kłopocie.

Radzio

Ostatnio biegam bardzo wcześnie, a i tak nie jestem pierwszy aktywny ;),
bo ruch w mrowiskach "słychać" już z odległości kilku kroków.  :shock:  :D

Cytat: admin w 2011-04-06, 10:57:32
Postaram się zejść do obwodów poniżej: 115cm w kaltce, 80cm w pasie, 30cm w przedramieniu i 35cm w bicepsie. To przy moim wzroście daje estetyczną, harmonijną sylwetkę.

PS
bardzo się cieszę, że się zobaczymy w Ciechocinku.  :D

Z "samego" biegania takie "obwody" są też osiągalne, ale jedynie od pasa w dół. ;)  :D :D

renia

Cytat: admin w 2011-04-06, 19:28:27

zaczynają mnie pobolewać podeszwy, aby tak słodko nie było.
Wszystko przez sentyment do moich ulubionych butów biegowych, z którymi żal mi się rozstać.
Ale podeszwy szybko zgrubieją i będzie po kłopocie.

Chyba nie warto tak się do butów przywiązywać. Szkoda nóg. Lepiej zrób pogrzeb tym Twoim starym
" sprandkom" i kup nowe... :roll: :wink:

renia

Cytat: Daniel w 2011-04-06, 18:54:48
Cytat: renia w 2011-04-03, 15:58:04
Daniel brałeś we Włoszech udział w maratonie?
Już jestem w domu i mogę odpisać. Nie startowałem z żadnych zawodach. Byłem z odwiedzinach u rodziny korzystając z tanich linii lotniczych. Przebiegłem w sumie 3 razy po 13 km (to prawie maraton, tylko na raty.)
Tam już drzewa mają liście, bzy kwitną, a kasztany niebawem. Tutaj pochmurno, deszcz, wiatr i gołe drzewa. Jutro w planie bieg po swojej trasie leśnej.

Dzięki za odpowiedź. Przynajmniej możemy sobie wyobrazić jak u nas będzie niedługo ładnie. Na razie to bardziej przypomina jesień...

administ

Cytat: renia w 2011-04-06, 20:13:50
Chyba nie warto tak się do butów przywiązywać.

No właśnie się do nich przywiązałem, bo nie mają sznurowadeł!

renia

No to klops... :?

Radzio

Wietrzysko okrutnie utrudnia prace nad techniką biegu, ale wzmacnia siłę biegową i ... solidnie "napowietrza". ;) :D :D
Dziś dycha i gimnastyka....  :lol: :lol:

Daniel

W czwartek biegałem i dzisiaj też. Szybkość zbliżona do zeszłorocznej o tej samej porze i jest w granicach 9 km/h. Od wczoraj wieje i powaliło parę drzew w lesie. Temperatura od czwartku obniżyła się o dziesięć stopni i rano było tylko cztery stopnie Celsjusza.