Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

:lol: :lol: A w słońcu już +12 st.C. Wiosna.
http://www.youtube.com/watch?v=RvOaIABDeJI   :D :D

Radzio

Mogę śmiało napisać- pierwsze fajne, wiosenne wybieganie w promieniach słońca.  :)

Biegaj! ;) :D

administ

Dziś wizytowałem autem moją traskę biegową. Ciapa taka, że za tydzień może będzie zdatna!  :?
Jutro podobno pierwszy dzień wiosny meteorologicznej.
Pora inaugurować sezon! Jak podeschnie.  :D

renia

Jeśli autem się nie zakopałeś to biegać wnet się da... :D

administ

Ale ja byłem moją terenówką, a nie jakimś tam Ferrari!  :wink:

renia

Ja też dzisiaj terenówką po polu jeździłam... :D

A biegać to też można np. w kaloszach, a nie w jakiś tam adidasach... :lol: :wink:

Radzio

Cytat: admin w 2012-02-29, 14:32:36
...
Pora inaugurować sezon! Jak podeschnie.  :D

Zdecydowanie!  :lol:

I tu zgoda.  8) Bowiem pod wpływem wody skórzane obuwie szybko marnieje. ;)

Radzio

Mgła. Mgła w lesie.
O ile zamieć dostarcza wiele emocji, o tyle mgła wprost przeciwnie. Słyszalność co nieco przytłumiona, widzialność jeszcze bardziej. Już z tych dwóch powodów można odnieść wrażenie, że jest się sennym. ;) Ponieważ nie odnotowałem żadnego śladu zimy (prawdopodobnie z powodu mgły ;)) z przyjemnością przeznaczyłem te 700-800kCal na pracę nie zważając zbytnio na obuwie, które i tak "żyje na kredyt". :D

O! I jeszcze jedno.  :)
Z tego wszystkiego nawet nie zauważyłem(prawdopodobnie z tego samego powodu co powyżej ;))  jak jesień łagodnie przeszła w zimę, a ta z równą subtelnością w wiosnę.  :lol:

Biegaj. ;) Albo przynajmniej zerknij sennym, wiosennym spojrzeniem na pewien punkt ósmy i ...zastosuj się. :)

Radzio

Pięknie i słonecznie, w górze, a dla równowagi- pod nogami- błocko. :D
Dzisiaj trudność polegała na takim wybieraniu przewyższeń, żeby stopy, jeszcze obute ;), były suche.
Mogę z przyjemnością napisać, że cel osiągnąłem połowicznie, bo tylko w prawym bucie utrzymałem suchość.  8) (tak jakbym nie mógł zdjąć obu  :lol:).
A wszystko to kosztem całych 650kCal. ;) :D

Radzio

W lesie "merdających ogonów" bez liku. :D
Szczęśliwie dla mnie przymrozek na tyle związał rozmiękczone podłoże, że obyło się bez jazdy figurowej. ;)  :lol: :lol:

Kilometraż ... zgodny z punktem "ósmym".  :D

Radzio

Przymrozek.
Niedzielny przymrozek przy słonecznym dniu to zachęta do rześkiego spaceru. :D
Po takim spacerze śniadanie wygląda jak z najbarwniejszego pisma kulinarnego. ;) :D

MariuszM

Cytat: Radzio w 2012-03-04, 09:13:47

Po takim spacerze śniadanie wygląda jak z najbarwniejszego pisma kulinarnego. ;) :D
Czyli 5xWiO koniku na talerzu ;) ;P

Niedawno wróciłem z biego-spaceru w promieniach zachodzącego słońca. Jedyna niedogodność, to zbyt obfite "wymiana" ciepła z otoczeniem, aż czapkę musiałem ściągnąć i rozpiąć wiatrówkę :) uff jak gorąco  :lol:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2012-03-04, 17:08:00
Cytat: Radzio w 2012-03-04, 09:13:47

Czyli 5xWiO koniku na talerzu ;) ;P
...

:lol: :lol:

A p e t y c z n i e !  8) :lol: :lol: :P ;)

Radzio

Cytat: MariuszM w 2012-03-04, 17:08:00
....Jedyna niedogodność, to zbyt obfite "wymiana" ciepła z otoczeniem, aż czapkę musiałem ściągnąć i rozpiąć wiatrówkę :) uff jak gorąco  :lol:

Wiosna!... Panie Sierżancie. ;)  :lol: :lol:

Radzio

Umiarkowany minus pozwala sięgać w las, gdzie stopa nie sięga. ;)  :lol:
Ten typ pogody jest w stanie zachować w jako takiej kondycji moje wysłużone syntetyki i ocalić je przed błotkiem.  :)
I pomyśleć, że pusty łeb nie zdawał sobie sprawy do czego służy sublimacja ... w przyrodzie. ;)  :lol: :lol:
12km, bo łatwo szło. :)

Dasna

Bieg po Lwowie to nieciekawa sprawa teraz. Musiałam się nieźle nagimnastykować, żeby nie połamać nóg. :? Jakoś slalomem , w podskokach i zeskokach pokonałam 4 km. :?

renia

A co utrudnia tam bieg? Kałuże?

Radzio

Dziś biegowo jest nienagannie, spacerowo tym bardziej. :D
Najlepiej zrobić to w porze, kiedy już grzeje, ale jeszcze nie rozmraża. ;)
Lub odwrotnie- kiedy już zamraża, ale jeszcze grzeje.  :lol: :lol:
W obu przypadkach zjawisko występuje jeszcze stosunkowo krótko i dotyczy ... lasu. ;)  :)

Radzio

W dalszym ciągu twardo. Aż dziw, że szutry są rozmiękłe. ;) :D
W promieniach ledwo co "obudzonego" słońca i towarzystwie naprawdę atrakcyjnie oszronionych chojaczków upłynęło mi 13km. :D

Radzio

Ponieważ dziś jest dzień,
który mężczyźni powinny należycie uhonorować, na przykład
... podczas wieczornego spotkania w PUB'ie. :D ;)- odmierzyłem stosowną ilość kilometrów, 8. ;) :D

Ciągle sucho, nie rozumiem. ;) :)