Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Daniel

To chodzi pewnie o lądowania na pięcie, bo z niej się nie odbijesz. Już od dawna ląduję na palcach, albo śródstopiu. Biegam w zwykłych tenisówkach, a te wymagają takiego stylu. Dzięki temu przebiegam maraton na boso.

Dziś taka sama trasa co w niedzielę czyli 13 km, ale wolniej. Miałem ciężki tydzień fizycznej pracy.

Radzio

Cytat: Alan Bullock w 2012-06-30, 10:30:06
Mam pytanie do biegających (i do tych co mają przedłużoną przerwę zimową ;) ):
jak biegacie?
Od początku swojej przygody z tym pięknym sportem zacząłem tradycyjnie, czyli wybijałem sie z pięty. Ale później poczytałem o bieganiu ze śródstopia i teraz po ponad roku nie wyobrażam sobie powrotu do starego złego stylu. A jak to jest u Was?

Na paluszkach, czyli tak żeby nie płoszyć- w moim przypadku zwierzyny. ;) :lol:
Lepiej żeby do takiego sposobu biegania bucik był tak płaski, jak ... jak zwykłe tenisówki. :D

Dziś 8km w porze, kiedy słońce jeszcze nie jest przekonane o swojej mocy. ;) :)

Alan Bullock

CytatLepiej żeby do takiego sposobu biegania bucik był tak płaski, jak ... jak zwykłe tenisówki.

CytatBiegam w zwykłych tenisówkach, a te wymagają takiego stylu

Otóż to! Widzę więc, że biegacie po Bożemu ;)

Radzio

Dziś przedreptane 7km przed szybko postępującym upałem i po Bo... naturalnemu. ;) :D

Radzio

5km naturalnie, a dzięki opadom po twardym. :D
I komary jakieś takie bez zapału. ;) :)

administ

A my dziś drugi bieg sezonu mamy w planie.
My - bo "bigłem" w niedzielę na otwarcie spóźnionego sezonu z własnym synem!
Bidulek zaliczył 5,5km w 48min. (czyli katastrofalna wydolność!) i ledwo łaził przez dwa dni. A chciałem go wyciągnąć od razu na 12,5km  :shock:
Nawet się nie spociłem! Bo to dla mnie był truchcik.  :D
Mam nadzieję, że pod koniec sierpnia przeleci te 12 km z haczynkiem poniżej godziny, bo zacięty jest...  :D :D :D

renia

Gratuluję Tacie i Synkowi... :D

administ

Dla mnie to cenna obserwacja progresu, od "kaleki" do wydolnego młodzieńca!  :wink:

administ

Super!  :D
Sześć km w 42min. Bardzo duży postęp w stosunku do niedzieli!  :shock:
A ja zaś się nie spociłem...  :D

renia

Ja też nie... :D

ale nie biegałam... 8) :lol: u nas stale pada, więc tylko orbitrek wchodzi w rachubę... :roll:

administ

A wiatr we włosach?  :wink:  :D

Dasna

Cytat: renia w 2012-07-04, 14:03:24
:?
Włącz wentylator i taki wiatr będzie jakbyś cwałowała. :P

renia

E tam...jeszcze mi się włosy w wiatrak wkręcą i będę łysa... :? :lol: skalpów nie kolekcjonuję, zwłaszcza własnych... :lol: :lol: :lol: muszę się zadowolić otwartym oknem... :? :lol:

renia

A jeśli już chce się tak a'la plenerowo biegać, to można zamiast wiatru we włosach mieć np. słomę w butach, koniecznie tak, żeby wystawała... :lol: :lol: :lol:

Dasna

Można i wstawić snopek siana i czuć się jak na łące. :lol: :lol:

Radzio

Cytat: admin w 2012-07-04, 13:11:40
Super!  :D
Sześć km w 42min. Bardzo duży postęp w stosunku do niedzieli!  :shock:
...

Odpowiedź sama się ciśnie... :D

Cytat: admin w 2012-07-04, 09:03:23
...
Mam nadzieję, że pod koniec sierpnia przeleci te 12 km z haczynkiem poniżej godziny, bo zacięty jest...  :D :D :D

Nieodgadnione jest jeszcze- kto? ;)  :lol:

administ

Cytat: Radzio w 2012-07-04, 17:34:46
Nieodgadnione jest jeszcze- kto? ;)  :lol:

Nasze dziecię!  :D
Na imię mu Krzysztof...  :wink:

administ

Ale ciężko jest, bo ledwie powłóczy nogami...  :?
Nie przypuszczałem, że to takie fizyczne chuchro!  :shock:

administ

Znaczy wśród szósto, piąto i czwartoklasistów ma drugie miejsce na 1000m, ale skoro taki "zdechlak" jest vicemistrzem szkoły, to reszta musi - KOMPLETNE WRAKI!  :evil:
Pierwsze miejsce ma gostek, co trenuje kopanie we Włocłavii.  8)