Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Ale można się podratować pochodną ...
"zaczynać zaczynanie od marca"
8)

RafałS

Ostatecznie podchody?

administ

Spacery obowiązkowo należy kontynuować, bo to zawsze trochę się głowa przewietrza. ;)

RafałS

Cytat: admin w 2019-02-28, 08:41:53
Spacery obowiązkowo należy kontynuować, bo to zawsze trochę się głowa przewietrza. ;)
Tak, swoją drogą warto.  8)

vvv

Dobrze, że jest w telefonie TV co wskazuje drogę.
:mrgreen: :wink:

RafałS

Dziś już bez rękawiczek. 4 kilo, poniżej 22 min. Ale musiałem zawalczyć bo płynnie to to nie idzie-biegnie. Może jutro...  8)

RafałS

Najcieplejszy dzień 2019, powrót na kosze. Jak zwykle po przerwie rzut dobrze siedzi. 88% wolnych z 25 i ogólnie trójki też. Możliwe że to już rekord nowego sezonu.  :lol: :wink:

administ

A dziś wymieniłem sobie baterie na taśmie i w ramach sprawdzenia wyświetlacza, przespacerowałem 500m w trzy i pół minuty w ramach rozruchu, specjalnie się nie zzipałem, płytek nerwowych nie odczuwam. Jak nic nie będzie boleć jutro, to kilometr swobodnie mykmę może poniżej 5 minut, a jak co strzykać będzie, to stosownie do strzykania... ;)
Może koło prima aprilisa wylecę rekreacyjnie na krótką traskę szutrową.  :D

vvv

500m x 10% = 50m w pionie

razy masa razy 9,8 podzielić przez 4200

i jest w kaloriach

przykład:

70*9.8*50/4200=

8 kcal

Gavroche

A ja w majówkę mam zawody na Białorusi.
W odważnikowaniu oczywiście.
Na razie mam 130 rwań jednorącz 32 kg girią w 10 minut, a potrzebuję zrobić ze 170, żeby coś znaczyć.
Nie ma szans, za mało czasu. :D
Wytrzymałość strasznie spada, jak się jej nie trenuje. 8)

administ

A to na taki wysiłek, to trzeba już być herosem bez mała!  :shock:  ;)

vvv

Tu twierdzą, że 70kg x 7km x 15% w 60 minut to 1000kcal
(czyli już coś na co warto się rzucić)

http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/walking-calorie-burn-calculator.shtml

8)

administ

Spoko machnę 12,5km w 55min, sześć razy w tygodniu, jak do formy sprzed trzech lat bym doszedł, ale czy ja muszę się w moim wieku aż tak jeszcze "katować"?  :shock:  :?

renia

Cytat: admin w 2019-03-07, 18:43:51
A dziś wymieniłem sobie baterie na taśmie i w ramach sprawdzenia wyświetlacza, przespacerowałem 500m w trzy i pół minuty w ramach rozruchu, specjalnie się nie zzipałem, płytek nerwowych nie odczuwam. Jak nic nie będzie boleć jutro, to kilometr swobodnie mykmę może poniżej 5 minut, a jak co strzykać będzie, to stosownie do strzykania... ;)

A potem powiesz, że to był tylko prima aprilis...  :lol: :wink:

vvv

Cytat: admin w 2019-03-07, 19:11:56
Spoko machnę 12,5km w 55min, sześć razy w tygodniu

A procentów się nie da? Po co tak stukać.

administ

To wszystko przez te opianty mózgowe, jak już się uzależni, to ciężko zrezygnować... ;)

Blackend

To prawda, jak przyjdzie cug, to jeszcze więcej się chce. ;)

vvv

Ale procenty powodują chodzenie z "namysłem", a nie puste przebieranie nogami.

https://s3.freefoto.com/images/41/01/41_01_70_web.jpg
(https://s3.freefoto.com/images/41/01/41_01_70_web.jpg)

:wink:

RafałS

Cytat: admin w 2019-03-07, 18:43:51
Jak bezpieczniki nie wybiją to powinno się udać.  :lol: :wink:

administ

Grunt to rozsądnie zacząć, aby niepotrzebnego cierpienia rozruchowego nie było.  8)